מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסילת שופט בתביעת רשלנות רפואית בשל חשש למשוא פנים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בתשובתו חוזר התובע על בקשתו ומבהיר כי בעת קבלת בקשת הפסילה של פרופ' סלעי, קיבל ביהמ"ש את טענת התובע להחלפת זהות המומחה לשם "מראית פני הצדק", ולפיכך במועד זה היה צריך לציין כי מינה בעבר את ד"ר רובינשטיין כמומחה ביהמ"ש. דיון המסגרת הנורמאטיבית סעיף 77 א' לחוק בתי המשפט קובע כדלקמן: (א) שופט לא ישב בדין אם מצא, מיזמתו או לבקשת בעל דין, כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט.
כך נעשה על ידי בתביעת רשלנות רפואית בה מעורב אורתופד המתמנה תדיר ע"י בימ"ש (ראה פרוטוקול מיום 4.6.18 ב-ת.א. 34851-07-14), וחרף זאת לא ביקשו שם הצדדים בקשת פסילה.
 ד"ר רובינשטיין איננו בעל דין בתביעה זו אלא עד מרכזי, עד שאין לו הכרות אחרת עם ביהמ"ש, למעט העובדה כי מונה על ידו באופן רנדומאלי כמומחה בשני תיקים אחרים, האם עובדה זו צריכה למנוע משופט לידון בתביעה זו באופן אוטומאטי? ב"כ התובע, מדגיש בבקשתו, כי היא מבוססת על טענת "מראית פני הצדק", שהרי ראשית ראיה קלושה לגבי "חשש ממשי למשוא פנים" לא הובאה על ידי התובע.
...
לפיכך, אני מורה כדלקמן: אני מקבלת הבקשה לפסילתי, המזכירות תעביר את התיק לכב' ס' הנשיא הש' רייך לקביעת מותב אחר שלא מינה את ד"ר רובינשטיין כמומחה בתחום האורתופדי.
הבקשה לפסילת חוות דעתו של מומחה ביהמ"ש – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

פורט בכתב התביעה שהתובע והנתבע, עורכי דין במקצועם, חתמו ביום 22.8.08 על הסכם שלפיו יעביר התובע לנתבע לקוחות לצורך טפול משפטי בתביעות ניזקי גוף בתחום הרשלנות הרפואית, ובתמורה ישלם לו הנתבע 40% מההכנסות בכל תיק, בקיזוז ההוצאות שלא שולמו.
נטען כי די בכך כדי לקבל את בקשת הפסלות, שכן היתנהלות ב"כ התובע מחזקת את החשש למשוא פנים של בית המשפט.
המסגרת החוקית סעיף 77א(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, העוסק בפסלות שופט לשבת בדין, קובע שהמבחן לפסלות הנו קיומן של "נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט". כפי שנפסק לא אחת, תחושתו הסובייקטיבית של המערער, אין בה, כשלעצמה, כדי להקים עילה לפסילתו של בית המשפט.
...
אני מאשר שהתקדמנו, ואפילו משמעותית.
עוד אציין מעבר לדרוש כי נוסף על כך שיש לדחות את הבקשה לגופה, מהטעמים שציינתי, יש לדחותה גם מהטעם של השיהוי בהגשתה.
סיכום אשר על כן הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינו של ההליך שבכותרת, תובענת המבקש בגין טפול רפואי רשלני שניתן לאמו המנוחה, הגב' מ.א. ז"ל (להלן – "המנוחה"), על ידי המשיבות בשנת 1996.
כך, בין היתר: "(א) שופט לא יישב בדין אם מצא, מיזמתו, או לבקשת בעל דין, כי קיימות נסיבות שיש בהן כדי ליצור חשש ממשי למשוא פנים בניהול המשפט." פסילת שופט אינה דבר של מה בכך ולא נעשית בנקל.
בתוך כך, קבע כב' השופט הנדל בבר"ע (ב"ש) 511/06 אמויאל נ' פלונית (פורסם במאגרים, 15.8.2006) מספר מבחני משנה להענקת פטור מהגשת חוות דעת רפואית: נסיבות מיוחדות המסבירות מדוע לא יהיה זה צודק לידרוש מהמבקש להגיש חוות דעת בכוחות עצמו; סיכוי סביר לקבלת התביעה, ולו לכאורה; וראשית ראיה או ראיה לכאורה שהעניין שברפואה מבוסס אף שלא הוגשה חוות דעת רפואית.
...
המשיבות, מצידן, הבהירו, כי דין הבקשה להידחות.
משכך, אין בידי להיעתר גם לבקשה זו. מכל מקום, בטרם אקבע מועד להגשת ראיות הצדדים, ניתנת למבקש ארכה נוספת בת 60 יום להגשת חוות דעת רפואית מטעמו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לפי הנטען, תפקידיה הנ"ל של עו"ד סוזי עוזסיני ארניה בלישכת עורכי-הדין, חייבו את כב' השופט רפי ארניה לפסול את עצמו מלדון בתביעת התובע, משום שמצב דברים זה הקים "חשש ממשי ואמיתי למשוא פנים ("וזאת, למצער, בהיבט של מראית פני הצדק...") (סעיף 16 לתצהיר התובע).
וכן: "הלכה פסוקה היא כי כדי שתתקבל בקשת פסלות יש להוכיח חשש ממשי אובייקטיבי למשוא פנים...מדובר באמת מידה אובייקטיבית לפסלות שופט אשר אינה צומחת כשלעצמה מן השאיפה למראית פני הצדק גרידא, מבלי להקל בכך ראש, אלא עמוק מזה..." (פסקה לב).
אפנה בעיניין זה לע"א 5197/10 שירות בריאות כללית נגד יהונתן ריקמן (16.8.10): במקרה זה, דובר בתביעה בגין טענה של רשלנות רפואית.
בפתח ישיבת ההוכחות הודיעה השופטת לצדדים, כי בן זוגה עובד במסגרת הנתבעת – שירותי הבריאות הכללית, אך בבית-חולים אחר מבית החולים נשוא התביעה.
...
זהו פסק-הדין שאותו מבקש התובע, כי אורה על ביטולו במסגרת תביעה זו. התובע הגיש ערעור על פסק-דינו של בית-משפט השלום הנ"ל, ובתאריך 20.6.18 מסר בית-המשפט המחוזי מרכז-לוד את פסק-דינו (ע"א 97-02-18), שבמסגרתו נדחה ערעורו של התובע, והתובע חויב בהוצאות משפט בסך 10,000 ₪.
תוצאה: נוכח כל האמור לעיל, אני פוסק כי התובע לא הוכיח את תביעתו.
על כן, אני דוחה את התביעה.
על כן, אני פוסק כי התובע ישלם את הוצאות הנתבעים ואת שכר טרחתם המשפטי בסך 10,000 ₪ + מע"מ והסכום ישולם בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי ריבית והצמדה כדין עד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 45754-02-18 פלוני נ' קנולר ואח' לפני כבוד השופט אחסאן כנעאן התובעת פלונית ע"י עוה"ד י. נחשון ואח' הנתבעים 1. ד"ר נחשון קנולר ע"י עוה"ד י. הוד ואח' 2. אסותא מרכזים רפואיים בע"מ ע"י עוה"ד ב. בוטש – ויזל ואח' החלטה
רקע וטענות הצדדים עניינה של התביעה שלפניי, בטענה לרשלנות רפואית, בגין ניתוח עמוד שדרה, שעברה התובעת על ידי הנתבע 1, במרכז הרפואי של הנתבעת 2, ביום 20/03/2011.
הנתבע טוען מנגד כי, המומחה התבקש להתייחס לסוגיית הקשר הסיבתי, בין הניתוח נושא התביעה לבין מצבה הרפואי של התובעת, ומכך נובע כי יכול ויהיה מחויב להתייחס להערכת התרומה, של טיב הטיפול, להתגבשות מלוא הנזק.
לעניין טענת החשש ממשוא פנים, טוען הנתבע כי, פסילת מומחה מטעם בית משפט הוא צעד חריג, הננקט רק במקרים קצוניים, בהם עולה חשש ממשי למשוא פנים או לעיוות דין.
...
כפועל יוצא מתשובה זו אין כל יחסי עבודה או כפיפות בין המומחה לבין הנתבע מס' 1, ואני דוחה את טענת התובעת בהקשר זה. באשר לטענה לפיה המומחה נתן הרצאה בכנס הארצי לאיגוד הישראלי לעמוד השדרה, טען המומחה כי מדובר בכנס שנערך אחת לשנה והטענה כי השתתפות בכנס יוצרת ניגוד עניינים אינה סבירה.
לכן דין טענה זו אף היא להידחות.
התוצאה לאור האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו