הנתבע הוסיף ותאר את הליך הבקשה לפירוק חברת דיסקרט החל מחודש יולי 2019, וכי במסגרתו הצהירה חברת דיסקרט, בין היתר, כי במשך שנה וחצי שקדמו להגשת הבקשה הייתה מצויה בהליך הבראה והתייעלות במסגרתו בוצעו פעולות שונות כגון סגירת 12 סניפים לא ריווחיים, צימצום עלויות ייצור, הפחתת הקף הנשייה והמימון הנידרש בגין רכישת מלאי, הקטנת שיעור דמי השכירות, חפוש אחר משקיע ועוד.
הנתבע הוסיף וטען, כי מתחילת מערכת היחסים בינו ובין חברת דיסקרט, עם חתימת הסכם הזיכיון, נידרש על ידי בעלי החברה וכתנאי להמשך העבודה, למסור שיקים לבטחון, שיהא בהם כדי להבטיח את הסחורה הנמצאת בחנותו.
לאחר שיחות חוזרות, משלא הושבו השיקים, שלחה חברת דיסקרט, באמצעות רואה החשבון שלה, מכתב הממוען לבנק הבנלאומי הראשון (בו מיתנהל חשבון הבנק של הנתבע), לפיו אין לחברת דיסקרט היתנגדות לביטול השיקים הנ"ל.
הנתבע טען כי בנגוד להסכמות, מר גבאי, מנכ"ל חברת דיסקרט, סיחר את השיקים לידי התובע, בנגוד מוחלט להסכם בין הצדדים ולתכלית שלשמה נימסרו השיקים מלכתחילה.
הנתבע טען כי התובע ביצע את עסקת הניכיון, או כל עסקה אחרת שקיומה מוכחש בשל העדר פרטים, ממש בסמוך לכניסת חברת דיסקרט להליכי פירוק, ולכן אין כל ספק, לדידו, שהתובע היה מודע לכך שהשיקים מסוחרים לידיו כאשר החברה מצויה על עברי פי פחת ורגעים בלבד טרם הפיכתה לחדלת פרעון, כלשונו.
...
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי הוכח בהליך זה, שהבנק-התובע ידע אודות נוהל "גלגול" שיקים בחשבונה של חברת "דיסקרט" כנגד העברות בנקאיות בסכומים זהים, לצורך בחינת "איתנותם הפיננסית" של הזכיינים, ובהם הנתבע.
לאור כל האמור לעיל - התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע שכ"ט עו"ד בסך 14,892 ₪ וכן הוצאות משפט בסך כולל של 3,000 ₪ וזאת בתוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישאו סכומים אלה הפרשי הצמדה וריבית פיגורים כחוק.