מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לפי תקנה 119 (ה) לתקנות ההוצאה לפועל

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תקנה 119(ה) לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם - 1979 קובעת כי בקשת רשות ערעור תוגש תוך 20 ימים מיום הינתנה או המצאתה לידי בעל הדין המבקש לערער עליה.
גם אם הייתי מקבלת את עמדת המבקש לפיה החלטת כב' הרשם מגלמת דחייה הרי שככל שהבקשה מגלמת דחייה של עתירת המבקש לעניין דחיית ביצוע התשלומים או עיכוב הליכים מעבר לקבוע בהחלטה הרי שגם אם כך הם פני הדברים – בדין יסודה.
...
למעלה מן הצורך הרי שגם לגופו של עניין נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
על כן הבקשה למתן רשות לערער על ההחלטה מיום 3.9.20 שהיא ההחלטה היחידה העומדת לבחינה במסגרת דיונית זו - נדחית.
למען הסר ספק - כל יתר טענות המבקש נדחות.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תקנה 119 (ה) לתקנות ההוצאה לפועל קובעת כי בקשת רשות ערעור תוגש תוך 20 ימים מיום מתן ההחלטה, אם ניתנה בפני הצד המבקש לערער או מיום שהומצאה לו, אם ניתנה שלא בפניו.
אין בידי לקבל את טענת המבקש לפיה הוא אינו מצליח להישתלב בשוק העבודה בשל הצורך לסעוד את אביו.
...
אין בידי לקבל את טענת המבקש לפיה הוא אינו מצליח להשתלב בשוק העבודה בשל הצורך לסעוד את אביו.
ממילא אני סבורה כי לאור גובה החובות בתיק ההוצאה לפועל והתנהלות המבקש, הן התשלום הראשוני והן צו התשלומים החודשי שנקבעו לו, סבירים.
לאור האמור לעיל, אני מוצאת כי החלטת הרשמת הנכבדה מצויה במתחם הסבירות, ואין כל מקום להתערב בה. בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1989 בעליון נפסק כדקלמן:

לפי תקנה 119(ה) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979, יש לצרף לבקשת רשות לערער "תצהיר לאימות העובדות"; ומכלל הן אתה למד על הלאו, שאין צורך לצרף תצהיר כשהבקשה אינה נסמכת על עובדות.
...
לא ראיתי להעתר לבקשת המשיב לדון במישרין, תוך שבוש סמכויות, בהחלטת ראש ההוצאה לפועל.
המשיב ישלם למבקש הוצאות בסכום כולל של 5,000 ש"ח, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מהיום.
החלטה זו מותנית בכך שפרקליט המבקש ימציא לתיק זה, תוך 30 ימים, ייפוי-כוח ממרשהו; לא יומצא ייפוי-כוח תוך התקופה האמורה-יראו את הבקשה כנדחית, ופרקליט המשיבים יוכל לעתור לחיובו האישי של פרקליט המבקשים בהוצאות.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי תקנה 119(ה) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"מ-1979, יש לצרף לבקשת רשות לערער "תצהיר לאימות העובדות"; ומכלל הן אתה למד על לאו, שאין צורך לצרף תצהיר, כשהבקהש אינה נסמכת על עובדות.
...
אשר על כן, הבקשה מתקבלת באופן זה, שיש להביא בחשבון הסכום ששולם לתיק ההוצאה לפועל ה"ירושלמי" ולקזזו מסכום החוב נשוא תיק זה".
דין הבקשה להיתקבל, בסייגים כפי שיפורט.
אין בידי לקבל את טענת המשיב, לפיה צירוף תצהיר לערעור על החלטת ראש ההוצל"פ, המתנהל על דרך ההמרצה, מיועד לאפשר חקירה נגדית לצד שכנגד.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

תקנה 119(ה) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם- 1979 (להלן: "תקנות ההוצאה לפועל") קובעת כי: "בקשת רשות לערער לפי תקנת משנה (ד) תוגש תוך עשרים ימים מיום מתן ההחלטה או הצוו...". מכאן, שעה ההחלטה על פיזור תיק האיחוד ניתנה ביום 19.1.23, הרי היה על המבקש להגיש את בקשת רשות העירעור לא יאוחר מיום 8.2.23, אך בפועל הוא עשה כן ביום 15.3.23, באיחור ניכר, ללא שהצביע על טעם מיוחד לאיחור בהגשת הבקשה, במיוחד ובעת מתן ההחלטה נשוא העירעור הוא היה מיוצג על ידי עו"ד. טענת המבקש ולפיה הגשת הבקשה באיחור, נבעה מהעובדה שהוא פנה ללישכת הסיוע המשפטי לצורך קבלת ייצוג, אין בה לסייע לו, שכן כאמור, ממקרא בקשתו עולה כי בעת מתן ההחלטה על פיזור תיק האיחוד וכן בעת הגשת בקשותיו לעיון חוזר בהחלטה הנ"ל, הוא היה מיוצג על ידי עו"ד. מעבר לאמור אדגיש כי בפסיקה נקבע כי אין לראות בבקשות לעיון חוזר כמאריכות את המועד לערעור על ההחלטה הראשונה (עש"א (ת"א) 42535-09-16 אילן ריחני (מיסק) נ' עריית תל אביב-יפו (27.9.2016); בש"א 3731/14 דדון נ' כונס הנכסים הרישמי (11.8.2014)].
...
גם לגופו של עניין דין בקשתו של המבקש למתן רשות ערעור, להידחות בהחלטה מושא הערעור, קבעה כב' הרשמת כדקלמן: "...החייב לא עמד בצו התשלומים הקבוע בתיק האיחוד ועל רקע זה, ניתנה התראה המזהירה מפני פיזור התיק, החייב לא פעל בהתאם.
בנסיבות העניין, אני מורה על פיזור תיק האיחוד.
לפיכך, בקשת רשות הערעור נדחית מהטעמים האמורים לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו