שמירה של חומרי ההצבעה – תקנה 30א(א) לתקנות הבחירות לרשויות המקומיות קובעת כי יש להעביר למנהל הבחירות את חומר ההצבעה העקרי, שלפי תקנה 29א לאותן תקנות כולל את פרוטוקול ועדת הקלפי, גיליונות מניין הקולות, פרוטוקולים של הקולות הפסולים ורשימת הבוחרים; וכן את חומר ההצבעה הכללי – שלפי תקנות 17יא, 21א(א), 23(1), 24, 27(ב) ו-29א(2) לתקנות הבחירות לרשויות המקומיות מכיל את המעטפות הפסולות שהתגלו בבדיקה לפני תחילת ההצבעה, פתקי הצבעה שסומנו או לוכלכו והתגלו בבדיקות בתא ההצבעה במהלך ההצבעה, מעטפות הצבעה ופתקי הצבעה שנותרו ולא נעשה בהם שימוש, מעטפות פסולות שהתגלו במהלך ספירת המעטפות, מעטפות הצבעה שבהן קולות פסולים ומעטפות הצבעה שהוצאו מהקלפי ולא נמצא בהן כל פתק הצבעה, פתקי הצבעה כשרים שהוצאו מהקלפי וכן "פתקים כפולים" לפי תקנה 44 לתקנות ומעטפות ההצבעה הכשרות.
לפי עדותו של המשיב 1, אבראהים חורי, מנהל הבחירות בירכא (להלן: מנהל הבחירות), כבר בעת העברתם של חומרי ההצבעה (המכילים בין היתר את פתקי ההצבעה, המעטפות ומסמכי הבקרה) ממטה ועדת הבחירות שהיה ממוקם בבית הספר אל-חדיקה (להלן: בית הספר) אל המחסן של משרד הפנים בנצרת, בבוקר שלמחרת הבחירות, התברר לו כי האלפונים מקלפי מס' 3 חסרים.
ביום 21.11.2018 הגיש עאטללה לבית המשפט המחוזי בקשה לעיון בפתקי ההצבעה לפי סעיף 96א לחוק הבחירות לרשויות המקומיות (עת"ם 47819-11-18, סגן הנשיא סוקול).
במהלך הדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי, שהתפרש על פני ארבע ישיבות, זומנו לעדות מנהל הבחירות ומספר מזכירים שכיהנו בקלפיות שבהן התגלו לכאורה ליקויים.
...
יפים לענייננו גם דבריו של השופט צ' זילברטל באותו מקרה:
"קיים פער בין התנהלות שאינה ראויה, במישור החוקי, הציבורי או המוסרי, לבין התנהלות – שהן מחמת טיבה והן מחמת השפעתה על תוצאות הבחירות - תצדיק התערבות של בית המשפט בתוצאה המבטאת את רצון הבוחר. אין די בסלידה מצדו של בית המשפט מהתמונה המתגלה לו בגדרו של הליך משפטי שמטרתו היא שינוי תוצאת בחירות. ההתמודדות עם תופעות לא רצויות אגב ניהול מערכת בחירות נעשית, בעיקרה, באמצעות מכשירים משפטיים אחרים, כשהסעד הקיצוני והחריג של התערבות בתוצאה שמור למקרים בהם ניתן להוכיח קיומו של ליקוי שבכוחו להשפיע על תוצאות הבחירות. בשל הרגישות העצומה הנדרשת בבוא בית המשפט להתערב בתוצאתה של מערכת בחירות, חובה עליו לאחוז באמות מידה קשיחות ומובהקות הן לצורך המסקנה שמדובר בליקוי בהליך הבחירות והן לצורך המסקנה כי הליקוי עלול היה להשפיע על תוצאות הבחירות. בנדון דידן אין הכמות הופכת בהכרח לאיכות ואין די בהנחות והשערות בדבר פוטנציאל השפעה על תוצאות הבחירות או בדבר היקף הקולות הנגועים עד כדי שראוי יהיה לגרוע אותם מקולות המצביעים" (עניין בכר, בפסקה 1 לפסק דינו).
בענייננו, ועל רקע האמור לעיל, לא עלה בידיו של עאטללה להראות כי עצם זריקתם של חומרי ההצבעה מקלפי מס' 3 – פעולה חמורה ביותר כשלעצמה – יש בה כדי להטות את הכף לעבר התערבות בתוצאות הבחירות, והכל בשים לב לנטל הכבד המוטל על המבקש סעד של ביטול בחירות.
סוף דבר: הערעור נדחה.