כבר עתה אקדים את המאוחר ואציין שביום 6.11.13 פנו התובעים בבקשה לפטור אותם מתשלום המחצית השנייה של האגרה (בקשה 36), ולאחר שעיינתי בתשובות הנתבעים החלטתי ביום 7.1.14 לקבל את הבקשה בסייג שהפטור יחול רק בנוגע לתביעה שסכומה יוגבל למיליון ₪, ואילו לגבי יתרת סכום התביעה, היינו שני מיליון ₪, תחול על התובעים חובת תשלום יתרת האגרה.
ברקע טענותיו של חיים כלפי הבנק עומדת קריסתה של חברת מרחבי ישראל (1985) בע"מ ("החברה"), שחיים וזהבה היו בעלי כל מניותיה.
בהמשך העיד חיים שעל רקע ההליכים המשפטיים השונים, ובכללם ת"א 1972/96 בבית משפט השלום בחיפה ("תביעת הבנק") שבו הגיש הבנק תביעה נגד החברה ונגד התובעים לפרעון חוב החברה שהתובעים ערבו לו בערבות אישית, הוא פנה לקבלת ייעוץ משפטי והתקשר לשם כך עם הנתבע 2 ("אילן"), שסמוך לאחר מכן ייסד שותפות עם הנתבע 1 ("השותפות").
יצוין שלימים ניפתחו נגד אילן הליכי חידלות פרעון (פש"ר 655/08) וכפועל יוצא מכך עוכבו ההליכים נגדו בתיק זה.
בסעיף 92 של התצהיר העיד חיים כי בעוד שיחסי עורך דין לקוח בינו לבין השותפות החלו עוד בשנת 1997, הרי שבשנת 1999 החלו עידן ואילן "להעניק יעוץ משפטי לנתבעת מספר 5 (בנק דיסקונט, א"ק) ו/או לבנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ (חברת בת של הנתבעת מס' 5) ... ובכך זנחו לחלוטין כל טפול בתביעות נגד הנתבעת מס' 5". קודם לכן, בסעיף 91 לתצהיר, העיד חיים שעלות הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהתנהלות עידן ואילן עולה כדי כ-2,500,000 ₪.
...
עשיתי כך מפני שהגעתי למסקנה שלתביעה, על כל חלקיה ונגד כל הנתבעים, אין בסיס מספיק, ומשאלה הכחישו את כל הנטען בכתב התביעה – הן לעניין האחריות והן לעניין הנזק – וטענו בשלב הסיכומים שהתובעים לא הוכיחו את תביעתם, הגעתי למסקנה שלדעתי טענות הנתבעים בדין יסודן ולכן אין מנוס מדחיית התביעה.
למסקנה דומה ניתן להגיע גם ביחס לטענות התובעים כלפי הנתבעים 1 ו-3.
סיכומו של דבר, התביעה על כל חלקיה ונגד כל הנתבעים נדחית.
התובעים ישלמו לכל אחד מאלה: נתבעים 1 ו-3 (כאחד), הנתבע 4 והנתבע 5, שכר טרחת עורכי דין בסכום של 15,000 ₪.