בעקבות זאת פרץ סיכסוך בין התובעים לבין השכנים, ולטענת התובעים רק אז נודע להם מידי השכנים, דבר קיומם של הסכמי ההצמדה.
במקום רצועה צידית צרה ברוחב של כ- 1.1 מ' ובאורך של כ- 20 מ', קיבלו התובעים שטח שרוחבו מתפרש כימעט על כל רוחב חצרם המקורית (כ- 7 מ') ומאריך אותה לכיוון גבולה העורפי של החלקה (תוך הותרת דרך מעבר צרה לשכנים ברוחב של 80 ס"מ, המחברת בין שביל המעבר לבין חצרם העורפית של השכנים).
לנוכח השלכותיו האפשריות של הסכם הפשרה בין התובעים לשכנים על המשך התביעה כלפי המוכרים, הוריתי לתובעים לאחר אישור ההסכם להבהיר את עמדתם ביחס להמשך ההליך, כדלקמן:
"בהמשך לפסק הדין שניתן כעת בין התובעים לנתבעים 1-2, אבקש מהתובעים להבהיר עד ליום 21.3.19 בשעה 13:00 את מעמד התובענה נגד הנתבעים 3-4, ובכלל זאת, ככל שההסכם אינו מסיים את ההליך, הצורך בחקירות כלל העדים ובכלל זאת מומחה בית המשפט שבשלב זה לא התבקש לבטל את זמונו.
יובהר, למען הסר ספק, כי בשל הטעמים האחרים שפורטו לעיל, מסקנתי לעניין קיום הפרדה פיזית בין שביל המעבר לבין החצר, באופן שאינו מאפשר להסיק באופן סביר כי השביל אינו חלק אינטגראלי מהחצר, לא היתה משתנה גם אילמלא ממצא זה.
לשלמות התמונה יצוין, כי בהתאם להסכם ההצמדה משנת 1990, סוכם ששביל המעבר לא יגודר, אולם הסכמה זו, כפי שעולה מעדות התובע עצמו, הופרה במהלך השנים והוקמה בפועל גדר רשת.
...
לסיכום פרק זה: התובעים קיבלו פיצוי בגין הקצאת זכויות לשכנים בשביל המעבר, בדמות שטח חלופי לחצרם, בהיקף דומה לשטח של שביל המעבר.
מעבר לכך, כתב האישום לא הוגש בגין הפרגולות, ולכן גם הנזקים הנטענים אינם רלבנטיים לסוגיה זו.
הפועל היוצא מהאמור הינו שהתובעים לא הוכיחו גם רכיב תביעה זה.
סוף דבר
מכל הטעמים המפורטים לעיל, התביעה נגד הנתבעים 3-4 נדחית.
בהינתן השיקולים דלעיל, ובשים לב גם לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ) תש"ס-2000, מצאתי לפסוק כי התובעים ישלמו למוכרים הוצאות משפט בסכום כולל של 15,000 ₪.