על פי הנטען בכתב התביעה, הפלישה למקרקעין בוצעה ביום 3.10.2022 כאשר תוך כדי ביצוע הפלישה, נהרסו כל מחוברי התובע שהיו באותה עת על המקרקעין ובכללם, בית מגורים, משתלה וחנות משתלה (להלן: "המבנים").
התובע טוען כי תוכנית 305, אשר במסגרתה תוכנן כי המקרקעין יופקעו בשלמותם, טרם אושרה, ומשכך במועד הפלישה למקרקעי התובע, קרי ביום 3.10.2022, המקרקעין לא הופקעו בשלמותם ולא הפכו לקניינן של המבקשות, ועל כן הריסת המבנים, כולה או חלקה, בוצעה שלא כדין וגרמה לו נזקים כבדים, בגינם, בין היתר, הוגשה התביעה דנן.
ככל שאכן טענות התובע יתבררו כנכונות מבחינה עובדתית, קרי שאכן אין כל תכנית המפקיעה את כל שטח המקרקעין, הרי שבהיעדר מקור נורמאטיבי לבצוע הרס המבנים והפלישה לכל שטח המקרקעין, טרם ביצוע הפקעתם, לא ניתן לשלול את טענות התובע כי ניתן להתייחס לנתבעות, המחזיקות במלוא שטח המקרקעין, כפולשות, באופן שעשוי לחייבן בתשלום דמי שימוש, ולנקוט נגדן הליכים לסילוק יד או לתשלום פיצוי בגין רשלנות שגרמה לנזק, כנטען על ידי התובע בתביעתו.
בעניינינו, התובע הדגיש בכתב התביעה כי הוא איננו תובע במסגרת התביעה דנן את פצויי ההפקעה המגיעים לו בגין הפקעת המקרקעין, וכי התביעה עניינה בתשלום פיצויים בהתאם לפקודת הנזיקין, ובין היתר בגין הסגת גבול, רשלנות, הפרת חובה חקוקה.
...
גם טענות המבקשות לדחיית התביעה על הסף, מחמת חריגה מהוראות התקנות בגין היקף כתב התביעה, דינן להידחות.
מכל מקום, לגופו של עניין, דין הטענה להידחות מאחר והתובע לא חרג מהיקף כתב הטענות כנדרש בתקנות.
סוף דבר
הבקשה לסילוק התביעה על הסף נדחית.