מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסילת רישיון נהיגה בגין נהיגה ללא רישיון וביטוח

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

" להלן פסיקה הנוגעת למדיניות הענישה הנוהגת בעבירה של נהיגה בזמן פסילה, ביחד עם עבירות נילוות : רע"פ 5244/17 תורגמן נ' מדינת ישראל (12.9.17) המבקש הורשע, על פי הודאתו, בעבירות של נהיגה ללא רישיון; בזמן פסילה; ללא ביטוח וללא רישיון רכב.
בעפ"ת (מחוזי מרכז) 18158-03-13, דוד חן נגד מ"י, כב' השופט הבכירה נוגה אוהד, ניתן ביום 16.3.13 – נדון ערעור בגין הרשעה של נאשם בהיותו בלתי מורשה ללא ביטוח, רשלנות ואי ציות לאות צהוב, בעברו הרשעה דומה ועבירות נוספות הושתו עליו 15 חודשי מאסר בפועל ופסילה לתקופה של 5 שנים, שם נאמרו הדברים הבאים : "לא היה די לו בנהיגה הראשונה בהיותו בלתי מורשה, אלא הוא חוזר פעם אחר פעם ועולה על רכב בהיותו בלתי מורשה, ומבצע עבירות נוספות הוא מהוה פצצה מתקתקת בכל עת שהוא נמצא על הכביש. הסיכון מפניו ממשי ואין צורך להמתין לתוצאות נוראיות של תאונת דרכים בעקבות נהיגתו על מנת להענישו בכל חומרת הדין. די בעובדה כי המערער שבפניי בז לחוק, לבתי המשפט, לבטחון הציבור ולחייו שלו עצמו, שכן גם הוא עשוי להפגע בנהיגתו בהיותו בלתי מורשה." בעפ"ת (מחוזי ב"ש) 22585-11-12, מדינת ישראל נ' אשורוב, כב' השופטת טלי חיימוביץ, ניתן ביום 3.12.12, נדון עירעורו על נאשם ללא הרשעות קודמות בתעבורה, שהורשע בעבירות של נהיגה ללא רישיון מעולם ונהיגה ללא ביטוח תקף.
...
בעפ"ת (מחוזי חיפה) 59233-05-15, יוסף גואר נגד מ"י, כב' השופטת רונית בש, ניתן ביום 10.6.16, הנאשם הורשע בעבירה של נהיגה בהיותו בלתי מורשה וללא ביטוח, בית משפט גזר עליו חודשיים מאסר בפועל, הפעלת 7 חודשי מאסר מותנה במצטבר, 5 חודשי מאסר מותנה לשנתיים מיום שחרורו, ושנתיים פסילה, דובר בנאשם שבעברו שתי הרשעות קודמות של נהיגה ללא רישיון נהיגה והערעור נדחה וכך נקבע שם : "כך גם במקרה דנן, מן הראוי ליתן קדימות לאינטרס הציבור על פני נסיבותיו האישיות של המערער ושיקולי שיקומו, זאת בהינתן חומרת העבירות בהן הורשע ועברו התעבורתי, כל שכן נוכח העובדה שהמערער לא החל להשתלב בהליך טיפולי. לפיכך ונוכח התנהלות העבר של המערער, הרי שלא ניתן לקבוע כי המערער השתקם או כי קיים סיכוי של ממש כי ישתקם, כאמור בסעיף 40ד(א) לחוק העונשין. אשר על כן, בנסיבות העניין, אין מקום לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל סיכוי לשיקומו של המערער.
מתחם עונש ההולם לאור חומרת העבירות אותן ביצע הנאשם ושילובן, לנוכח קיומן של שתי פסילות בפועל נשוא הפסילה דנן אחת מהן בגין קטלנית, לנוכח הערכים החברתיים שנפגעו, לאור מדיניות הענישה הנהוגה, לאור הישנות העבירות, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם במקרה דנן ביחס לרכיב המאסר נע בין מאסר בפועל של 6 חודשים לבין 24 חודשי מאסר בפועל.
סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים : משיתה על הנאשם מאסר בפועל לתקופה של 16 חודשים מאחורי סורג ובריח.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

האישום: כנגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות נהיגה בזמן פסילה, ונהיגה ללא רישיון נהיגה לפי סעיפים 67 ו-10(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: "פקודת התעבורה") בהתאמה, וכן עבירה של נהיגה ללא ביטוח לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970.
עוד בהקשר הטעימה המשיבה כי מדובר ברכב הרשום על שמו של המבקש כשזה כלל אינו מחזיק ברישיון נהיגה, וכי לחובת המבקש הרשעה קודמת בגין נהיגה ללא רישיון, במהירות מעל המותר ובקלות ראש שבגינה הוטל עליו בין היתר עונש מאסר מותנה.
...
יוצא אפוא כי המשיבה שמה את עיקר יהבה על התכלית המניעתית כאשר עולה מטיעוניה כי אין בחלופת תפיסה כדי למנוע ביצוע עבירות על ידי המבקש.
סיכומו של דבר, לאחר ששקלתי את השיקולים הנזכרים ואיזנתי ביניהם, הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להחזיר את הרכב כפוף לתנאים מגבילים.
משכך, אני מורה כי החלטה זו תועבר לעיונו של ראש חטיבת תביעת – תנ"צ דדו זמיר.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

נגד המבקשת הוגש כתב אישום המייחס לה עבירות של גרם מוות בנהיגה רשלנית, ונהיגה ללא רישיון וללא פוליסת ביטוח.
בית המשפט לתעבורה הורה ביום 13.9.2021 על פסילת המבקשת מהחזקת רישיון נהיגה עד תום ההליכים נגדה, מאחר שלא הצליחה להפוך את הנטל הקבוע בסעיף 46ב(א) לפקודת התעבורה, הקובע: "הוגש כתב אישום נגד בעל רישיון נהיגה בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נהרג אדם, יורה בית המשפט על פסילתו מהחזיק ברישיון נהיגה עד למתן פסק דין בענינו", ובסעיף קטן (ב) – "...ורשאי הוא שלא להורות על פסילה כאמור, אם שוכנע, מנימוקים שיפרש, כי אין בנהיגה על ידי הנאשם משום סכנה לציבור". נקבע כי מחומר הראיות עולה כי במצב הדברים הנתון ניתן היה לראות את המנוחה "די זמן" לפני הפגיעה ולפיכך גם המבקשת היתה יכולה לעצור, ולעניין זה הפנה בית המשפט לאמור בהודעותיה במישטרה ולדוחות השיחזור.
...
כן נטען כי המבקשת סונוורה מאורות הניידת המשטרתית שעמדה במסלול הנגדי לתנועה, וכי התפרצותה של הולכת הרגל בנסיבות אלו אינה בגדר הצפיות, כי אם "רשלנות תהומית". דין הבקשה להידחות.
בהקשר זה מקובלות עליי קביעות בתי משפט קמא לפיהן הטענה כי היא רגישה לאורות גבוהים אינה יכולה לעמוד לזכותה, ומשכך מקובלת עליי גם מסקנתם.
יתרה מכך, דומה כי אף בלעדי קביעה זו היה מגיע לאותה מסקנה, ולפיכך אין כל צורך לדון בה. אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בגין מעשיו אלו הורשע הנאשם בבצוע עבירות כניסה או ישיבה בישראל שלא כחוק, לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952; פריצה לרכב בכוונה לגנוב, לפי סעיף 413ו סיפא לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); גניבת רכב, לפי סעיף 413ב לחוק העונשין; נהיגה בקלות ראש, לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 (להלן: פקודת התעבורה); נהיגה ללא רישיון נהיגה – מעולם לא הוציא, לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה; נהיגה ברכב ללא ביטוח, לפי סעיף 2א לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970.
רע"פ 2054/18 היתם רבאיעה נ' מדינת ישראל (12.03.18): המבקש הורשע על פי הודאתו, בבצוע עבירות גניבת רכב, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, נהיגה פוחזת ברכב ונהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף.
המאשימה לא ביקשה לפסול את רישיון הנהיגה של הנאשם, ובכך שגתה (המדובר בעונש חובה), אך אין זה המקרה בו בית המשפט יחרוג לחומרה מטיעוני המאשימה ויגזור על הנאשם עונש שלא התבקש.
...
הערעור נדחה בכפוף לקביעה לפיה מדובר באירוע אחד שהצדיק קביעת מתחם יחיד.
הערעור נדחה.
סוף דבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 15 חודשי מאסר בפועל אשר ימנו מיום מעצרו – 9.7.24.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפסק דינו קבע כב' השופט סולברג כי רחמנות יתירה על מי שנוהג פעם אחר פעם ללא רישיון נהיגה היא אכזריות כלפי יתר עוברי הדרך, וכדבריו: "אדרבה, העונש שהוטל על המבקש אינו חמור, והריהו כורח הנסיבות, על מנת שהמבקש יפנים סוף סוף דבר פשוט וברור: אין לנהוג ללא רישיון נהיגה." בפל"א 7532-03-18 מדינת ישראל נ' שמעון סיסו (עציר),(פורסם בנבו 16.5.18), הורשע הנאשם בהתאם להודאתו, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף לסוג הרכב ונהיגה ללא ביטוח.
...
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 11 חודשים מיום מעצרו.
אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 4 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש הקהילתי בירושלים בתיק 27774-01-21 ביום 23.06.2021, לריצוי באופן מצטבר .
אני מורה על הפעלת עונש פסילת רישיון למשך 3 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש הקהילתי בירושלים בתיק 27774-01-21 ביום 23.06.2021, לריצוי באופן מצטבר כך שירצה הנאשם פסילה למשך 10 חודשים ו-3 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו