מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסילת ראיות ומחיקת סעיפים מתצהיר נתבע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בתאריך 29.8.2021 הגישה התובעת בקשה למחיקת סעיפים ופסילת ראיות מתוך תצהירי הנתבעת (להלן: "התצהירים").
...
בתאריך 19.9.2021 הגישה הנתבעת את תגובתה ובה טענה כי אין להיעתר לבקשה, בין היתר, נוכח כך שהנתבעת התייחסה בתצהירים מטעמה לדברים שציינה התובעת עצמה.
עם זאת, כאשר עסקינן בטענות משפטיות, להבדיל מטענות עובדתיות, עם השנים ריככה הפסיקה את הכללים בנוגע להרחבת החזית ונקבע כי מסקנה משפטית העולה ממסכת העובדות לא תיחשב כ'הרחבת חזית', בשונה מעילת תביעה חדשה, המהווה הרחבת חזית (ע"א 1184/04 גרשון קרויזר נגד אנטיל שוורץ, (15.4.2007), וגם רע"א 3446/14 יצחק שלום נגד ליעד שטרצר (11.8.2014)).
נמצאנו למדים כי הגבול בין יריעת מחלוקת מפורטת יותר או פחות הוא גמיש, בדגש על כך שמדובר ביריעת מחלוקת המתבססת על המחלוקות שהוזכרו בכתבי הטענות וכי יש מקום ליתן לצד שכנגד להתמודד עם פירוט מסוים ו/או הוספה מסוימת, גם אם היא נעשית בתצהירים או בעדויות שנשמעו, תוך שבית המשפט שומר על עיקרון ההגינות כלפי שני הצדדים, כך שלא תיחסם זכותו של מי מהצדדים להעלות טענותיו ומאידך, יורשה הצד שכנגד לחקור את הצד שהעלה טענות אלו, כל זמן שהטענות לא חרגו מהנטען במפורש.
לאחר שבית הדין עיין בבקשה ובתגובה, אני קובע כי יש לדחות את הבקשה ואין מקום לסעד קיצוני של מחיקת סעיפים מתצהירי הנתבעת ו/או הוצאת תמלול השיחה הטלפונית כאמור לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות הגשת ראיות התובעת הוגשו מטעמו של הבנק שתי הבקשות נשוא החלטה זו. הניסיון לתקן את כתב התביעה במסגרת בירור הבקשות עתירת הבנק (אליה הצטרפה מגדל בתגובתה) הנה להוצאת 2 חוות הדעת אשר הגישו המשיבים במסגרת ראיותיהם וכן למחיקת סעיפים מתצהירי העדות הראשית של המשיבים.
כבר מעיון ראשוני בתגובת המשיבים לבקשה (תגובה מיום 12.11.20) ניכר כי כותרה של התגובה הנה זו: "תגובת התובעים לבקשת הנתבע 1 למחיקת סעיפים מתצהירי התובעים ובקשה לתיקון כתב התביעה". כך הכותרת.
כאשר הקף הטענות מצומצם, כדי כך שהשקעת המשאבים בבירור הטענה לפסילת הראיות עולה במובהק על השקעת המשאבים הצפויה בהתמודדות עם הטענות, אפשר שיעיל יותר יהא להותיר ההכרעה לשלב מיתקדם של התביעה ולהסתפק בהתנגדות המפורשת כל הרחבת חזית או שינוי חזית או הצגת ראיה שאיננה קבילה.
...
הבקשה למחיקת סעיפים 22 ו- 30 – נדחית.
הבקשה למחיקת סעיפים 17, 31, 36 – נדחית.
נוכח המשאבים שנדרשו לשם הכרעה בבקשות ומאחר ונמצא שהבקשות התקבלו ברובן, אני מחייב את המשיבים לשאת בהוצאות הבנק בגין בקשות אלו בסך של 3,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט אביים ברקאי) מיום 3.11.21 בת.א. 43322-05-20 ולפיה נדחתה בקשת המבקשים – התובעים להוצאת בדיקת פוליגראף שצורפה לתצהירו של הנתבע – המשיב.
בימ"ש העליון לא קבע כי לא ניתן למחוק סעיפים או לפסול ראיות בחלק מהמקרים בימ"ש העליון אישר הוצאת תצהיר מתיק או מחיקת סעיפים מתצהיר.
...
דין הערעור להתקבל.
ראה למשל רע"א 368/13 הרשות הפלשתינית נ' אירנה ליטבק נורזיק (23/4/13) שם נקבע בסעיף 12: "...לא ניתן אפוא לקבוע מסמרות, ושופט הערכאה הדיונית נדרש ל"תפירה ידנית" בכל תיק בהתאם למאפיינים הייחודיים של התיק ושל הנפשות הפועלות במסגרתו.
לסיכום: לאור האמור לעיל, ניתנת רשות לערעור והערעור מתקבל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מונחות בפניי שתי בקשות מטעם התובעת: האחת, לפסילת ראיות שהוגשו במסגרת תצהיר נתבע 4 שניתן כתמיכה בטענות נתבעות 1 ו-2; והשניה, למחיקת סעיפים מתצהיר נתבע 4 שניתן כתמיכה בטענות שלו ושל נתבעת 3.
...
" לאחר עיון בטענות הצדדים ובמסמכים השונים, מצאתי כי דין הבקשה להידחות, מהטעמים אשר יפורטו להלן: הסעיפים אותם מבקשת התובעת למחוק מתצהירו של מר עלגור נוגעים לטענות כלפי התנהלות של התובעת כמנהלת כללית, יו"ר דירקטוריון נתבעת 1, ובעלת שליטה בנתבעת 3, שהינה בעלת מניות הרוב נתבעת 1.
סוף דבר שתי הבקשות נדחות.
התובעת תשלם לנתבעות 1 ו-2 את הוצאות הבקשה הראשונה בסך 2,000 ₪ ולנתבעים 3 ו-4 את הוצאות הבקשה השניה בסך 2,000 ₪, תוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 90 – סעיף זה צוין בפיסקה הראשונה לבקשת התובע, אולם בגוף הבקשה, אין כל היתייחסות או פירוט בנוגע לסעיף זה. בנסיבות אלה, נראה כי מדובר בטעות סופר וכי לא הייתה כוונה לבקש את מחיקתו של סעיף זה. סעיף 91 – מפנה לדברים שטען התובע במסגרת תגובתו לעתירה לבג"צ. כפי שצוין לעיל, אין כל פסול ראייתי בכך שהנתבע יצטט דברים שטען התובע במסמך שהוגש בהליך משפטי אחר, ומעיון בתשובתו של התובע לעתירה לבג"צ, אשר צורפה כנספח 37 לתצהיר הנתבע, עולה כי הציטוט (החלקי) שהובא בתצהירו של הנתבע, תואם לאמור בתשובתו של התובע לעתירה.
...
אלא שדומה כי התובע נתפס לכלל טעות, היות שבסעיף 30 לתצהירו של מר בן ארי, התובע הוזכר מפורשות: "בסמיכות למועד שבו הקבינט קיבל את ההחלטה לרכוש את צוללות 7-8-9, החלו הידיעות אודות פרשת הרכש הביטחוני מתיסנקרופ, וכבר באותה העת, היה ידוע על מעורבותו של עו"ד דוד שמרון. כלומר, לטעמי, נתניהו ידע כבר לפחות מנקודת זמן זו, כי הוא נמצא במצב של ניגוד עניינים (בשל קרבתו המשפחתית והאישית לעו"ד שמרון), ולכן למיטב הבנתי הוא היה מחויב להדיר את עצמו מהעיסקה, או לכל הפחות, לקבל את אישור היועמ"ש ליטול חלק בכל החלטה על רכש מחב' תיסנקרופ". כך או אחרת, אני סבור כי דין הבקשה בהקשר זה להידחות, מהטעמים אשר פורטו לעיל ביחס לתצהיריהם של עמוס גלעד, יורם בן זאב ומשה פרידמן, היינו כי האמור בהם דרוש לבית המשפט על מנת להכריע בשאלות השנויות במחלוקת בתיק זה. ודוק: באשר למשפט הבא המופיע בסעיף 30 לתצהיר: "... היה ידוע על מעורבותו של עו"ד דוד שמרון...", לא ברור האם הדברים היו ידועים למצהיר מידיעה אישית ("היה ידוע") אולם מובן כי אין מקום בשלב זה למחוק את הסעיף וכי יש להותיר את בירור מקור ידיעותיו של המצהיר בהקשר זה, במידת הצורך, לשעה היעודה.
סוף דבר הבקשה מתקבלת בחלקה, כמפורט בהרחבה לעיל.
היות שחלק בלתי מבוטל מן הבקשה התקבל, ופירוש הדבר הוא כי הגשתה הייתה מוצדקת, הנתבע ישלם לתובע הוצאות ע"ס 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו