מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו הגנה בשל אלימות מילולית ואיומים

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני נתניה נפסק כדקלמן:

בשנת 2015 הגיש הבעל תביעת גירושין, באותה העת היו לבני הזוג 5 חמישה ילדים כאשר הגדול הוא בן 13, הבעל ביקש להתגרש בטענה שהאשה מקללת ומאיימת עליו, ופתחה חשבון בנפרד ומאחר שהצדדים חיים מהבטחת הכנסה היא לא משתפת אותו בתקבולים, כאשר לדבריו כל רצון האשה זה לרמות אותו ולחיות מקצבאות על חשבון המדינה.
ביום 25.2.2016 היתקיים דיון בנוכחות הצדדים הבעל הורחק החל מיום 17.1.2016 עד ליום 16.4.2016 לדברי האשה בגין אלימות מילולית.
ביום 20.9.2018 הגישה האשה שוב בקשה לצוו הגנה לבית המשפט לעינייני מישפחה לאור הויכוחים שבין הצדדים והאלימות שהייתה בעבר, בדיון ב 26.9.2018 מבקשים הצדדים לבטל את הצוו בתנאי שהבעל ילך ליחידה לטפול במשפחה במשך לפחות שנה.
לדעתו במקרה שבכל זאת נחייב את הבעל במזונות אישתו גם במצב שהיא אינה רוצה בו, שוב תהא לכך השלכה חמורה על ההיבט האיסורי, קרי חשש לכשרות הגט שהרי נעשתה כפייה בכך לגט במקום שאינה על פי דין.עוד אוסיף טעם שאי אפשר להוציא ממון ולחייב את הבעל במזונות אישתו, מאחר שלדברי הבעל האישה אשמה בפרוק הנישואין, ובקשתה לגירושין איננה כלל משום האלימות הנטענת על ידה ומוכחשת לדבריו, אלא שמושפעת על ידי השפעה חיצונית והכל כדי לקבל הטבות כספיות, טענה שאף יש לה סימוכין מדיווח המטפל הזוגי כאמור.
...
ועוד מצאנו בתוספות (כתובות מ"ח ע"א ד"ה "ר' אליעזר בן יעקב"), שכתבו: פירש רשב"ם, דרבי אליעזר בן יעקב סבר נמי דמזונות דאורייתא דהכי מתניא סיפא דברייתא.
סוף דבר הבעל מחויב להוציא את שאשתו, וחייב בכתובתה.
יצאתי מאיזון, יצאתי מהכלים, אני מקבל את הכלים דרך שלום המשפחה.

בהליך ה"ט (ה"ט) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

האם יש חובה לקיים הליך הוכחות? האם וכיצד יש להיתחשב בהליך הפלילי ובפרט בבקשת הארכת המעצר כנגד בן הזוג בהליך שמתנהל מכוח החוק למניעת אלימות במשפחה? הבקשה לצוו הגנה: לפניי בקשה למתן צו הגנה שהגישה המבקשת כנגד המשיב על רקע 3 טענות: ראשית, בעקבות אלימות פיזית ומילולית שנהג כלפיה ביום שבת שקדם למועד הגשת הבקשה, שנית, מקרי אלימות קודמים ולבסוף, חשש שינסה להתנקם בה בשל הגשת התלונה לכשישוחרר ממעצרו.
מטבע הדברים, תיתמקד בקשה למתן צו הגנה באיום המוחשי המהוה את העילה המיידית לבקשת הצוו בנקודת זמן נתונה - ובמקרה שלנו האיומים והאלימות סמוך למועד הגשת הבקשה - ולא בהכרח יפרט מבקש הצוו, אף אם רצוי שיעשה כן, את כל מערכת היחסים שבינו ובין בן המשפחה אשר כנגדו מתבקש הצוו.
...
הניסיון של ב"כ המשיב לטעון כי המבקשת שיקרה כיוון שבתצהירה אמרה ששפכה טיפת מים על המשיב ובעדות חצי בקבוק מים, או כיוון שפעם אחת סיפרה שקודם איים עליה "היום זה הסוף של החיים שלך" ולאחר מכן לקח לה את הטלפון או לפני כן, לא יוכל לסייע לה להפריך את עדותה, לקעקע אותה או להפחית ממידת המהימנות הרבה שיש לשוות לעדות זו. שוכנעתי, כי המבקשת חוותה אלימות קשה ומפחידה מצד המשיב ובקשתה אמת.
אמנם ב"כ המשיב טענה כי אינה מייצגת אותו בהליך הפלילי ואני מקבל דבריה.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 26.2.23 הגישה המבקשת (להלן: "האם") בקשה ליישוב סיכסוך, ומיד למחרת, ביום 27.2.23 עזבה האם עם הקטין את הבית בXXX באופן חד צדדי ועברה להתגורר בבית אימה בעיר האחרת, לטענתה בשל אלימות מילולית ואיומים של המשיב (להלן: "האב") כלפיה.
ברם במסגרת החלטתו של בית המשפט בתיק צו ההגנה, קבע בית המשפט לאחר ששמע את הצדדים באריכות רבה, שתי קביעות עובדתיות הרלוואנטיות לענייננו: ראשית "בשלב זה, ולאחר ששמעתי באריכות רבה את שני הצדדים יחד, נחה דעתי כי המעבר של האשה עם בנה הפעוט לעיר האחרת לא נעשה על דרך של תחבולה והתחכמות, ומתוך ניסיון למנוע כל קשר בין האב לבנו הקטין, אלא בשל לחץ נפשי שנוצר בעקבות מספר שבועות של מחלוקות ומאבקים בתוך בית המשפחה, עובר לפרידה כאמור..."; אך יחד עם זאת, הוסיף בית המשפט וקבע באופן מפורש, וזאת כאמור לאחר ששמע את הצדדים באריכות רבה, כי: "אינני מקבל כלל את הטענות שעוררה ב"כ המבקשת לפיהן קיים חשש כלשהוא בדבר אלימות של המשיב כלפי המבקשת, ובודאי שאין בכדי טענות שכאלה כדי להשליך על מערכת היחסים בין האב לבנו. יש לזכור כי נתק בין אב לבנו עלול גם לגרום לנזק רב לקטין שזקוק לשני הוריו לצורך התפתחותו התקינה" (סעיף 2 להחלטה שם).
...
ברם במסגרת החלטתו של בית המשפט בתיק צו ההגנה, קבע בית המשפט לאחר ששמע את הצדדים באריכות רבה, שתי קביעות עובדתיות הרלוונטיות לענייננו: ראשית "בשלב זה, ולאחר ששמעתי באריכות רבה את שני הצדדים יחד, נחה דעתי כי המעבר של האישה עם בנה הפעוט לעיר האחרת לא נעשה על דרך של תחבולה והתחכמות, ומתוך ניסיון למנוע כל קשר בין האב לבנו הקטין, אלא בשל לחץ נפשי שנוצר בעקבות מספר שבועות של מחלוקות ומאבקים בתוך בית המשפחה, עובר לפרידה כאמור..."; אך יחד עם זאת, הוסיף בית המשפט וקבע באופן מפורש, וזאת כאמור לאחר ששמע את הצדדים באריכות רבה, כי: "אינני מקבל כלל את הטענות שעוררה ב"כ המבקשת לפיהן קיים חשש כלשהו בדבר אלימות של המשיב כלפי המבקשת, ובוודאי שאין בכדי טענות שכאלה כדי להשליך על מערכת היחסים בין האב לבנו. יש לזכור כי נתק בין אב לבנו עלול גם לגרום לנזק רב לקטין שזקוק לשני הוריו לצורך התפתחותו התקינה" (סעיף 2 להחלטה שם).
החלטת בית המשפט מנומקת היטב, מעוגנת בחוק והלכה הפסוקה, תוך שהינה סוקרת את השתלשלות ההליכים, תוך הבאה בחשבון שהאם נקטה בפעולה חד צדדית, ללא הגשת בקשה מקדימה למרות התיק הפתוח שהיא עצמה פתחה אותו יום אחד טרם המעבר, ולמרות טענותיה בדבר חששה מאלימות האב, בימ"ש בצו ההגנה השתכנע, כאמור לאחר ששמע את הצדדים באריכות רבה, כי טענות אלו אינן נכונות כלל: "אינני מקבל כלל את הטענות שעוררה ב"כ המבקשת לפיהן קיים חשש כלשהו בדבר אלימות של המשיב כלפי המבקשת" (צוטט בסעיף 4 לעיל); קרי: האם באופן חד צדדי הרחיקה את הקטין מהאב מרחק רב של כ-120 ק"מ, מרחק המצריך נסיעה של שעה וחצי לפחות לכל כיוון, כך שלא יכולה להיות מחלוקת שמדובר בפגיעה מהותית באב ובקשר שלו עם הקטין, כל זאת ללא שהייתה לה כל הצדקה למעשה החד צדדי, בוודאי לא הצדקה דחופה שכן בית המשפט בצו ההגנה שמע את הצדדים באריכות וקבע קביעה עובדתית שטענות המבקשת בדבר אלימות המשיב איננן נכונות כלל! כך שלכל הפחות היה על המבקשת לפנות לביהמ"ש בתיק הי"ס אותו פתחה כאמור יום אחד טרם המעבר ולבקש את רשות ביהמ"ש. בימ"ש קמא מוסיף כי בחן את טענות הצדדים ושקל היטב את: המשמעות של הרחקת הקטין מאביו באופן שאינו מאפשר קשר תקין, רציף ומשמעותי; המרחק אשר אינו מאפשר שהות תדירה; הוראות החוק בעניין קביעת מקום מגורי הקטין בהסכמה או בהחלטה שיפוטית; הנסיבות שהובילו למעבר האֵם; העקרונות של בחינת טובת הקטין ולא שיקולים הנוגעים להורים; החשיבות שבבירור תביעה למעבר מקום מגורים באופן מעמיק ולא מתוך אילוץ הנובע מעובדות שנקבעו באופן חד צדדי; כל זאת ובהתחשב בכך שמדובר בבקשה לסעד זמני בגדרו של הליך ליישוב סכסוך.
המבקשת בבקשת רשות הערעור תוקפת את החלטת בית משפט קמא, ולמעשה חוזרת על כל טענותיה בפני בית משפט קמא תוך שהינה חוזרת שוב ושוב על חששותיה לאלימות מפני המשיב ושזו הייתה הסיבה לפעולתה החד צדדית, אלא, שמסיבות השמורות עימה בוחרת המבקשת שלא להתמודד עם הקביעה העובדתית של בית משפט בצו ההגנה, עליה הסתמך בית משפט קמא בהחלטתו מושא הערעור, כי בניגוד לטענות המבקשת לא קיים כל חשש בדבר אלימות מצד המשיב כלפי המבקשת, ובלשונו הברורה והחד משמעית של בית המשפט בצו ההגנה – אותו מצטט בית משפט קמא בהחלטתו מושא הערעור: "אינני מקבל כלל את הטענות שעוררה ב"כ המבקשת לפיהן קיים חשש כלשהו בדבר אלימות של המשיב כלפי המבקשת". ושוב נזכיר כי קביעה עובדתית זו נקבעה על ידי בית משפט בצו ההגנה "לאחר ששמעתי באריכות רבה את שני הצדדים יחד". כאמור החלטתו של בית משפט קמא מושא הערעור הינה החלטה זמנית, ובמסגרת החלטה זו, כאשר לפני בית משפט אין חומר נוסף מלבד טענות הצדדים, רשאי היה בית משפט קמא להסתמך על קביעות עובדתיות של בית המשפט האחר בצו ההגנה, בפרט שבית המשפט בצו ההגנה מדגיש במפורש כי קביעה עובדתית זו נקבעה "לאחר ששמעתי באריכות רבה את שני הצדדים יחד". בהינתן שזו הקביעה העובדתית, קרי שבניגוד לטענת האם לא היה כל חשש לאלימות המשיב, הרי שנשמטה ההצדקה לבצע את המעבר באופן חד צדדי, מבלי לבקש את רשות בית המשפט, בעוד התיק פתוח בגין הליך י"ס שהיא עצמה פתחה יום אחד טרם לכך.
סבורני כי בנסיבות הקונקרטיות, לאחר ששוכנע בית משפט קמא, כי לא הייתה כל הצדקה דחופה למבקשת להכתיב באופן חד צדדי מצב עובדתי הפוגע בקשר של האב עם הקטין ללא קבלת רשות מבית משפט, בפרט כאשר קיים תיק פתוח, בצדק בחן בימ"ש קמא את המעגל השני והוא את מידת הפגיעה של המעבר והמרחק הרב בקשר של האב עם הקטין כתוצאה ממעשה החד צדדי של האם והגיע למסקנה, נכונה לטעמי, כי מדובר בפגיעה מהותית ביותר ועל כן הורה על השבת המצב לקדמותו, תוך שכמובן ככל שהאם חפצה לשנות את המצב הקיים, והואיל ולא קיימת כל הצדקה דחופה לשינוי המצב הקיים, על האם לפעול כדין ולנקוט בהליך המתאים תוך שבבירור המעבר מקום מגורים ייבחן באופן מעמיק ולא מתוך אילוץ הנובע מעובדות שנקבעו באופן חד צדדי שלא הייתה לו כל הצדקה.
לא שוכנעתי כי החלטתו של בית משפט קמא איננה סבירה ו/או כי לא שקל את כל השיקולים, לרבות השיקולים הקונקרטיים, ועל כן אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 29.5.2023 הגישה המבקשת נגד המשיב בקשה לצוו הגנה בהתאם להוראת סעיף 3(1) לחוק במסגרתה ביקשה להרחיקו מהדירה וכן לאסור עליו להטריד אותה בכל דרך ובכל מקום בטענה שהמשיב "מאיים ברצח, הוא מקלל מגדף מאיים שלא ייתן לי לנשום אוויר בבית שלי, האלימות התגברה עכשיו בתקופת הגירושין הוא מגיע לבית שיכור, שובר ומשליך עליי חפצים", קיים חשש לאלימות בשל הגשת הבקשה כי: "האלימות התגברה עם תקופת הליך הגירושין" ויש חשש לאלימות חוזרת: "עקב ההסטוריה האלימה שלו, הכה אותי בפנים, נתן לי בוקס, משך לי בשערות, איים לרצוח" (להלן – הבקשה השנייה) (ה"ט 70429-05-23).
המבקשת פרטה בתצהיר כדלקמן: "בתאריך 26.5.2023 בשעה 21:00 בערב התפתח שיח ביני לבין י' והתפתח לאלימות מילולית מצידו ועכשיו בתקופת הגירושין זה החריף אצלו ומצידו והוא אלים יותר איומים והזמנתי מישטרה .. עצרו אותו לחקירה וזימנו אותי להגיש תלונה. הגשתי תלונה והוא הורחק מהבית 6 ימים ... אתמול הגעתי והוא היה בבית נתקפתי חרדה ועזבתי מייד כשראיתי אותו... אבקש צו הגנה מפני שהוא מאיים לרצוח אותי" בנסיבות הנטענות נעתרתי לבקשה במעמד צד אחד וקבעתי דיון במעמד הצדדים ביום 1.6.2023 שעה 12:30 (ר' החלטה מיום 29.5.2023).
...
בנסיבות העניין, עת לא התרשמתי ממהימנות גרסתה של המבקשת שהמשיב איים ברצח על המבקשת, אין בידי לקבל את טענתה לפיה המשיב נהג באלימות במבקשת בסמוך להגשת הבקשה.
אשר על כן אני קובעת כדלקמן: הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיב הוצאות משפט בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני טבריה נפסק כדקלמן:

הוצג הסכם ממון שקיבל אישור בית המשפט, בטרם גירות האשה, עיקריו: אין איחוד רכושי, כל אחד בעלים על רכוש הרשום על שמו, הכנסות האשה שייכות לה בלבד, כנ"ל הכנסות הבעל, במקרה פירוד יפצה הבעל (הנשוי לאשה באופן אזרחי) על כל שנת נישואין בסך 50,000 ש"ח. לאשה מגיעה כתובתה בשל בגידות הנתבע בה עם שתי נשים, בשל יחסו המשפיל, אלימות פיסית, כלכלית ומילולית, טרם גירותה היה נוטש אותה מפעם לפעם.
אין בדבריה שלילת טענות האשה, וכל שכן שלא הוזכר ולו ברמז כי מדובר בתלונת שוא, ביחס לחששות ותלונות האשה היא מקבלת אותן, אלא שהיא טוענת שאין איום קונקריטי על חייה, אלא מדובר בחשש סובייקטיבי, ואף בחששות מובהקים שהתרחשו, מדובר בתקופה הקודמת לבקשת צו ההגנה, ואילו במועד שהתבקש לא היתרחש איום חמור על שלומה של האשה, כמו כן עברו הפלילי של הבעל היתרחש בנסיבות עסקיות ולא על רקע אלימות במשפחה.
...
החלטנו שהיא יוצאת ללמוד וחוזרת כל ערב, אחרי זה היא אמרה שהיא רוצה לישון בת"א אצל אחותה, אחר כך שאני לא יודע איפה היא ישנה, היא רצתה לצאת עם חברה שלה 5 פעמים בשנה לסקי בחו"ל. אחרי זה שהיא הסכימה לא להקליט ישבנו לדבר, ואז ראיתי שהיא מקליטה אותי, אמרתי לה שהיא מקליטה אותי היא לקחה את הטלפון וברחה.
) בספר פסקים וכתבים להגרי"א הרצוג חלק ז' אה"ע סי' צט כתב כדלהלן: "ובאמת הלא זו שאלה כללית הקיימת מאותם הימים שהחוק נותן לאלמנה חלק שליש בנכסים, ושום אדם לא חקר ולא דרש ולא ערער בה. והנה נפסק בש"ע אה"ע סי' צ"ג סעיף ו' מתשובת הריב"ש (סימן ת"פ) שאם ציווה בפירוש שתהא ניזונת מנכסיו לא הפסידה כשתובעת כתובתה שזהו המובן של הצוואה שתיזון שלא מתנאי בי"ד ואין ההגבלות של תנאי הבי"ד נוהגות בה. ואפשר לומר שגם זה כך שמובטח לה חלק בירושה שלא בתנאי בי"ד אלא בחוק הממשלה, ואע"פ כן הוא כותב לה בכתובתה תנאי בי"ד שתיזון מנכסיו, הרי זו תוספת על המובטח לה מהממשלה. או שנאמר שנכתב עפ"י התורה בסיכוי שלא תבקש לירש שלא כדין תורה ורק על מנת כך, אך באמת לעניין מזונות אעפ"י שלא כתב כמו שכתב, וצריך לומר שזהו כעין תנאי כדי שלא תקבל מהממשלה, ודבר זה צ"ע". הרי שהגרי"א הרצוג ז"ל הציג בפנינו את השאלה העקרונית, האם מאחר שהבעל יודע את הוראות החוק, ולמרות זאת מצא לנכון להתחייב בהתחייבויות המעוגנות בהלכה, משמע שאלו שתי התחייבויות נפרדות ויש לממש את שתיהן ואין זיקה בין אחת לשנייה, או שמא מלכתחילה לא התחייב על דעת כן שבסופו של דבר אשתו תזכה בכפל זכויות, זכות הלכתית וזכות חוקית.
סיכומו של דבר בנסיבות בהן עם הגירושין הבעל אמור להיות מחויב בתשלום שני סכומים גבוהים – הסכום הנקוב בשטר הכתובה בצירוף הסכום כתוצאה מאיזון המשאבים עפ"י חוק שמחויב הבעל להעביר מזכויות הממון שצבר – קיימת אומדנא מוכחת שמלכתחילה לא התחייב את שתי ההתחייבויות יחד, מאחר שמימוש שתיהן ירע את מצבו הכלכלי באופן קיצוני, בה בשעה שאצל אשתו המצב הוא להיפך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו