מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפתיחת הליכי חדלות פרעון שני ליחיד עם חוב מזונות

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

"מחדלי היחיד שעה שהוא חוסה תחת הצוו לפתיחת הליכים שניתן בעיניינו מהוים היתנהגות בחוסר תום לב, שכן מחד גיסא הוא נהנה מן ההטבות שהוענקו לו מכוח צו פתיחת הליכים, ומאידך גיסא, הוא אינו מקיים את הנידרש ממנו בגדרי ההליך, על אף הזדמנויות רבות שניתנו לו לעשות כן, במיוחד שהיחיד אישר שאינו משלם את מזונות ילידו, המהוים 96% מגובה חובותיו". חובתו של היחיד להתנהל בתום לב במהלך ניהול הליך חידלות הפרעון לא נעלמה מן העולם עם חקיקת חוק חידלות פרעון, והיא שרירה וקיימת גם היום.
להבהרת הרעיון יובאו להלן דברי ההסבר לחוק חידלות פרעון, עמ' 594: "החוק המוצע מבקש להציב את שקומו הכלכלי של היחיד, חייב שהוא אישיות משפטית טבעית, כערך מרכזי בהליכי חידלות הפרעון של יחידים. הוא אף מבקש לצייד אותו, אם יש צורך בכך, בכלים שימנעו ממנו להיקלע פעם נוספת למצב של חידלות פרעון, באמצעות הכשרה כלכלית. לשקום הכלכלי של היחיד יתרונות כלכליים רבים ולצידם הגשמת עקרונות חברתיים של מתן היזדמנות נוספת. שקום כלכלי מאפשר לחייב לזקוף את גבו ותורם במגוון מעגלים- לחייב, לקרובים לו, לסביבתו האישית והכלכלית וגם לחברה כולה". התכלית השנייה, "להשיא את שיעור החוב שיפרע לנושים", משרתת את האנטרס של הנושים, אשר מעוניינים לקבל דיבידנד גבוה ככל שניתן לכסוי חובם.
לא יעלה על הדעת כי נאפשר מצב בו יחידים לא ישלמו דמי מזונות לילדיהם באופן רציף ושיטתי, לפני ובמהלך ההליך, וכי יחידים אלו יטענו כי יש להתיר המשך תשלומי המזונות על ידי המל"ל במקומם, תוך כדי ניהול ההליך (אף ללא בקשה לקציבת מזונות), וכל זאת שעה שהם מבקשים את חסדיו של בית המשפט בכניסה להליך חידלות פרעון, שאחת מתכליותיו הנה חינוך לעמידה בהתחייבויות ובפרט אי יצירת חובות חדשים.
הליך חידלות פרעון אשר יותיר את היחיד עם חוב מזונות עצום, שעה שנושיו בדין רגיל לא צפויים לקבל מאומה, אינו הליך המקנה תועלת כלשהיא לנושיו של היחיד וגם לא ליחיד עצמו.
...
דיון והכרעה: לאחר עיון בכלל המסמכים המצויים בתיק, לרבות בטיעוני הצדדים ולאחר שהתקיים דיון בפניי בעניינו של היחיד, אני רואה לנכון לבטל את הליך חדלות הפירעון של היחיד, וזאת מכלל הנימוקים שלהלן: סעיף 183 (א) בחוק קובע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה". סעיף 163 (ג) (1) לחוק קובע כי: "בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה:
"לצד שלוש התכליות המפורטות בחוק, קיימות גם תכליות העומדות ביסוד כל דבר חקיקה, מכוח העקרונות הבסיסיים של השיטה המשפטית. תכליות אלו הן תקנת הציבור ושמירה על שלטון החוק...לטעמנו אין להעדיף תכלית אחת על פני רעותה ויש לשלב אותן יחדיו, תוך בחינת הנסיבות הקונקרטיות המובאות בפני בית המשפט בכל מקרה ומקרה". (ר' שם, עמ' 72).
סיכום: מכלל הנימוקים שפורטו לעיל, ובהתאם לסמכותי על פי סעיף 183 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי ו/או בהתאם לסמכותי על פי סעיף 286 לחוק, אני מורה על ביטול הליך חדלות הפירעון של היחיד לרבות ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.
בנסיבות אלה, אני מורה כי ההגבלות שהושתו במסגרת הצו לפתיחת ההליכים מבוטלות.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ליחיד חמישה ילדים משלוש נשים שונות: שני ילדים בני חמש שנים מהמבקשת, ילדה אחת בת 21 מאישה אחרת ותאומות מבת זוגו הנוכחית.
מסגרת משפטית בסעיף 183(א) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חידלות פרעון שניפתחו לבקשת יחיד, כי מיתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי החייב הפר תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חידלות הפרעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים היזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצוו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצוו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה". בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע: "(1) בהליכי חידלות הפרעון, החייב עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון". לעניין זה נקבע: "[...] סעיף 183 לחוק חידלות פרעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חידלות פרעון שניפתחו לבקשת חייב, אם היתקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חידלות הפרעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה" (ע"א 7375/18 יניב גל נ' מוטי בן ארצי עו"ד, פסקה 13, 2.10.2019).
בסעיף 179 לחוק נקבע: "(א)  היה ליחיד חוב מזונות שהוא חייב בו על פי פסק דין ושזמן פרעונו חל לאחר מתן צו לפתיחת הליכים, יחולו הוראות אלה:
...
לאור האמור לעיל, ומכיוון שהשתכנעתי שהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 183(א) לחוק אני מורה על ביטול הצו לפתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.
כמו כן, אני מורה על ביטול הדיון הקבוע בתאריך 17.12.2023.
לבקשת הנאמן, אני מורה למל"ל, אשר בדק את תביעת חוב העובדים בעניין אלסר בע"מ, להעביר את הסכום על סך 4,500 ₪ המצוי אצלו, לקופת הנשייה בהליך זה. צו עיכוב היציאה מן הארץ וההגבלות שהוטלו בעניינו של היחיד יישארו בתוקף לאחר 60 ימים ממועד מתן החלטה זו, על מנת לאפשר לנושים לפעול בעניינים אלה בהליכי הוצאה לפועל פרטניים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לגבי הגרושה השנייה, היחיד מחויב במזונות של 2 קטינים בשיעור 2000 ₪ בחודש והיחיד טען להסדר עמה לפיה הוא משלם 1000 ₪ בחודש.
סעיף 183(א) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח- 2018 (להלן:" החוק") קובע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חידלות פרעון שניפתחו לבקשת יחיד, כי מיתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חידלות הפרעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים היזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצוו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצוו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה". סעיף 163(ג)(1) לחוק קובע כי: "בהליכי חידלות הפרעון, היחיד עשה אחד מאלה:
בחדל"פ (ת"א) 24029-02-20, עו"ד אייל עברון (נאמן) נ' יאיר ציון רביע (פורסם בנבו, 7.1.21) נפסק על ידי כב' השופט רונן אילן כדלקמן : "יצירתם של חובות חדשים תוך כדי הליכי חידלות הפרעון בכלל, וכאלו חובות חדשים הנובעים מאי תשלום דמי המזונות בפרט, מבטאת דוגמא מובהקת לחוסר תום לב מצידו של יחיד ואף ניסיון לנצל לרעה את הליכי חידלות הפרעון.
...
סעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח- 2018 (להלן:" החוק") קובע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה". סעיף 163(ג)(1) לחוק קובע כי: "בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה:
המסקנה היא כי אין בהליך זה כדי למנוע את חדלות פירעונו של היחיד ויש להורות על ביטולו.
אשר על כן ועל בסיס הוראות סעיפים 286(א) ו- 183(א) לחוק, אני מורה על ביטול הצו לפתיחת הליכים בעניינו של היחיד.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

המבקשת ציינה כי זהו הליך חידלות הפרעון השני בעיניינו של היחיד וכי ההליך הראשון בוטל בשל אי תשלום מזונות.
עוד צוין כי אין ביכולתה של המבקשת לקדם את ההליך לגביית המזונות דרך הוצאה לפועל לאור פתיחתו של הליך חידלות פרעון זה. משכך, ביקשה המבקשת להורות על ביטולו של ההליך בעיניינו של היחיד.
על כן, בהחלטתי מיום 28.11.22 קבעתי כי: "עיון בתגובתו של היחיד מעלה כי היחיד ישלם מזונות 'ככל שהתאפשר לו'. לא ניתן לקבל מצב שבו יחיד נמצא בהליך חידלות פרעון כאשר בעודו בהליך הוא ממשיך ליצבור חובות, קל וחומר שמדובר בחוב מזונות (בן בנו של קל וחומר כאשר מדובר בחוב מזונות שעולה, לפי טענת הגרושה, על סך של 200,000 ₪)... ככל שהיחיד לא יבהיר, עד ליום 4.12 כי הוא מתחייב לשלם את כל דמי המזונות שנקבעו בעיניינו וכן יציע מתוה מוסכם עם הגרושה ביחס לחוב המזונות שנוצר, ההליך עלול להתבטל...". הנאמן הגיש תגובתו ביום 13.12.22 ובה ציין כי ליחיד חוב מזונות בסך של 195,909.71 ₪ וכי הוא אינו משלם את תשלום המזונות החודשי השוטף ויוצר בגדריו של ההליך חובות חדשים, היתנהלות אשר לדעת הנאמן מהוה הפרה של חובת תום הלב.
...
על כן, בהחלטתי מאותו היום קבעתי: "...לאחר ששמעתי את הצדדים שלפניי, ובעיקר את היחיד, אני סבור כי נכון ליתן ליחיד הזדמנות נוספת להסיר את מחדליו בהליך, ובראשם, תשלום המזונות וחוב המזונות שיצר ביחס לזכאית למזונות, וזאת ממועד מתן צו פתיחת ההליכים... ". משכך, ביחס לבקשה לקציבת מזונות, הוריתי, באופן זמני, על קציבת דמי המזונות לסך של 3,000 ₪ בתוספת מחציות.
דיון בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") נקבע כי: "מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה". בסעיף 163(ג)|(1) לחוק נקבע כי: "(1) בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה: (א) נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים; (ב) לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה; (ג) הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון". לעניין זה נקבע כי: "... סעיף 183 לחוק חדלות פירעון קובע כי בית המשפט רשאי לבטל "צו לפתיחת הליכים" שניתן בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת חייב, אם התקיימו הנסיבות המפורטות בסעיף 163(ג)(1), ובכלל זה אם החייב "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל את ההליכים". גם הנסיבות הנוספות המפורטות באותו סעיף, שהתקיימותן מאפשרת ביטול ההליך – אי-שיתוף פעולה עם הנאמן או עם "הממונה" והפרת ההגבלות שהוטלו עליו באופן שהיה עלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון – אף הן ממקדות את המבט בהתנהלות החייב במסגרת ההליך ונועדו למנוע ניצול ההליך לרעה .
לאור האמור לעיל, ומכיוון שהשתכנעתי שהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת ב"כ הממונה ליחיד חוב מזונות שוטף לגרושתו בסך של לפחות 9,800 ₪ ולא ברור האם היחיד חב במזונות גם עבור עוד שני בניו, שכן הוא לא סיפק מידע ומסמכים בנושא זה. נוסף על כך, רק במעמד החקירה הצהיר היחיד על בת נוספת וההליך המשפטי המתנהל ביחס למזונותיה.
בהתאם לסעיף 183 לחוק, בית המשפט ייעתר לבקשה לביטול ההליך בהתקיים התנאים הבאים: ההליך ניפתח לבקשת היחיד; ישנו פגם ערכי בהתנהלות היחיד בהליך, באופן שמתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) לחוק או שהיחיד הפר תנאי מתנאי הצוו לשקום כלכלי; ובנוסף, היתנהלות היחיד פוגעת מהותית בניהולם התקין של ההליכים (ראו עודד מאור ואסף דגני ההפטר - חידלות פרעון, הסדרי חוב ושקום כלכלי של יחידים, כרך א', (2019), עמ' 377 (להלן: "עודד מאור ואסף דגני").
...
היחיד טען כי אין לו מידע לגבי זיוף המסמכים אך כיום דירת מגוריו רשומה ע"ש אחותו וגרושתו ג'מילה מתגוררת בדירה לאחר שעיינתי בחומר בתיק ושמעתי טענות הצדדים בדיון לפני, באתי לכלל מסקנה כי יש להורות בנסיבות על ביטול ההליך וביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד, מכל הטעמים שיפורטו להלן.
על כן, אין לאפשר עוד ליחיד להוסיף ולחסות תחת הגנות ההליך, שעה שהוא עושה דין לעצמו בהליך ויש לבטל את ההליך בעניינו.
אשר על כן, אני מורה על ביטול ההליך וביטול הצו לפתיחת הליכים על כל הוראותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו