מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו להמצאת מסמכים במסגרת תעודת עובד ציבור ועיון במסמכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מיסמך זה לא הופיע בכתב התביעה המקורי בתיק זה, אך הופיע שוב בכתב התביעה המתוקן, לאחר החלטתי בבקשה לתיקון כתב התביעה, כדלקמן: "לדברי התובע בבקשתו, לאחר שמיעת הראיות בתיק 47947-03-14, ולפני מתן פסק הדין עיין בתיק עמידר של אביו, וראה שהנתבע חתם בשנת 1990 על תצהיר המופנה אל עמידר, לפיו יש לו שני אחים ואחות. לאחר שצולם התצהיר לבקשתו על ידי הפקידה בחברת עמידר, הוגש לתיק בית המשפט כשהוא מטושטש ובלתי קריא. לאחר שקבל את המסמך מעמידר, פנה התובע ביום 6.7.17 לעמידר, אך הפעם נימסר שהתיק הוחזר לארכיון ומהארכיון השיבו שהתיק לא אצלם.
הומצאה לתובע תעודת עובד ציבור מטעם צה"ל, לפיה מיסמכי הגיוס של הנתבע לצה"ל לא אותרו בארכיון של צה"ל. התובע לא הציג כראיה שום טופס שהנתבע מילא בעת גיוסו לצה"ל, ואין די בעובדה שהתובע, שעדותו לא אמינה, משוכנע שיש טופס כזה.
לבקשת התובע הוגשה תעודת עובד ציבור מטעם רפ"ק עו"ד ינוביץ' לפיה לא נימצאו טפסים בהם נידרש הנתבע במסגרת הליך הגיוס לדיווח על קיומם של אחים.
התובע קיבל צוים כבקשתו, ואם כי לגבי צה"ל סיים את מסע הדיג בקבלת תעודת עובד ציבור, לגבי המישטרה המשיך בחקירת עובדת הציבור, ובבקשות לחפש אולי יש מסמכים במקום אחר, שהתגלה כדרך ללא מוצא.
...
על כן, אני דוחה את התביעה של התובע לבטל את פסק הדין החלוט, שכבר בוטל בחלק הרלוונטי, בטענה למירמה וראיות נוספות על כך שהנתבע ידע בעת הגשת הבקשה שיש לו אחים.
השיקולים העומדים בבסיס החלטתי הם הדרך שבה ניהלו הצדדים את הדיון, המאמצים הרבים שהושקעו על ידי הנתבע להפרכת טענותיו הרבות של התובע, הכוללים חקירות ודרישות במוסדות שונים, בתביעה שנוהלה מאז אוקטובר 2018.
על כן, אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט בסך 100,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים ומתן צו נגד משרד התחבורה והמוסד לביטוח לאומי (להלן- הבקשה לגילוי ועיון מסמכים ספציפיים) עותרת המבקשת לקבל את המסמכים הבאים: בקשות לחידוש רישיון קצין בטיחות ממשרד התחבורה אשר הוגש על ידי המשיב במהלך השנים 2012 – 2019, לרבות החלטות המשרד התחבורה בבקשות אלה.
תביעה לדמי אבטלה, על נספחיה, שהוגשה על ידי המשיב למוסד לביטוח לאומי בשנים 2020 – 2021, לרבות אישור מהמוסד לביטוח לאומי, בדבר גמלת דמי אבטלה ששולמה למשיב במהלך השנים 2020 – 2021, אשר כולל בתוכו פרטים בדבר משכה של תקופת האבטלה וסכומי גמלת האבטלה ששולמו למשיב במהלך תקופה זו. לחילופין, ביקשה המבקשת, כי אם המשיב יטען במסגרת תצהיר ערוך כדין כי המסמכים המבוקשים לעיל אינם נמצאים בשירותו ו/או בשליטתו, ליתן צו למשרד התחבורה להגיש במסגרת תעודת עובדת ציבור מסמכים המבוקשים על ידה וכך גם ליתן צו למוסד לביטוח לאומי, להגיש, באמצעות תעודת עובד ציבור מסמכים בדבר תביעת דמי אבטלה של התובע עבור התקופה בין השנים 2020 – 2021 (ר' סעיפים א' – ב' לבקשה).
הצוו יומצא במסירת אישית על ידי המבקשת לידי חברת התיקשורת ועם קבלת האמור אצלו יגיש ב"כ המבקשת הודעה לתיק כי המסמכים התקבלו אצלו.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, אני מקבלת את בקשת המבקשת (הנתבעת) למתן צו איכון.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לבסיס המשפטי להגשת הבקשה טענו המבקשים בין היתר ובתמצית כי הם הגישו את הבקשה לקבלת צו למתן המסמכים "...שלאחר קבלתם יהא בידם לזמן את העדים שחתומים על המסמכים או להסתפק בהגשת תעודת עובד ציבור" [ר' סעיף 5.5].
כך אף נפסק ברע"א 8181/15 אריה את עופר עבודות בניה נ' בנק מזרחי טפחות (פורסם בנבו, 31.1.2016) בין היתר כי "... עסקינן במסמכים שיש בהם בכדי לפגוע בפרטיותם של צדדים שלישיים [...] משמעות הדבר היא כי מבוקש להעביר דוחות לווי הנוגעים לחברה אשר כלל איננה צד להליך. הפגיעה בפרטיותם של צדדים שלישיים אמנם אינה חוסמת את גילוי המסמכים, אך היא בעלת משקל בבחינת ההכבדה שיוצרת דרישת הגילוי (ראו בע"מ 3542/04 פלוני נ' פלונית (20.6.2005); ע"א 174/88‏ גוזלן‎ ‎נ' קומפני פריזיאן דה פרטיסיפסיון, פ"ד מב(1) 563 (1988); עמית, עמודים 288-292). בנסיבות דנן נראה לי כי יש לתת לשיקול זה משקל משמעותי, משום שקולה של החברה שעשויה להפגע מן הגילוי כלל לא נשמע [....] אעיר, כי מעיון בכתבי בי הדין בערכאה הדיונית עולה כי המבקשים ערים לקושי זה, אולם לטענתם, די בצירופה של חברת אדן השרון לבקשה משום שבמועדים הרלבאנטיים היא היתה בעלת המניות בחברת אופרה. ברם, טענה זו אינה יכולה לעמוד משום שחברת אופרה היא אישיות משפטית עצמאית והיא זו אשר צריכה להיתגונן מפני פגיעה אפשרית בה במסגרת הליך גילוי המסמכים". איני סבור כי בנסיבות בקשה זו ומועד הגשתה ובהעדר מצע עובדתי נידרש (ר' גם סעיף 29 להלן) כי עלה בידי המבקשים להצדיק מתן צוים כמבוקש כנגד צדדים שלישיים – שאינם צד להליך ובלא שצדדים אלו הוגדרו כמשיבים לבקשה זו וניתנה להם הזכות להשיב לה ולהתייחס אליה.
לדבריהם לאחר שהחומר המבוקש יומצא לידיהם "...יהא בידם לזמן את העדים שחתומים על המסמכים או להסתפק בהגשת תעודת עובד ציבור". דהיינו בכוונת המבקשים להגיש ראיות נוספות מטעמם לאחר שמסכת הגשת כתבי הטענות בהליך הסתיימה לפני זמן רב ולאחר שתם כבר שלב קדם-המשפט בהליך לפני חודשים רבים והוא קבוע להוכחות.
...
סוף דבר ברע"א 9181/18 רוקח ואח' נ' פרטנר ואח' (פורסם בנבו, 16.12.19) שנה בית המשפט על הכלל לפיו: .
גם אם נאמר כי המסמכים והנתונים המבוקשים 'רלוונטיים' וחיוניים למבקשים, הרי שנוכח כל האמור לעיל אין בעובדה זו כשלעצמה לסייע למבקשים ולהוביל לקבלת הבקשה, קל וחומר נוכח מועד הגשתה המאוחר ביותר ובהיעדר תצהיר תומך חיוני.
בהינתן כל האמור לעיל מצאתי לדחות את הבקשה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא הוסיף וחייב את המערערים בהוצאות בסך של 15,000 ש"ח. בהמשך לפסק הדין החלקי, הוגש ביום 24.5.2021 תצהיר מטעם המשיבים, אליו צורפו המסמכים הבאים: · מיסמך מיום 15.1.1975, הממוען על המנהל, נושא כותרת "הודעה על העברת בעלות", ולפיו חלקה 49 נמכרה בשלמות כנגד הסך של 326.50 ל"י. · הצהרה לצורך מס שבח מקרקעין, שהתקבלה ברשויות מס שבח ביום 20.12.1974, ולפיה חלקה 49 נמכרה, ביום 29.9.1953, מהאנ"ן לרשות הפיתוח, כנגד סך של 326.50 ל"י. · מיסמך נושא כותרת "חישוב תמורה", בלא תאריך ובלא חתימה, המכפיל את שטח חלקה 49 – 27.203 דונם – בסך של 12 ל"י לדונם, ומתקבלת התוצאה: 326.50 ל"י. בהמשך לאמור ובהתאם להחלטה שניתנה על ידי בית המשפט קמא ביום 27.5.2021, הגישו המשיבים את המסמכים הבאים: · תעודת עובד ציבור הכוללת תחשיב, התואם את ההלכה הפסוקה הרלוואנטית, לפיו סך של 326.50 ל"י, עומד, נכון ליום 14.4.2021, על סך של 16,615.30 ש"ח. · תצהיר, אליו צורף עותק משטר מכר, שנחתם בין 29.12.1974, המעיד לכאורה על העברת חלקה 49 מהאנ"ן לרשות הפיתוח, כנגד הסך של 326.50 ל"י. יצוין כי השטר חתום, הן בשם האנ"ן והן בשם רשות הפיתוח, על ידי אותו אדם – מר משה גת. גרסת המשיבים, הנתמכת לטענתם במסמכים שהוגשו, הייתה כי עסקת המכר נערכה ביום 29.9.1953, אולם מיסמכי ההעברה המעידים על כך נערכו ונחתמו ביום 29.12.1974.
בנוסף, ביום 1.8.2021 הגישו המערערים "בקשה למתן צו להמצאת מסמכים מרשות המיסים ומתן הוראות". בבקשה זו נטען כי המסמכים המבוקשים נדרשים לצורך גיבוש טענה לתמורה חלופית שמגיעה למערערים בגין העברת חלקה 49; וזאת בזיקה לסעיף 19 לחוק נכסי נפקדים הקובע כי האנ"ן, בעת שהנו מוכר נכס לרשות הפיתוח, לא ימכור אותו במחיר הפחות מ-"שוויו הרישמי" של הנכס (המונח "שווי רישמי" מוגדר, לפי חלופות שונות, בסעיף 19(ד) לחוק נכסי נפקדים).
בית המשפט קמא דחה את הבקשה, בהחלטה מיום 30.9.2021 מטעמים של הרחבת חזית: "עיון מדוקדק בכתב התביעה מלמד כי בשום מקום בו לא הועלתה טענה לפיה שווי המכר בעיסקה שבין הנתבעים 3-2 חורג מן המחוייב לפי סעיף 19 לחנ"ן. לא נטען בתביעה מאומה באשר לתנאי סעיף 19 לחוק נכסי נפקדים [...] לא נמצאה שמץ טענה בכתב התביעה שלפיה, נמכרה חלקה 49 בסכום שהוא 'פחות משוויו הרישמי של הנכס' (כלשון סעיף 19 הנ"ל). טענה זו מועלית לראשונה בתשובת התובעים לתגובת הנתבעים לבקשה. נסיונות התובעים להרחיב עתה את חזית התביעה לעניין זה, מקומו לא יכירנו..." ביום 24.3.2022 ניתן על ידי בית המשפט קמא פסק הדין המשלים, ובו, בין היתר, הקביעות הבאות: בית המשפט קמא הפנה להחלטה שניתנה על ידו, ביום 30.9.2021, שקבעה כי המערערים אינם יכולים להעלות טענה הנסמכת על הוראת סעיף 19 לחוק נכסי נפקדים.
בית המשפט קמא ראה במסמכים שהוגשו מטעם המשיבים כמספקים להוכחת הטענה לפיה חלקה 49 נמכרה במלואה, בעיסקה מיום 29.9.1953, מהאנ"ן לרשות הפיתוח, כנגד סך של 326.50 ל"י. בית המשפט קמא העיר כי המערערים לא פעלו לאיתורו של אותו משה גת החתום על שטר המכר; והוסיף וקבע כי די בשטר המכר, משנת 1974, כדי להעיד על קיומה של העסקה משנת 1953, אף אם לא מוצג ההסכם במסגרתו בוצעה.
...
כך, לדוגמא, הוצג במסגרת ההליך בפני בית המשפט קמא מסמך של ישיבת המינהל מיום 14.7.1970, תחת הכותרת "ריכוז וחליפין בין רשות-הפיתוח לבין יורשי המנוח דרוויש סמארה חמדאן – כפר כנא", המתייחס ליורשי המנוח כ-"שותפים ב-18 חלקות שונות בכפר כנא", ולפיו "הגענו לסיכום על חליפין עם היורשים הנ"ל". בהמשך המסמך מצוין כי מסתבר שבמסגרת החליפין מקבלת רשות הפיתוח את חלקה 49 במלואה, שחלקה עולה על החלקים הקטנים של רשות הפיתוח בחלקות האחרות, ומכאן שמעבר לחליפין עצמו ישולם ליורשי המנוח סכום כסף מסוים.
סבורני כי המסכת העובדתית, כפי שפורטה בתחילת פסק דין זה, לרבות לעניין פעולותיו של האנ"ן כלפי המערערים, מקשה, מאוד, לקבוע כי היה על המערערים להתמודד עם גרסה לפיה חלקה 49 הועברה לרשות הפיתוח עוד בשנת 1953, במועד מוקדם כלשהו.
וביישום לענייננו: הגם שקיימות בתיק ראיות לגבי שווים של המקרקעין בסמוך למועד ביצוע העסקה – שלהי דצמבר 1974 – הרי משלא ניתנה לצדדים הזדמנות להשמיע את טיעוניהם בעניין זה, אין מנוס מהחזרת התיק, להשלמה, לבית המשפט קמא.
התוצאה לאור כל האמור, הנני מציע לחבריי כי נקבל את הערעורים, במובן זה שייקבע כדלקמן: · חלקה 49 נמכרה על ידי האנ"ן לרשות הפיתוח רק בשלהי דצמבר 1974.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע כללי בתמצית לפניי בקשת המבקשים מיום 20.3.24, במסגרתה נתבקש בית המשפט "להורות למזכיר הממשלה מר יוסי פוקס, על מתן צו להמצאת החלטת ממשלה מיום 21.12.23, שמספרה 1159 פש/26, בה אושרה תוכנית מתאר ארצית תמ"א 75 שער המפרץ בתעודת עובד ציבור" [להלן: "החלטת הממשלה"].
לטענת המשיבות, אומנם הבקשה הוכתרה כבקשה "למתן צו להמצאת מסמכים" ולכאורה מבוקש בגדרה צו להמצאת החלטת הממשלה מיום 21.12.23, אלא שהחלטת הממשלה צורפה כנספח 1 לפיכך ברור כי המבקשים אינם עותרים למתן צו לגילוי החלטת הממשלה וכי עיון מדוקדק בבקשה מעלה כי המבקשים "עותרים דה־פאקטו להגשת החלטת הממשלה כראיה בתיק וזאת על דרך של 'תעודת עובד ציבור'" (ר' המבוא לבקשה וכן סעיף 9 שבה) וזאת אין להתיר מן הטעמים הבאים: כפי שניתן להתרשם מהחלטת הממשלה, היא אינה רלוואנטית לבקשת האישור ואין בה לסייע בבירור המחלוקת בין הצדדים.
...
יש טעם וממש בטענת המבקשים, על רקע האמור לעיל והמובא בבקשת המבקשים (להבדיל מהנטען בתגובתם), כי לא פורט בבקשה כל נימוק כיצד תמ"א 75 [שאושרה בחודש ספטמבר 2023] תסייע למבקשים בהוכחת בקשתם לאישור התובענה כייצוגית, בשים לב למועדים הרלוונטיים לבקשה 2015-2005 [ ר' למשל הגדרת 'הקבוצה' בסעיף 50ב. לבקשה המתוקנת "..בעשר השנים האחרונות", ובהמשך כדוגמה סעיפים 86-76 ו- 101-95.
סוף דבר בהינתן כל האמור מעלה מצאתי לדחות את הבקשה.
הנני מחייב את המבקשים בהוצאות הבקשה בסך כולל של 8000 ₪ , אשר ילקחו בחשבון בהמשך ההליך, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן ההחלטה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו