כך נקבע, על ידי בית המשפט העליון:
"אשר לטענה לעניין פרשנות סעיף 221, מצאתי כי אין ממש בטענות המבקש,... המבקש סבור למעשה, כי צירוף המילים ״שלא חלפו יותר משישה חודשים מיום שהסתיימה״, כולל גם מצב דברים בו הבנייה לא הסתיימה למעלה משישה חודשים בטרם הוצאת הצוו, אלא הופסקה מסיבות אחרות. המשיבה, כאמור, סבורה כי בדין דחה בית משפט קמא טענה זו. עמדה זו מקובלת עליי... בהקשר זה, ראוי להדגיש כי סעיף 221 בנוסחו הנוכחי נוסח במסגרת תיקון מס׳ 116 לחוק התיכנון והבניה, אשר תכליתו המרכזית היא ייעול הליכי האכיפה תוך צימצום האפשרות להותיר בנייה בלתי חוקית ושימושים אסורים על כנה (ראו, למשל: רע״פ 5790/19 עזון נ׳ מנהל היחידה הארצית לאכיפת דיני התיכנון והבניה (21.1.2020)). טענת המבקש היא למעשה כי יש לפרש את הסעיף באופן שיצמצם את סמכות האכיפה, ולא ירחיב אותה. טענה זו אינה מתיישבת עם לשון הסעיף, עם רוח החוק, עם מטרת התיקון ועם השכל הישר... זאת ועוד, יוער כי ממילא בית משפט זה כבר נידרש לשאלה דומה, ומצא כי ״בעת בחינת מועד סיום הבניה של מבנה לא חוקי זה או אחר – יש לראות את המבנה כמכלול. קביעה אחרת עלולה להוביל למצב דברים אבסורדי, שכן לעיתים אי החוקיות מתגלה אך לאור בחינת מכלול המבנה. וזאת לאור מהותו וייעודו. קביעה כזו אף תהא מנוגדת לתכלית סעיף 221 לחוק התיכנון והבניה, שנועד לאפשר לרשויות לפעול במהירות וביעילות למיגור הבניה הבלתי חוקי עוד בשלביה הראשונים״ (ראו: רע״פ 7314/21 חוסין נ׳ היחידה הארצית לאכיפה (31.10.2021))". [הדגשות לא במקור]
ראו עוד, בענין המועד לסיום העבודות: בר"ע 1/84 דוויק נ' ראש העיר ירושלים, פ"ד לח(1) 494, 497 (1984), שם נקבע כי המועד לסיום העבודות הוא המועד בו הושלמו רכיבי הבנין שיאפשרו איכלוס כמקובל על ידי בני אדם; ע"פ (תל אביב-יפו) 71637/06 אחמד אלעוברה נ' עריית רמלה [פורסם בנבו] (25.02.2007), שם נקבע כי המבחן האם מדובר בבניין ש"הקמתו נסתיימה" הנו מבחן אובייקטיבי, והוא, האם יש צורך לבצע בבניין עבודות נוספות או לקבוע בו עובדות נוספות לשם הכשרתו למילוי ייעודו; עפ"א (חי') 54143-04-19 אברהים אבו אל היגא נ' מדינת ישראל, פסקה 34 [פורסם בנבו] (12.06.2019), נקבע כי מקום שהמערער בונה ביניין שהוא "חטיבה אחת" שלא ניתן לחלקה, הוא בונה את המבנה בשלבים, אין כל הגיון לפרשנות שלפיה חלקים בבנייה שבוצעו בתקופה שקדמה להוצאת הצוו בשישה חודשים יהיו חסינים מפני הוצאת צו ההריסה, לו יוכח כי שלב נוסף התווסף לפני חלוף שישה חודים מיום מתן הצוו.
גם ברע"פ 3187/15 חטיב נ' הועדה המקומית לתיכנון ובניה לב הגליל [פורסם בנבו] (22.02.2016), אשר אף בו הוצא צו הריסה מינהלי לאחר שצו הריסה קודם בוטל, בשל פגם פרוצדוראלי שנפל בהתייעצות, נפסק כי ניתן לרפא את הפגם ולהוציא צו הריסה שני בהתמלא הנידרש על פי החוק.
בעוד שתכליתו של צו ההפסקה היא לגרום להקפאת העבודות, על מנת לצמצם ככל הניתן את הנזק שניגרם לאנטרס הצבורי ולמערך התיכנוני עקב ביצוע אותה עבודה אסורה, ובכך למנוע המשך גרימת הנזק, תכליתו של צו ההריסה המינהלי היא להסיר אותה עבודה אסורה שכבר בוצעה, ובכך לתקן את הנזק שניגרם בפועל.
...
לנוכח האמור לעיל, לא ניתן לומר כי קיים צפי תכנוני או שהיתר הבניה נמצא בהישג יד.
לנוכח כל המפורט לעיל, דין הבקשה לביטול הצו להידחות.
כפי שנקבע לא אחת, אין לאפשר שימוש לרעה בהליכי משפט, כאשר תכליתה של הבקשה להביא ל"דחיית הקץ", בניסיון למנוע ללא הצדקה וללא כל בסיס בדין את ביצועו של צו ההריסה של מבנה בלתי חוקי (ראו והשוו רע"פ 8220/15 רשיק כפאיה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (27.12.2015)).
סוף דבר
לאור שפורט, משאין חולק כי המבנה נבנה והוקם ללא היתר, טרם חלפו שישה חודשים מיום שהסתיימה העבודה האסורה, וכן המבנה טרם אוכלס, ומשנקבע כי לא נפלו פגמים בהוצאת הצו בוודאי לא פגמים חמורים שמצדיקים ביטולו, ובנסיבות בהן היתר הבניה אינו מצוי בהישג יד, דין הבקשה לביטול צו ההריסה להידחות.