מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו בדיקת מפלסי רעש בתביעת פגיעה בעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה בעקבות החלטת הנתבע שלא להכיר בפגיעה בשמיעה וטינטון, כפגיעה בעבודה כמשמעה בחוק.
בעקבות האמור, ביקש התובע צו המופנה לתעשיה האווירית, לעניין בדיקת מפלסי רעש.
על פי בדיקת מפלסי רעש שבוצעה במקום העבודה, נמצא שהתובע חשוף לרעש בשיעור 93.5 דציבל במשך שעה ליום, וביתר יום העבודה חשוף לרעש בשיעור 71.3 דציבל.
...
בהינתן כל אלה, אנו קובעים, כי מעדות התובע לא עלה חשיפה לרעש במידה הנדרשת בסעיף 84א לחוק.
לאחר עיון בטענות הצדדים, אני קובעת כי יש לקבל את עמדת התובע ולמנות מומחה רפואי.
לאור האמור אני קובעת כי התובע הרים את הנטל המוטל עליו בשלב זה של ההליך, באופן המצדיק מינוי מומחה רפואי לבחינת שאלת הקשר הסיבתי.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע לא הסתפק בהודעה זו של הנתבע, אלא ביקש כי יכירו במועד החשיפה לרעש של התובע משלב מוקדם יותר, וזאת היות וב"כ התובע סבר שאם עניינו של התובע יגיע לועדה רפואית, הרי שאם הועדה תתייחס לתאריך הפגיעה כמועד שממנו התובע נחשף לרעש, היא תידחה את תביעת התובע.
ביום 7.11.2019 הודיע הנתבע כי לאחר קבלת תוצאות מדידת הרעש מחודש 9.2019 ממנה עולה שהתובע נחשף לרעש מזיק, החליט הנתבע להכיר בליקוי השמיעה והטינטון כפגיעה בעבודה כאשר ההכרה בחשיפת התובע לרעש מזיק היא מיום 8.12.2016 -המועד הראשון בו יש בדיקת מפלסי רעש המצביעה על רעש מזיק.
מכל מקום, בסיום הדיון הוסכם כי לאחר קבלת מידע מהגופים הרלבאנטיים על ניטורים שבוצעו החל משנת 1995 במתקנים 18 ו- 38, יודיע הנתבע האם הוא מסכים שהתובע היה חשוף לרעש מזיק ממועד שקדם ל-2016 ואם כן ממתי כאשר ככל ולא תהיה הסכמה יינתן צו לסיכומים בשאלה ממתי התובע היה חשוף לרעש מזיק.
בהתייחס לטענה לפיה הנתבע לא העלה את טענת ההתיישנות בהזדמנות הראשונה, נציין כי בנסיבות בהן בכתב התביעה לא פרט התובע את החלטות הדחיה הקודמות (וגם לא צרף אותן), איננו סבורים שאי העלאת הטענה במסגרת כתב ההגנה או בדיון הראשון מהוה מניעה מלהעלות אותה בשלב מאוחר יותר של ההליך, במיוחד נוכח העובדה שהשאלה לגבי חשיפת התובע לרעש מזיק בעבר נהיתה אקוטית רק לאחר שהנתבע הכיר בפגיעה בעבודה של התובע ורק אז התחדדה השאלה לגבי ממתי חשוף התובע לרעש מזיק.
...
בהמשך הגישו הצדדים סיכומיהם כאשר בהחלטתנו מיום 9.6.2020 לאחר שעיינו בסיכומים, הורינו לצדדים להגיש כל אחד את גרסתו לעניין החשיפה של התובע לרעש מזיק במהלך השנים.
בנסיבות אלה אנו סבורים כי צודק הנתבע בטענתו לפיה לא ניתן להשיג כנגד החלטות אלה במסגרת תביעה שהוגשה כ-13 שנה לאחר מכתב הדחיה הראשון (משנת 2004) ולאחר כ- 5 שנים לאחר מכתב הדחיה השני (משנת 2013).
מכל המפורט לעיל הגענו לכלל מסקנה כי החלטות הדחייה של הנתבע מהשנים 2005 ו- 2013 הן חלוטות ולא ניתן להשיג כנגדן במסגרת התביעה השלישית לנתבע ואשר בגינה הגיש התובע את התביעה שלפנינו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מבקש להכיר בירידה בשמיעה ובטינטון כפגיעה בעבודה, לפי סעיף 84א' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 (להלן – החוק).
(1) המבוטח נחשף בעבודתו לרעש התקפי ומתמשך, העולה על המותר לפי סעיף 173 בפקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], התש"ל-1970 (להלן – רעש מזיק); (2) כושר השמיעה פחת, בשיעור של 20 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים; (3) הוגשה למוסד תביעה להכרה בליקוי השמיעה כפגיעה בעבודה, בתוך 12 חודשים מהיום המוקדם מבין אלה: (א) היום שבו תועד הליקוי לראשונה ברשומה רפואית כמשמעה בסעיף 17 בחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996 (בסעיף זה – רשומה רפואית); (ב) היום שבו, לדעת הועדה הרפואית או הועדה הרפואית לעררים כמשמעותן בפרק זה, לפי הענין, החלה הירידה בשמיעה.
מתשובות אלה עולה כי התובע יכול היה לפנות למעסיק (בין על ידי ב"כ ובין בעזרת פניה לבית הדין שיינתן צו בנושא) ולהציג את בדיקות מפלסי הרעש, שילמדו על שיעור חשיפתו לרעש בעבודה.
...
לסיכום האמור לעיל - מצד התובע אין כל ראיה לגבי שיעורי הרעש אליהם הוא עצמו נחשף במהלך השנים ואילו הנתבע הציג ראיה הסותרת את גרסת התובע בעניין זה. כידוע, התנאים הנקובים בסעיף 84א' לחוק הם תנאים מצטברים.
מקום בו אין ראשית ראיה העשויה לסייע להרים את הנטל הראשוני להוכחת קיומו של רעש מזיק במקום העבודה, הרי שדין התביעה להידחות.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 3.1.2019 ניתן צו למעסיק, במסגרתו נידרש ליתן פרטים לגבי סביבת עבודתו של התובע.
התובע ביקש להפנות לפסק הדין של חברי, כב' השופט תומר סילורה בתיק בל (ת"א) 6747-03-17 אלעד סירוטה- המוסד לביטוח לאומי (מיום 26.5.2019)(להלן- עניין סירוטה), במסגרתו נקבע כי יש למנות מומחה רפואי, עת אין חולק כי התובע נחשף לרעש מזיק אף בחלקו של היום בלבד.
(1) המבוטח נחשף בעבודתו לרעש התקפי ומתמשך, העולה על המותר לפי סעיף 173 בפקודת הבטיחות בעבודה [נוסח חדש], התש"ל-1970 (להלן – רעש מזיק); (2) כושר השמיעה פחת, בשיעור של 20 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים; (3) הוגשה למוסד תביעה להכרה בליקוי השמיעה כפגיעה בעבודה, בתוך 12 חודשים מהיום המוקדם מבין אלה: (א) היום שבו תועד הליקוי לראשונה ברשומה רפואית כמשמעה בסעיף 17 בחוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996 (בסעיף זה – רשומה רפואית); (ב) היום שבו, לדעת הועדה הרפואית או הועדה הרפואית לעררים כמשמעותן בפרק זה, לפי הענין, החלה הירידה בשמיעה.
משכך, פסק הדין בעיניין סירוטה עליו נסמך התובע אינו רלוואנטי לעניינו, שכן שם נקבע כממצא עובדתי כי "23.התובע הציג דו"ח בדיקה מיום 26.7.15 המעיד על מפלס הרעש בסביבת עבודתו. על פי דו"ח זה במהלך כ- 70 דקות מיום עבודתו היה התובע חשוף לרעש מזיק של כ- 90 דציבל...". סבורני, כי יש ליתן משקל מיוחד לדוח ניטור אישי אובייקטיבי, אשר מדד את רמות הרעש אליהן נחשף התובע, שכן מדובר בניטור רעש אישי הכולל בחובו הן את הרעש הישיר והממוקד והן את רעשי הרקע בכללותם במהלך אותו יום.
...
ויודגש, כי חשיפה חלקית לרעש אסור אינה מקיימת את תנאי הנזכר בחוק לעיל, ואפילו חלק מהמכונות הפיקו רעש של מעל 85 דיציבל, הרי שלפי הוראות החוק ניתן לעבוד במשך 8 שעות לצדן, דבר שלא התרחש במקרה דנא שכן אף לגרסת התובע (שאינה מקובלת עליי), הוא עבד על מכונה 5 שעות ביום, כאשר בחלק מהזמן עבד בניקיון מחוץ לאולם הייצור, במחסן ובמקומות אחרים שלא לידי המכונות.
אשר על כן, הגעתי למסקנה כי התובע לא נחשף לרעש מזיק התקפי או מתמשך כמשמעו בסעיף 84א(א)(1) לחוק.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אציין כי משהוריתי על ביצוע בדיקה חדשה, לא ראיתי מקום להעביר שאלה נוספת מאת הנתבע מהטעם שזו ביקשה להתייחס לבדיקות קודמות.
לאחר מכן, ניתן צו להגשת סיכומים משלימים.
בעיניין פאנוס (עב"ל 717/08 פאנוס נ' המוסד לביטוח לאומי (10.12.09) נקבע כי כשעובד תובע הכרה בליקוי בשמיעתו כפגיעה בעבודה, ואין בידו להוכיח את מפלס הרעש במקום עבודתו בתקופה הרלבנטית לתביעתו באופן אובייקטיבי בשל העידר בדיקות מפלס הרעש במפעל – בין אם משום שהמעסיק לא קיים חובתו למדוד ובין אם משום שלא קיימת עליו חובה למדוד –וכשיש מקום להניח מחומר הראיות שהעובד נחשף לרעש, אזי שיש למנות מומחה רפואי, על מנת שיקבע האם הליקוי בשמיעה הוא תוצאה של חשיפה לרעש מזיק בעבודה.
...
על כן דין התביעה בעניין ההכרה בטנטון דחייה.
סוף דבר תביעת התובע להכרה בליקוי שמיעה מתקבלת, ותביעתו להכרה בטנטון דו-צדדי נדחית.
בנסיבות העניין, הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו