מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה זמני בעקבות ביטול חוזה לפיתוח מערכת תוכנה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 17.2.2019 היתקיים דיון במעמד הנתבעת בלבד, אשר בסופו ניתן צו "אנטון פילר" לתפיסה של נכסים וחומרים שברשות התובע, ביניהם: מחשבים שבבית התובע; כל חומר מחשובי לרבות דיסק גיבויים פנימי וחיצוני, טייפיים גיבויים; ססמאות ושמות גישה וגישה לאחסון חצוני לרבות במערכות גיבוי ענן, לרבות ססמאות, שמות משתמש ודרכי גישה לאתרי איחסון; תפיסת המחשב הנייד של התובע ותפיסת קודי מקור של תוכנות הנתבעת וכן כל חומר מודפס, כתוב, משורטט, לרבות תוכנות מסרים אישיים ומיילים, ועוד.
התובע סרב למסור את קודי המקור של תוכנת השכר למנהלי הנתבעת, סרב לשתף מתכנתים אחרים בפתוח התוכנה, מנע שיתופים בין תוכנת השכר לבין תוכנות אחרות ששייכות לחברה, וכך מנע עדכוני תוכנה ללא מעורבותו, תוך שהוא העמיד את החברה בסכנת קריסה בשל אי יכולת להוציא עידכון לתוכנת השכר, ותוך שהוא סוחט מהנתבעת דרישות שונות.
לנתבעת נגרמו נזקים כלכליים בגין היתנהלות התובע: סך 120,000 ₪ בגין צו אנטון פילר שנאצלה לבקש מבית הדין, תשלומים של שני תכנתים בסך 300,000 ₪, הפסד הגדלת הכנסות משיפור תוכנת השכר, הפסדים שנבעו מהצורך בפיתוחי תוכנה כפולים, וכן החברה נשאה בתשלום של כ-1 מיליון ₪ לצורך פיתוח תוכנת סליקה פנסיונית שהתובע סרב לבצעה, שמהוה חלק מתוכנת השכר.
] "אחת האינדיקציות האובייקטיביות המרכזיות לקיומה של כפייה כלכלית בת -פועל משפטי היא מידת סבירותם והגינותם של תנאי החוזה. קיום תלות של צד אחד במשנהו מטיל על הצד החזק חובת-אמון מוגברת כלפי הצד החלש. כמי שבידו הכוח לעצב את תנאי החוזה כרצונו, נושא הוא בחובה לספק במסגרת החוזה גם את צורכי ההגנה על האינטרסים הלגיטימיים של הצד החלש. במלאו חובה זו יבטיח אף את האנטרס שלו לוודאות וליציבות משפטית. לכן, ככלל, חוזה שבאופן אובייקטיבי הנו הוגן וסביר איננו ניתן לביטול מחמת כפייה כלכלית. ניתן להשקיף על סוגיה זו גם במשקפיה של חובת תום הלב. החובה מוטלת על שני הצדדים: בניצול עמדת הכוח בה ניצב הצד החזק, להכתבת תנאים בלתי הוגנים ובלתי סבירים לצד החלש, יש משום חוסר תום-לב במשא-ומתן לכריתת החוזה; ואילו, מנגד, ניצולה של עמדת החולשה בה ניצב הצד החלש, לשם הישתחררות בדיעבד מחוזה הוגן וסביר, מהוה חוסר תום-לב בקיום החוזה.
לבסוף הבהיר התובע לחיים כי "באפשרותך להסדיר את פרישתי באופן מיידי כאמור, לקבל את הסורסים ולהוציא גרסה באמצעות מתכנת מחליף. ויש באפשרותך לאשר את דרישת השכר החדשה שלי – העלאת שכר היסוד ל-30,000 נטו – לקבל המשך הטיפול במערכת טריו, ולהסדיר את פרישתי בפחות לחץ בהמשך הזמן. אפשרות זו יותר יקרה מהראשונה אבל אין ספק שהסכום מתבטל כנגד ערך העבודה שהוא קונה – לא רק שוויה של עוקץ מערכות כחברה פעילה, ולא רק ערך המשכורות שעשרות העובדים בחברה ימשיכו להביא הביתה, אלא בעיקר ערך העבודה וההשקעה שאלפי לקוחות השקיעו בשימוש במערכת טריו, שתמשיך להתקיים בזכות העלאה בשכרו של עובד אחד ויחיד" – זהו לחץ כלכלי בלתי לגיטימי המהוה כפייה מובהקת בהתאם לחוק החוזים.
החלטה בעיניין הסעד הזמני המבוקש, ניתנה ע"י בית הדין האיזורי בתל אביב ביום 17.2.2019.
...
טענות התובע חוב שכר עבודה בגין השנים 2011-2004 לטענת התובע, בחודש 2/2017 בין התובע לנתבעת נכרת "הסדר חוב" לפיו הנתבעת תשלם לתובע תשלום בסך 1,000,000 ₪ נטו בגין שכר עבודה עבור השנים 2011-2004, במשך 48 חודשים, כך שמידי חודש התובע יקבל 20,833 ₪ נטו.
סוף דבר התובע זכאי לפיצוי בסך 1,200 ₪ בגין אי ביצוע הפרשות לביטוח פנסיוני בגין התקופה שבין חודש 9/2012 ועד לחודש 12/2012.
יתר טענות התביעה, והתביעה שכנגד, נדחות.
לעניין התביעה שכנגד, בהתחשב בכך שהתביעה שכנגד על סך 2,850,000 ₪ נדחתה כולה, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לגירסת המבקשים, משום שבעיקרון היו שתי מערכות דינאמיות לניהול תוכן, ועל אף כי המערכת של המבקשת הייתה כבת 18 שנים, שתי המערכות הכילו מספר לא מבוטל של תוכנות דומות.
בהתאם ביקשו המבקשים במסגרת הבקשה הראשונה להורות למשיבים במסגרת צו זמני לפעול לבצוע הפעולות הבאות – להנגיש למבקשים את מערכת ניהול האתר, את מערכת גיבוי האתר והאי בוס, ואת מערכת ניהול האתר המשוכפל עם מסד נתונים אוטונומי, למנות מומחה מטעם בית המשפט אשר יפקח על ביצוע הוראות הצוו ככל שהמשיבים יערימו קשיים על ביצוע הפועלות לעיל, לחבר כל אתר ומערכת הקשורה בו בין אם זו ניבנתה ובין אם זו תוחזקה על ידי המשיבים ולאסור על המשיבים לנתק את המבקשים או למחוק פרט מפרטי האתר.
בחודש ינואר 2019, נפגשו הצדדים בכרמיאל ובמסגרת אותה פגישה נדרשו המשיבים, לגירסתם, לקלוט מערכת לשידור שעורי וידיאו אשר פותחה על ידי מר ירון אמיר עבור המבקש, זאת לאחר שנותקו היחסים בין השניים, על רקע האשמות המבקש 2 כי אמיר הוא האקר מטורף שפרץ לו לטלפון ומחק לו הודעות ווטספ.
במהלך חודש אפריל 2019, הזכיר המשיב למבקש כי בחודש אוגוסט מסתיים הסכם השרות בין הצדדים והודיע לו כי עליו לדאוג להחלפת ספק על מנת שתהיה המשכיות לאתר, תוך שהובהר כי ככל שהמבקש לא יצליח לאתר ספק חדש שיחליף את המשיבים, אלה יהיו מוכנים להמשיך וליתן עוד שנה לצורך התארגנות ועד שהחברה המחליפה תהיה מוכנה.
(א) בקשה לסעד זמני תוגש בכתב ובכפוף לפרק זה. (ב) הוגשה בקשה למתן סעד זמני במסגרת תביעה, רשאי בית המשפט לתת את הסעד המבוקש, אם שוכנע, על בסיס ראיות מספקות לכאורה בקיומה של עילת תביעה, בקיום התנאים למתן הסעד כאמור בפרק זה ובנחיצות הסעד הזמני לצורך הגשמת המטרה.
כן נקבעו שלושה תנאים נוספים למתן צו מניעה זמני ולפיהם על בית-המשפט להשתכנע כי הבקשה הוגשה בתום לב, מתן הצוו הנו צודק וראוי בנסיבות העניין, וכי אין במתן הצוו כדי ליצור פגיעה העולה מעבר לנדרש (ראו: תקנה 362 (ב) (2)).
...
בנסיבות אלה, הבקשה שבסעיף ד' לבקשה למתן צו מניעה נדחית.
משדחיתי את בקשת המבקשים למינוי מומחה, אני דוחה את הבקשה שבסעיף ה' ובסעיפים ז'-ט'.
אשר על כן הבקשה מתקבלת חלקית כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען, כי ביום 11.11.2021 ותוך כדי ניהול המו"מ, שלח הבנק הודעת ביטול של הסכם הפיתוח (נספח 8 לכתב התביעה המקורי) בה נכתב כי מועד הסיום של הסכם הפיתוח יחול ביום 31.12.2021.
לאור המפורט, בגדרי כתב התביעה המקורי, עתרה בריקס לסעדים הבאים: · צו מניעה קבוע, האוסר על הנתבעים, בעצמם או באמצעות מי מטעמם, להעסיק בדרך כלשהיא מי מעובדי בריקס (המפורטים בנספח 3 לכתב התביעה המקורי) או לפנות אליהם כדי לגייסם לשורותיהם; · צו מניעה קבוע, המורה לנתבעים לחדול לאלתר מלגזול ולהמנע מלעשות שימוש, בעצמם או באמצעות מי מטעמם, במידע סודי של בריקס (כהגדרתו בסעיף 5.1 להסכם הפיתוח); בכל מידע שהיתקבל מבריקס; במחשבי ומערכות בריקס או בכל חומר המצוי על גביהם; · לחילופין, צו הצהרתי לפיו לבריקס זכות לקבל מהנתבעים את שיעור ההתעשרות שלא כדין שהפיקו כתוצאה משידול עובדיה של בריקס לעבור לשורותיהם וכתוצאה מגזל נכסיה של בריקס.
בעיניין זה הפנו הנתבעים לכך שביום 27.1.2022 הגישה CRB תביעה נגד בריקס בגדרה התבקשו סעדים זמניים נגד בריקס (ת"א 60937-01-22 Cross River Bank נ' בריקס תוכנה בע"מ ואח').
לחילופין, יש לחייב את בריקס בהוצאות שהוציאו הנתבעים בגין כתב התביעה המקורי, לרבות בגין בקשת בריקס למתן צו מניעה זמני ובגין בקשת התיקון.
...
בנסיבות אלו, נטען כי בריקס התנהלה בחוסר תום לב ומתוך מטרה להפעיל לחץ פסול על הנתבעים ולפיכך יש לדחות את הבקשה.
מכל המקובץ, הגם שחלק מהתיקונים הינם תיקוני "נוסח" ומתייחסים לפירוט עובדתי שהיה ידוע לתובעת גם עובר לבקשת התיקון.
שוכנעתי כי החלק הארי והמהותי של המבוקש הינו מחיקת סעדים שהיו נכונים לשעתו של כתב התביעה המקורי ושאינם רלבנטיים עוד כיום והוספת פירוט עובדתי חדש לגבי אירועים שהתרחשו מאז הוגש כתב התביעה המקורי ומיקוד התביעה בסעדים המהותיים והרלבנטיים לאור שינוי הנסיבות והתנהלות מאוחרת להגשת כתב התביעה המקורי.
לפיכך, החלטתי לקבל את הבקשה לתיקון כתב התביעה על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה מעניקה שירותים ומפתחת תוכנה לניהול ציי רכב.
ביום 23.8.2023 הגישה פנגו נגד המשיבה ונגד מר יונה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (מחלקה כלכלית) תביעה ובקשה לצוו עשה זמני, לפיו, בין היתר, יבוטלו פיטוריו של המבקש (ת"א 51901-08-23 פנגו פיי אנד גו בע"מ נ' איתם מערכות מידע מתקדמות (2003) בע"מ ויונה יצחק (להלן – ההליך במחוזי).
המבקש טען כי כחלק מההתנכלות כלפיו, הגיש המנכ"ל נגדו בקשה לצוו למניעת הטרדה מאיימת, בתיק ה"ט 19897-08-23 של בית משפט השלום בתל-אביב-יפו (להלן – תיק הטרדה מאיימת) אשר בוטל לבסוף בהסכמה בדיון במעמד הצדדים.
כך טענה כי בחודשיים האחרונים, שקדמו לפיטורי המבקש, ניהל מר יונה משא ומתן עם חברת בטר וואי להתקשרות בהסכם להעברת מידע בין המערכת של בטר וואי לבין נצר, המערכת של המשיבה, לשם הצעת שירות משותף ללקוחות שתי החברות של הסבת דוחות תנועה.
המבקש הוסיף והעיד כך: "או-קיי אז הוא רצה לפטר אותי על זה ולכן חשוב לי להעמיק בזה, כשנכנסתי לזה, חלק מהדברים שדיברנו לגבי איציק כמובן איתי, בשיחות גם כן שניהלנו לפני כן, מה אני יכול להועיל לחברה, אמרנו מנהל צמיחה, כי גם הייתי מנהל פיתוח עסקי בעברי בסדר? ומתוך עברי גם כן שחיפשתי את מנהל הסמיכה הראשוני, הלכתי על מקום של יידוע והסבת דוחות שזה מוצר שנדמה לי שהוא מתאים, אני יזמתי את זה, אני הלכתי ונפגשתי עם כל הגורמים הרלוואנטיים, חלקם הוא גם רשם. כשאמרתי לו את זה, כי הרי איציק לא יזם שיחות איתי, כשאני יזמתי לשיחות ודיווחתי לו על זה שאני הולך לעשות את זה ואני כבר דברתי עם האנשים, הוא אמר שהוא גם עושה את זה, הוא גם נמצא עם betterWay בתהליך, הביא אותי מכיר אותי, 'איך הגעת?", דרך לקוח שרצה ש- betterWayיעבוד דרך המערכת שלנו, מערכת נצר.
...
המבקש הצביע על פגם בניהול השימוע הנובע מאי קבלת מסמכים שביקש ממר יונה, אלא שלא מצאנו כי יש בפגם זה כדי לאיין את השימוע ואת הפיטורים.
נראה לנו כי המחלוקת כאן היא רק חלק קטן מהסכסוך העסקי.
מכל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המשיבה מעניקה שירותים ומפתחת תוכנה לניהול ציי רכב.
ביום 23.8.2023 הגישה פנגו נגד המשיבה ונגד מר יונה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו (מחלקה כלכלית) תביעה ובקשה לצוו עשה זמני, לפיו, בין היתר, יבוטלו פיטוריו של המבקש (ת"א 51901-08-23 פנגו פיי אנד גו בע"מ נ' איתם מערכות מידע מתקדמות (2003) בע"מ ויונה יצחק (להלן – ההליך במחוזי).
המבקש טען כי כחלק מההתנכלות כלפיו, הגיש המנכ"ל נגדו בקשה לצוו למניעת הטרדה מאיימת, בתיק ה"ט 19897-08-23 של בית משפט השלום בתל-אביב-יפו (להלן – תיק הטרדה מאיימת) אשר בוטל לבסוף בהסכמה בדיון במעמד הצדדים.
כך טענה כי בחודשיים האחרונים, שקדמו לפיטורי המבקש, ניהל מר יונה משא ומתן עם חברת בטר וואי להתקשרות בהסכם להעברת מידע בין המערכת של בטר וואי לבין נצר, המערכת של המשיבה, לשם הצעת שירות משותף ללקוחות שתי החברות של הסבת דוחות תנועה.
המבקש הוסיף והעיד כך: "או-קיי אז הוא רצה לפטר אותי על זה ולכן חשוב לי להעמיק בזה, כשנכנסתי לזה, חלק מהדברים שדיברנו לגבי איציק כמובן איתי, בשיחות גם כן שניהלנו לפני כן, מה אני יכול להועיל לחברה, אמרנו מנהל צמיחה, כי גם הייתי מנהל פיתוח עסקי בעברי בסדר? ומתוך עברי גם כן שחיפשתי את מנהל הסמיכה הראשוני, הלכתי על מקום של יידוע והסבת דוחות שזה מוצר שנדמה לי שהוא מתאים, אני יזמתי את זה, אני הלכתי ונפגשתי עם כל הגורמים הרלוואנטיים, חלקם הוא גם רשם. כשאמרתי לו את זה, כי הרי איציק לא יזם שיחות איתי, כשאני יזמתי לשיחות ודיווחתי לו על זה שאני הולך לעשות את זה ואני כבר דברתי עם האנשים, הוא אמר שהוא גם עושה את זה, הוא גם נמצא עם betterWay בתהליך, הביא אותי מכיר אותי, 'איך הגעת?", דרך לקוח שרצה ש- betterWayיעבוד דרך המערכת שלנו, מערכת נצר.
...
המבקש הצביע על פגם בניהול השימוע הנובע מאי קבלת מסמכים שביקש ממר יונה, אלא שלא מצאנו כי יש בפגם זה כדי לאיין את השימוע ואת הפיטורים.
נראה לנו כי המחלוקת כאן היא רק חלק קטן מהסכסוך העסקי.
מכל האמור לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו