לעניין מצבם הכלכלי, נטען ע"י המערערים כי הם מיוצגים ע"י הלישכה לסיוע משפטי וכי בעקבות תאונת עבודה שעבר המערער הוכר, בשלב זה עד 31.8.21 , כנכה בשיעור 100% ולכן הם מתקיימים מקיצבת מל"ל בלבד.
הכלל הוא שלצורך פטור מהפקדת ערבון על מבקש הפטור להוכיח שני תנאים מצטברים: העדר יכולת כלכלית להפקיד את הערבון וכן קיומם של סכויים טובים להליך.
אם תיתקבל בקשה למתן פטור מהפקדת ערובה באופן אוטומאטי לחייב המיוצג על ידי הסיוע משפטי, קיים חשש שחייבים רבים מאוד מאלו המצויים בהליך פש"ר יזכו לפטור למרות שלכאורה ,לא לכך התכוון מחוקק המשנה, שקבע מראש כאמור, ערובה מופחתת ביחס לחייבים/יחידים (השוו עא (חי') 5648-04-21 יצחק טבצ'ניק נ' חנה שריזלי).
...
דיון
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים שוכנעתי כי דין הבקשה להידחות, אולם זאת תוך שיובהר כי סכום הערובה יעמוד על 3,000 ₪ בלבד ,למרות שלמעשה מדובר בשני ערעורים על 2 הכרעות חוב וכן תוך מתן אפשרות להפקיד את הערובה בפריסה לשני תשלומים.
בעניין זה אוסיף כי ברי שאין לקבל את טענת המערערים כאילו יש בכספים המצויים בקופת הפש"ר להבטיח את הוצאות הערעור, שהרי כספים אלו נועדו לחלוקת כדיבידנד לנושים ואין לאפשר שימוש בהם על חשבונם של הנושים, לטובת הליך ערעורי זה.
בצד האמור, כפי שהובהר בהחלטה מיום 11.7.21 , דומה כי נפלה טעות בסכום הערובה שנקבעה על ידי המזכירות, שעה שבערעור הנוגע לחייבים, הערובה היא כאמור 3,000 ש"ח בלבד, ולא 8,000 ש"ח כפי ההודעה שנשלחה (ראו פרט 48 לתוספת).
לאור כל האמור, הבקשה נדחית ואולם, למרות שמן הדין היה צריך להגיש את הערעור בנפרד ביחס לחייבת וביחס לחייב באופן שהערובה תופקד הן ע"י החייב והן ע"י החייבת, הרי שבנסיבות, מאחר שמדובר בערעור זהה ביחס לשתי הכרעות החוב ואף לאור נכותו (אם כי הזמנית) של החייב, אני מוצאת לקבוע כי הערובה תעמוד על סך של 3,000 ₪ בלבד ובנסיבות יוכלו המערערים להפקידה בפריסה לשתי הפקדות: הראשונה ע"ס 1,500 ש"ח וזאת עד ליום 1.9.21 והשנייה ע"ס 1,500 ש"ח וזאת עד ליום 1.10.21.