קידום הפרויקט כלל בין היתר פינוי דייר מוגן אשר החזיק במושכר בחלק מהחלקה, ובמקביל אישור תכנית ביניין עיר (תב"ע), אשר תאפשר את מקסום זכויות הבניה במיגרש" (ראו פסק דין בת"א (שלום ראשל"צ) 1690-11-20 קן התור הנדסה ובנין בע"מ נ' ז'פקו נדלן בע"מ (26.2.2023), להלן: תביעת התיווך).
אין חולק כי על אף חלוף הזמנים, הליכי התיכנון התארכו והסתבכו, לא אושרה הבקשה לשינוי תב"ע שהוגשה כמו גם לא היתקבל היתר בנייה.
מטרת הסעד הזמני, כמוגדר בתקנה 94 לתקנות, היא "להבטיח זכות לכאורה במהלך הליך השפוטי ואת קיומו התקין והיעיל של ההליך או את ביצועו הראוי של פסק הדין". קרי, מטרת הסעד הזמני לשרת את ההליך העקרי על דרך שימור המצב הקיים בעת הגשת הבקשה ועד למתן פסק הדין.
אל מול זאת, בשלב זה, ומאחר שהתברר כי כל שקיים נכון להיום זה הסכם אופציה עד קבלת היתר בניה, הרי שאיסור דיספוזיציה (להבדיל מעיקול הזכויות) על זכויות הנתבעים לא תיפגע בהמשך הליכי התיכנון (כדרישת תקנה 95 (ד) לתקנות – סעד שפגיעתו במשיבים קלה יותר, המשיג את התכלית שלשמה נועד הסעד הזמני).
...
כך גם נקבע:
"אחר שעיינתי בכתבי הטענות ובראיות ושמעתי את עדויות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי בין התובעת לבין האחים שר נכרת הסכם מחייב, זאת גם אם בוטל בסופו של דבר, וכי הגורם היעיל שהביא לכריתת ההסכם הם הנתבעים. אין בכך כדי לקבוע מסמרות באשר למסגרת היחסים שבין התובעת לבין האחים שר, אשר עניינם לא התברר עד תום במסגרת הליך זה, ואף אינני קובע אם ההסכם ביניהם בוטל בהסכמה משותפת או שמא הופר על ידי האחים..
נוסף לכל האמור לעיל, על המבקש סעד זמני מוטלת החובה לפעול בתום לב, ולגלות את כל העובדות העשויות להיות רלבנטיות לבקשתו, ובמקרה של ספק - להותיר את שאלת הרלבנטיות להחלטת בית המשפט (רע"א 4196/93 שפע בר ניהול ושירותים (1991) בע"מ נ' שפע מסעדות ייצור ושיווק ארוחות מוכנות 1984 בע"מ, פ"ד מז (5) 165 (1993)).
לנוכח כל האמור, אני מורה על קבלת סעד של איסור דיספוזיציה – עד לקבלת היתר בניה.