דוגמא בולטת היא עדותו של הנתבע כי לא היה מוציא שיקים על דעת עצמו, אלא רק בהתאם להוראה מטעם מוסטפא (עמ' 11 שורות 20-21).
הוא אף ציין "לא היה לי ידע בתחום הבניה, ולכן לקחתי את מוסטפא בתור שותף". מכאן יש להסיק כי הנתבע כבעל מניות בחברה, "כיסה" על חוסר יכולתו של מוסטפא (ולאחר מכן של קומרטה), לפתוח חשבון בנק ולקבל אשראי לצורך ניהול חברת בנייה, ושימש עבורם כמסווה הן בהתייחס למצג שהוצג כלפי ספקי החברה, כמו התובעת דנן, והם בהתייחס לגורמים אחרים, כאשר הנתבע אישר במפורש כי אם קומרטה היה נרשם כדירקטור בחברה, הבנק היה מפסיק את קו האשראי של החברה.
ניתן רק לשער כי קומרטה הרחיק את עצמו כאמור, היות וניתן כנגדו צו פשיטת רגל, עוד ביום 27.4.2011, ולכן הוא לא היה רשאי לשמש כבעל עניין בחברה (דו"ח לעניין תיק הפש"ר של קומרטה, מלמד כי צו פשיטת הרגל נותר על כנו עד ליום 9.5.2018, וצורף כנספח ו' לתצהיר עדות ראשית מטעם התובעת.
עוד ציינה פרופ' חביב סגל כי במקרים חריגים מטעמים מיוחדים, וכאשר השמוש באישיות המשפטית נועד להונות או לקפח אדם: גם על־פי הדין הקודם לחוק החברות כאשר ביקשו המתאגדים לעשות שימוש במסך ההיתאגדות, על מנת להונות צדדים שלישיים המתקשרים עם החברה - נחשב הדבר לשימוש לרעה במסך ההיתאגדות, המצדיק את הרמת המסך.
...
המסקנה היא כי הנתבע עשה שימוש לרעה באישיות המשפטית של החברה, על מנת להונות צדדים שלישיים, אשר הסתמכו על כך שהוא הבעלים היחיד של החברה.
לסיום, אציין כי קיים נתיב נוסף להטלת אחריות אישית על הנתבע, זאת על פי סעיף 54 (א) לחוק החברות, הקובע כדלקמן: "אין בייחוס פעולה או כוונה של אורגן, לחברה, כדי לגרוע מהאחריות האישית שיחידי האורגן היו נושאים בו אילולא אותו ייחוס." בע"א 10385/02 מכנס נ' ריג'נט השקעות בע"מ, קבע בית המשפט: "אין בהיותו של אדם אורגן של תאגיד כדי לחסנו מפני הטלת חבות אישית בשל עוולה נזיקית או בשל הפרת חובה חוקית אחרת שבוצעה על-ידיו במסגרת תפקידו בתאגיד".
סוף דבר:
מן האמור לעיל עולה כי יש לחייב את הנתבע באופן אישי בתשלום חובה הפסוק של החברה לתובעת.
בהתאם לכך, הנני מחייבת את הנתבע בתשלום סכום 206,923 ₪, שהוא סכום קרן השיק נכון לינואר 2018 (נספח ז' לכתב התביעה).