מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפסילת חוות דעת מומחה בית המשפט והגשת חוות דעת אדריכל מטעם הנתבע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

למען השלמת התמונה אקדים את המאוחר ואציין, כי ביום 27.10.2020 נשלחה הודעה מתוקנת כלפי צדדים רביעיים, במסגרתה בנוסף למהנדס הקונסטרוקציה וליועץ הקרקע נשלחה הודעה גם לאדריכלית הפרוייקט, אביגיל שמלה- מרחב ירוק אדריכלות נוף ועיצוב ערוני.
בהקשר זה שוב אקדים את המאוחר ואציין למען שלמות התמונה, כי לוי באום היתנגדה למינוי המומחה, ובמסגרת בקשה מס' 60 ביקשה לפסול את חוות דעתו.
ואסביר: הסבירות להכרה באחריות הנתבעים- כפי שעולה מכתבי ההגנה שהוגשו בתיק ומחוות דעת המומחים אין מחלוקת כי קיימים ליקויים משמעותיים ומהותיים בביתם של המבקשים.
כפי שנקבע בחוות הדעת שהוצגו לפני הן מטעם התובעים והן מטעם מומחה בית המשפט והמהנדס עופר כהן, ביתם של המבקשים סדוק באופן משמעותי ואינו ראוי לכאורה למגורים.
מומחה בית המשפט חיווה דעתו באשר להקף התיקון הנידרש וקבע כי עלות פעולות השימור והחיזוק של המבנה הקיים עשויה להגיע לכ-600,000 ₪, כאמור חוות דעתו זו הנה מקדמית, וניתנה עוד קודם להגשת חוות דעת הצדדים ועל כן לא ניתן לומר כי זהו אכן הסכום שיידרש לתיקון בשלב זה. יחד עם זאת, גם חוות דעת המומחה גולדקלנג, מטעם המשיבה 5, קובעת כי אומדן עלויות התיקון בלבד לא יפחת מ- 260,000 ₪, זאת לצד ביצוע בדיקות משלימות לשם בדיקת יסודות המבנה ומעקב אחר תזוזות המבנה.
...
כאשר בוחנים את השאלה האם נסיבות ענייננו עומדות באמות המידה שנקבעו להענקת סעד כספי זמני לשם מימון דיור חלופי, אני סבורה כי התשובה על כך היא שלילית.
המקרים בהם בית המשפט נעתר לסעד חריג זה עסקו במקרים בהם הייתה קביעה ברורה וחד משמעית כי לא ניתן להתגורר בבית, בנוסף לתנאים נוספים (שיפורטו בהמשך).
לסיכום מכל המקובץ עולה כי דין הבקשה להידחות, וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני בקשה לפסילת חוות דעתו של מומחה בית המשפט שכן אינו קונסטרוקטור.
המומחה מטעמה של הנתבעת אף הוא הנדסאי בנין לאחר שהתקבלו חוות דעת הצדדים ביקשתי את עמדת הצדדים בעיניין מינוי מומחה מטעם בית המשפט.
וראו תשובת המומחה: "10.1 התשובה לשאלת שבסעיף זה, הנה שאינני מהנדס ביניין רישוי, ממילא, לא תכננתי בניינים וגם, במסגרת הפעולות שנעשו על ידי בבצוע המטלות שהוטלו עלי ע"י כב' ביהמ"ש בתיק דנן, לא פעלתי בנגוד לסעיף מס' 2 שבתוספת הראשונה (תקנה מס' 3), לתקנות המהנדסים והאדריכלים (רשוי וייחוד פעולות), תשכ"ז – 1967.
התובע טוען כי החלטת בית המשפט הדוחה את בקשתו למחוק את השאלה שהופנתה למומחה בדבר "התאמת הבטון לייעודו" התקבלה לאחר שהוגשה חוות דעת המומחה לתיק.
...
בתאריך 30.03.20 ניתנה החלטתי לפיה יש מקום למנות מומחה מטעם בית המשפט בתיק זה, ומיניתי את מר יצחק חיט, שהינו מהנדס אזרחי ושמאי מקרקעין.
אני סבורה שהתובע - ככל וסבר שהמומחה שמינה בית המשפט אינו מומחה מתאים מבחינת השכלתו והכשרתו לתת את חוות דעתו בשאלות שהפנתי אליו ובין היתר לשאלה בדבר - "התאמת הבטון לייעודו", היה צריך להתנגד למינוי מיד לאחר מתן החלטת המינוי ו/או בסמוך לכך, ולא לאחר שהתקבלה לתיק חוות דעת מומחה בית המשפט, שכנראה אינה נושאת חן בעיניו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת הנתבעים שכנגד (2-3) (להלן: "המבקשים") לפסול את חוות דעת המומחית מטעם בית המשפט, ד"ר קורינה סגל, ולמנות תחתיה מומחה אחר בעל מומחיות בתחומים: הנדסת מבנים, קונסטרוקציה, ייעוץ ו/או ביסוס הקרקע.
המבקשים טענו כי חוות הדעת הראשונה מטעם המומחית מטעם בית המשפט הוגשה לאחר 3 ביקורים בנכס, ומאחר וחוות הדעת לא הייתה ברורה, הצדדים פנו אליה בשאלות הבהרה, ובית המשפט הורה לה להשלים את חוות הדעת לגבי לעלויות וחלוקת האחריות.
המבקשים טענו כי קיימים רכיבים לא ברורים בחוות הדעת, כגון: פיצוי בסך 60,000 ₪ בגין פיצוי לשינוי האדריכלי שלא בוצעו, פיצוי הזנחת תיקרה פתוחה בגשם.
...
סבורני, כי המקרה לפנינו נכנס לגדר אותם מקרים מיוחדים בהם יש למנות מומחה נוסף.
סוף דבר: סבורתני כי די בהנמקות ובדוגמאות לעיל בכדי למנות מומחה נוסף מטעם בית המשפט.
החלטתי נובעת מן הקושי להכריע בתיק בהתבסס על חוות דעת המומחית מטעם בית המשפט, ומכאן הצורך למנות מומחה נוסף מטעם בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת הנתבע לפסילת חוות דעת מומחה בית המשפט, השמאי מר חיים מסילתי.
הנתבע הגיש בקשה לפסול את חוות דעת השמאי מסילתי.
התובע מיתנגד לבקשת הנתבע וטוען בין היתר כי חוות הדעת לא אמורה להערך בשיתוף פעולה עם אדריכל וכי טענתו של הנתבע כבר הושמעה בעיניין והוכרעה ע"י בית המשפט.
אציין כי בדרך כלל, כאשר ממונה שמאי מטעם בית משפט לשום זכויות במקרקעין, לא ממונה לצדו אדריכל או איש מיקצוע אחר לשם בחינת זכויות הבניה, וכאמור, הדבר נעשה בזמנו לבקשת השמאי האושנר בלבד.
...
טעם ראשון למסקנתי כי יש לדחות את הבקשה הוא האמור בתגובת השמאי מסילתי לבקשה (מיום 13.10.19).
הבקשה נדחית איפוא.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות הבקשה בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

באשר למומחה מטעם בית המשפט, הנתבע טען כי התובעים הסכימו למינוי המומחה הספיציפי מטעם בית המשפט וכי העירעור על דחיית הבקשה לפסילת חוות הדעת נדחה כך שאין טעם לשוב ולדון בבקשת פסילת המומחה.
לגופו של עניין, בית המשפט המחוזי דחה את הטענות שהעלו התובעים נגד חוות הדעת, ולסיום, ציין כי לאחר חקירת המומחה, וככל שהמבקשים יסברו כי חקירתו מצמיחה עילה לפסילת חוות הדעת הם יהיו רשאים להגיש בקשה לפסילת המומחה או לעתור לכך במסגרת סיכומיהם.
בד"כ מגיש הבקשה (האדריכל / המהנדס) חותם על טופס בו הוא מצהיר כי הוא האחראי לבקורת אלא אם ממונה אחראי ביקורת אחר מטעמו המופיע בטופס.
...
מכאן, שטענת התובעים בגין ראש נזק זה נדחית על הסף.
בחוות דעתו, המומחה מטעם בית המשפט מצא כי תכנון המשאבה בבור הניקוז היה לקוי.
מאחר והסכום נטען בעלמא וללא הוכחה, אין לקבל את הטענה בגין ראש נזק זה. סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה הקטן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו