מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו הגנה מפני אלימות במשפחה

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשים אף טוענים כי יש להקיש לעניינם מנהלים והסדרים אחרים של המדינה, כדוגמת נוהל 5.2.0019 "נוהל הטיפול בהפסקת הליך מדורג להסדרת מעמד לבני זוג של ישראלים כתוצאה מאלימות מצד בן הזוג הישראלי" (להלן: נוהל אלימות), המייחס משקל להגנה על נשים מפני אלימות במשפחה, וכן מהחלטת הממשלה 2183 בעיניין ילדי זרים "הסדר לשעה למתן מעמד לילדי שוהים שלא כחוק, הוריהם ואחים הנמצאים בישראל" (להלן: החלטת הממשלה 2183) המאפשרת מתן מעמד בארץ לאזרחים זרים.
המקרה שבפנינו אינו מקרה "שיגרתי", ככל שניתן לדבר על שגרה בעניינים מסוג זה. נסיבותיהם של המבקשים מערבות טענות לאלימות קשה במשפחה, באופן חוזר ונשנה, ואף הגעה של בן הזוג בעקבות המבקשת לישראל והפעלת אלימות נגדה בארץ, שהובילה להוצאת צו איסור כניסה לארץ נגדו.
...
לא למותר להזכיר את הדברים הבאים שנאמרו שם: "על מנת שתהיה משמעות לדיון ב'חריגים הומניטריים' המסננת של דחייה על הסף צריכה להיות קפדנית, אך לא כזו שמעבר דרך חרכיה יהיה נדיר ומתקרב לדרגה של וודאות באשר לקבלת הבקשה עצמה. יש לזכור כי תפקידה של הוועדה הבינמשרדית הוא לאפשר שיקול דעת לסטייה מהנהלים במקרים אנושיים מיוחדים... ולהיזהר ממצב שבו מבחן הסף מבקש לחקות – לכל דבר ועניין – את ההחלטה שתתקבל בוועדה הבינמשרדית בסופו של דבר. 'שומר הסף' של הוועדה צריך להסתפק בתפקיד של שומר סף – ולא להיות מי שממלא בפועל את תפקידה. למעשה, לעתים 'נהפכים הדברים על ראשם', ומעשה שתחילתו בחתירה ליעילות מינהלית סופו בבזבוז משאבים ציבוריים. ראשת הדסק עשויה לדחות בקשה על הסף על מנת למנוע דיון שהיא סבורה שהוא מיותר בוועדה הבינמשרדית, וחלף זאת נערכים דיונים משפטיים ממושכים בבתי המשפט לעניינים מינהליים ובבית משפט זה, עת מתברר כי הדחייה על הסף אינה כה מובנת מאליה והבקשה למתן מעמד אינה חסרת בסיס" (שם, בפסקה 15).
הדברים, כך אנו סבורים, יפים לענייננו.
הא – ותו לא. סוף דבר: הערעור מתקבל.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

יפים לעניינינו הדברים שנקבעו בבש"פ 655/10 חן דוידוב נ' מדינת ישראל: "בעבירות של אלימות במשפחה, ובמיוחד בעבירות של בן זוג כלפי בת זוגו, עוצמת האלימות הפיזית אינה המדד הבלעדי, אף לא המדד העקרי, לבחינת מסוכנותו של הנאשם. על בית המשפט לבחון את 'הצבע והגוון' של המסוכנות על רקע מכלול היתנהגותו של הנאשם כלפי בת הזוג". עוד נקבע בפסיקה, ששאלת מסוכנותו של המשיב תבחן לאור נסיבותיו האישיות ונסיבות המקרה: "בדיקת המסוכנות מחייבת בחינתם של שני היבטים: האחד עניינו במעשה. במסגרת זו על בית המשפט לשקול אם המעשה כשלעצמו בנסיבותיו מעלה חשש האם הנאשם עלול לחזור על מעשים דומים, האם המעשה מגלה אופי רע ואלים ומעיד על מועדות. ההיבט השני מיתמקד בעושה, עברו ואופיו. כאן אנו שואלים לנוכח אופיו, אישיותו או תכונותיו של העושה האם נשקפת ממנו סכנה לציבור או ליחידיו" (ראה: בש"פ 6700/04).
לאור זאת, פנתה המתלוננת לבית המשפט לעינייני מישפחה באילת, בבקשה לצוו הגנה מפני המשיב (ה"ט 24975-09-12).
...
לסיכום, שירות המבחן סבור, כי אין בחלופה שהוצעה או בחלופה פתוחה אחרת בכדי לצמצם את רמת הסיכון ועל כן לא באו בהמלצה לשחרורו של המשיב ממעצר.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, ובשים לב לטיבן של העבירות נשוא כתב האישום ונסיבות ביצוע לכאורה, מאפייני אישיותו ורמת הסיכון להישנות התנהגות פורצת גבולות כעולה מתסקיר שירות המבחן, החשש לשיבוש הליכי משפט על רקע התנהגותו של המשיב, עת לא הסס והפר במספר רב של הזדמנויות הוראות חוקיות, זאת בעוד תלוי ועומד כנגדו מאסרים מותנים בגין הפרות הוראות חוקיות, כל אלו מעידים על רמת מסוכנות גבוהה של המשיב, שלא ניתן לאיינה באמצעות חלופה, על כן הנני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן, בין הצדדים מתנהלים מספר הליכים משפטיים נוספים העוסקים, בין היתר, בבקשת המערער לקבלת צו הגנה מפני המשיבה וכן במזונות הקטינים.
ביום 17.1.2021 הגיש המערער בקשה במעמד צד אחד למתן צו הגנה (להלן: הבקשה לצוו הגנה) לפי החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א-1991 (להלן: החוק למניעת אלימות), בטענה כי ביום 13.1.2021 תקפה אותו המשיבה באלימות קשה לנגד עיניהם של הקטינים (להלן: ארוע האלימות).
...
נוכח המסקנה שאליה הגעתי איני רואה מקום לקבוע מסמרות בנוגע ליתר טענות המערער, ובכללן הטענה כי המותב נמנע מלתת החלטה בבקשתו לקביעת הסדרי שהות זמניים באופן המקפח את זכויותיו ומקים עילת פסלות.
אשר לבקשת המערער לצרף את החלטת הנציב בעניין המותב – סעיף 24(ב) לחוק נציב תלונות הציבור על שופטים, התשס"ב-2002, קובע מפורשות כי "דין וחשבון, החלטה וכל מסמך שהכין הנציב במסגרת מילוי תפקידו לא ישמשו ראיה בהליך משפטי או מעין שיפוטי". בקשה זו נדחית אפוא.
מן הטעמים המפורטים בסעיף 14 לעיל, הערעור מתקבל.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

דומה הדבר לכלי שניתן להגשת בקשה לצוו הגנה במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה תשנ"א-1991 (להלן – "החוק למניעת אלימות במשפחה") להגנה על אדם או קטין מפני פגיעה אלימה ממי מבני משפחתו.
...
בסעיף 9 לנוהל נקבע כך: "9. ראה בית המשפט לענייני משפחה כי בקשת סעד דחוף להבטחת קשר או בקשת סעד זמני למניעת פגיעה במוגנות ילד או להבטחת קשר אינה מתאימה להתברר לפי הוראות נוהל זה, רשאי בהחלטה מנומקת לא לקבוע דיון במועד הקבוע בנוהל זה או ליתן כל הוראה אחרת." מן הכלל אל הפרט ביום 26.4.22 ניתנה החלטתי המפורטת (על פני 9 עמודים) בנוגע לבקשות השונות שהוגשו על ידי המבקשת לרבות בקשה להפנות את התיק "למסלול ניכור הורי בפני שופט מוקד". לאחר פירוט הרקע העובדתי בנוגע לצדדים והתסקיר האחרון שהוגש לבית המשפט בחודש 11/21 פורט כך: "
לפיכך, הבקשה נדחית גם לגופה.

בהליך ה"ט שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כלל הוא כי החוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ"א – 1991 נועד לספק סעד מהיר ומידי למי שמצוי בסכנה מפני אלימות בתוך התא המשפחתי.
יפים לעניין זה הדברים שאמר כב' השופט דרורי בת"א (מחוזי י-ם) 3248/01 פלוני נ' אלמוני, פורסם במאגרים, [פורסם בנבו], 11/9/05: "יש לזכור כי צו הגנה, על פי חוק למניעת אלימות במשפחה, הוא אמצעי דראסטי וחריף, המאפשר - במקרים רבים - מתן צו במעמד צד אחד, המשנה בבת אחת את אורח חייו ושלוותו של המשיב. כידוע, בתי המשפט לעינייני מישפחה, נותנים משקל רב לבקשות למתן צו הגנה. מבחינה פראקטית, השופטים בבתי משפט אלה, על אף העומס הרב המוטל עליהם, מפסיקים דיונים, אפילו באמצע הוכחות ושמיעת עדים, ושומעים את המבקש לקבל צו הגנה, ביום בו מגיש הוא את בקשתו, וזאת כדי למנוע כל חשש של פגיעה פיזית ושל אלימות כלפי בני מישפחה. לא רק המערכת המשפטית מופעלת במהירות, כאשר מוגשות בקשות לצוו הגנה, אלא גם המערכות הנילוות: במקרים רבים, ניתן צו לפיו יש להגיש תסקיר פקיד סעד באופן דחוף, ובחלק מן המקרים מופעלת יחידת הסיוע. מן הראוי, כי עורכי הדין והמתדיינים בבתי המשפט למשפחה לא יעשו שימוש מופרז וכמעט כלאחר יד בבקשות למתן צו הגנה, שכן יש חשש שריבוי בקשות חסרות בסיס יביא לכך, כמאמר סיפור העם הידוע, כי כאשר יקרא הרועה "זאב זאב" לא יאמינו לו, לאור לקחי העבר" (פיסקה 32 לפסק הדין).
...
הלכה פסוקה היא כי אין לאפשר במסגרת הליך של צו הגנה או צו למניעת הטרדה מאיימת לעתור בסעדים שאינם מעניינו של ההליך או לטובת השגת מטרה זרה למטרות שבחוק.
במקרה שלפנינו לא ניתן להגיע למסקנה חד משמעית בדבר סיכון לקטינה בזיקה לזמני השהות שלה אצל אביה.
נוכח כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.
נוכח זאת, בניסיון בכל זאת להנמיך את עצימות הסכסוך בין הצדדים ולאפשר להם למצוא את הדרך המשותפת לספק את צרכיה הנפשיים הרגשיים של הקטינה כפי שנטען כי הצליחו לעשות זאת עד לאחרונה, אני מורה על חיוב בהוצאות המשיב ועל הצד הנמוך בסך של 1,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו