כאמור שם, אף בעירעור כאמור, "אין לומר כי פטור מערבון יינתן באופן אוטומאטי מחמת חוסר יכולת כלכלית, שכן יש להביא בחשבון גם את האנטרס של הצד שכנגד להפרע את הוצאותיו וליצור הרתעה מפני הגשת הליכי סרק... שיקולים נוספים שיש להביאם בחשבון הם אינטרס הצד שכנגד בסופיות הדיון ואנטרס הציבור בניצול יעיל של הזמן השפוטי".
הבקשה הנדונה לפטור מהפקדת ערבון תבחן איפוא, לנוכח המדיניות המקילה בנושא הערבון שנידרש להפקיד מערער, שנושא עירעורו הוא דחיית בקשתו לפטור מתשלום אגרה, חרף טענתו כי הוא נעדר יכולת כלכלית לשלמה.
מדובר בהפחתה משמעותית מאד אשר נעשתה מתוך היתחשבות במצבם של המערערים על פסקי דין של בית הדין לעררים, לאחר בחינת בקשות רבות להפחתת סכום הערבון ולאחר שנימצא כי בדרך כלל מצבם הכלכלי של המערערים בהליכים אלו דחוק ומקשה על הפקדת ערבון בסכום שהיה נהוג.
לפיכך ולאחר ההפחתה המשמעותית בסכום הערבון, על המבקש פטור מהפקדתו או הפחתה נוספת של סכום הערבון, להצביע על נסיבות חריגות המצדיקות זאת.
אין מקום לפתוח פתח לכך שכל אימת שיוגש ערר לבית הדין לעררים ותועלה טענה בדבר חוסר יכולת כלכלית לשלם אגרה, מבלי שהבקשה תתמך בדבר ומבלי שתבסס את התנאים המצטברים הקבועים בתקנות האגרות בבית הדין לעררים, יגרור הדבר הגשת ערעור לבית המשפט לעניינים מינהליים, דוגמאת העירעור הנידון, מתוך ציפייה לפטור מהפקדת ערבון (נוסף על הפטור מתשלום האגרה).
...
החלטה בבקשה לפטור מתשלום אגרה (בסך 1,410 ₪) ומהפקדת עירבון (בסך 2,000 ₪) בקשר לערעור שהוגש על פסק-דינו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל (כב' הדיין שלומי ויזן) בערר (ירושלים) 1509/20, שעל-פיו הערר נדחה בשל אי תשלום אגרה.
לא מצאנו לנכון להידרש לשאלת התקיימותו של תנאי זה, מאחר שכאמור, בכל מקרה המערער לא עמד בשני התנאים האחרים.
למעלה מהדרוש נוסיף, כי אף ספק רב אם המערער עמד בתנאי זה. שכן, מאחר שהמערער העלה נימוק רפואי, היה מקום לבחון אם בהתאם לנוהל הרפואי הייתה הצדקה להיעתר לבקשתו לקבלת מעמד ורישיון ישיבה בישראל.
לעומת זאת, הבקשה לפטור מהפקדת עירבון או להפחתה נוספת של סכום העירבון, נדחית.