מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב הליכים עד להכרעה בתביעת חוב בפירוק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לבקשה לעכב ההליכים בתובענה דנן עד להכרעה בתביעה המקבילה טוענים המשיבים, כי המבקש עצמו מבהיר כי אין זהות בין בעלי הדין בתביעה דנן ובתביעה המקבילה ואין זהות משפטית ועובדתית בין הפלוגתאות שעומדות להכרעה, ודי בכך כדי לדחות את בקשתו.
סבורתני כי אף העובדה כי בעיניינה של המשיבה הפורמלית מיתנהל הליך פירוק באיטליה, מצביעה על זיקה לפורום הזר ולא לפורום הישראלי, זאת שעה שבית המשפט האיטלקי הוא שדן בהליך הפרוק בעיניינה של המשיבה, בחובותיה הנטענים (אשר לטענת המבקש נובעים מכך שלא שולמו לה כספים המגיעים לה מסופנה) ובנכסיה.
...
אין בידי לקבל טענה זו. כפי שקבעתי לעיל, התביעה המקבילה שונה במהותה מהתביעה דנן.
משכך, דומה כי מתייתרת טענת המשיבים שלפיה יש למחוק הבקשה בהיעדר תצהיר לתמיכה בה. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני נעתרת לבקשה וקובעת כי הפורום הישראלי איננו הפורות הנאות לדון בתובענה.
משכך, אני מורה על מחיקת התובענה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ככל שתתקבל הבקשה לעיכוב הליכים ובמקביל תוגש ותתקבל בקשה לסילוק על הסף מחמת חוסר סמכותם של בעלי התפקיד להגיש תובענות בהליך הפרוק, רק בשלב מאוחר של ההליך השפוטי או רק לאחר השלמת ההליכים המקדמיים בביהמ"ש המחוזי, פירושה הענות לניהול הליכי סרק.
החלטת בימ"ש קמא בבקשות אורליצקי וויצמן לעיכוב הליכים בהליך קמא: בימ"ש קמא הורה על עיכוב ההליכים בתיקים המאוחדים עד להכרעה בתביעת המפרקים וקבע כי התובע ישלם לנתבע ולצד ד' 4 את הוצאות הבקשה בסך 2,500 ₪ לכל אחד.
אשר למאזן הנוחות: הגם שיש בטיעוני המבקש ממש בעיניין זה נוכח מורכבות תביעת המפרקים והשלב המקדמי בו נימצאת התביעה בביהמ"ש המחוזי, אני סבורה כי אין מקום להתערב בהחלטת בימ"ש קמא הואיל ושיקולי יעילות מצדיקים את עיכוב ההליכים בהליך קמא, כמו גם תביעת החוב של אבוטבול למפרקים, מפחיתה את מידת הפגיעה של עיכוב ההליכים (ראה בעיניין זה גם סעיף 24 לפסה"ד בעיניין קוגיטו).
...
אשר למאזן הנוחות: הגם שיש בטיעוני המבקש ממש בעניין זה נוכח מורכבות תביעת המפרקים והשלב המקדמי בו נמצאת התביעה בביהמ"ש המחוזי, אני סבורה כי אין מקום להתערב בהחלטת בימ"ש קמא הואיל ושיקולי יעילות מצדיקים את עיכוב ההליכים בהליך קמא, כמו גם תביעת החוב של אבוטבול למפרקים, מפחיתה את מידת הפגיעה של עיכוב ההליכים (ראה בעניין זה גם סעיף 24 לפסה"ד בעניין קוגיטו).
איני סבורה כי יש בבקשה שהוגשה ע"י אורליצקי לסילוק תביעת המפרקים שהוגשה נגדו על הסף, בכדי לשנות את המסקנה אליה הגעתי .
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הכרעה בשאלות המהותיות באשר לחוזה בין התובע למכללה והפרתו בהליך הפרוק תוביל לצימצום המחלוקות בתיק זה. בתגובה לבקשה הראשונה טען התובע כי יש לתת עדיפות להכרעה בתביעה המוקדמת בזמן ולעיכוב ההליך המאוחר.
התובע חזר להילכת סימס וקביעות בית הדין הארצי בנוגע לעיכוב הליכים עד לבירור תביעת החוב בהליכי חידלות פרעון והפנה לבר"ע (ארצי) 33690-10-14 שופרסל בע"מ נ' TESFAY HABTU TAKLEZHI, 3.11.2014 (להלן- עניין שופרסל); בר"ע (ארצי) 34548-06-18 URI MAFSON נ' מי רן כוח אדם בע"מ, 13.9.2018 (להלן- עניין מי-רן); סע"ש (תל אביב) 9904-01-18 Resom Genet נ' אגודת השומרים בע"מ –בפרוק, 5.6.2019 (להלן- עניין אגודת השומרים).
...
כן יש להביא בחשבון את מידת הפגיעה בתובע, כך שגם אם יש ממש בבקשה לעיכוב הליכים, אולם הבקשה תביא לפגיעה קשה ביוזם ההליך- יש לדחות את הבקשה (רע"א 2314/02 גידולי שדה נטופה - אגודה שיתופית בע"מ נ' הכשרת היישוב – חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נו(5) 305, 310 (2002).
בעניין שופרסל נקבע כי עובד אינו חייב לפנות להליך תביעת חוב ולמצותו, והוא רשאי לבחור ממי להיפרע, בתנאי שאין הוא נפרע בכפל (פסקה 13): "אכן, לעובד זכות להגיש תביעת חוב למנהל המיוחד ולהגיש תביעה לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי. אולם, שופרסל לא הצביעה על מקור נורמטיבי המחייב את העובד למצות הליך זה בטרם תתברר תביעתו נגדה. אין כל דמיון בין הגשת תביעה בבית הדין לעבודה כנגד שופרסל על יסוד חבותה הנטענת כמפורט בכתב התביעה  לבין הגשת עתירה לבג"צ בטרם מיצוי הליכים אחרים, או הגשת תביעה לבית הדין לעבודה כנגד ארגון העובדים בטרם מוצו ההליכים הפנימיים על פי תקנון ארגון העובדים. במאמר מוסגר יצוין כי הצגת הדברים על ידי שופרסל – שלפיה כל  שעל העובד לעשות הוא לממש את פסק הדין באמצעות פנייה למנהל המיוחד ולמוסד לביטוח לאומי -  אינה מדויקת, שכן נוכח העובדה שפסק הדין ניתן בהעדר הגנה ובהעדר התייצבות סביר להניח כי תביעת החוב לא תאושר ללא בדיקה, ועל העובד להוכיח את תביעתו למנהל המיוחד/המוסד לביטוח לאומי." לאחר ששקלתי את טענות הצדדים היטב, הגעתי לכלל מסקנה כי אין הצדקה להיעתר לבקשה.
סוף דבר הבקשה לעיכוב ההליכים נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

אי לכך, בית המשפט התבקש לעכב את ההליך שבפניו עד אשר תוכרע שאלת צירוף הכונס הרישמי והנאמן קידר להליך, ולחלופין, להורות על העברת ההליך לבית המשפט של פש"ר. ביני לביני, ביום 1.6.2020 הגיש בנק דיסקונט בקשה לבית המשפט של פש"ר לביטול צו ההפטר שניתן לקול (להלן: הבקשה לביטול צו ההפטר).
בבקשה נטען כי טענותיו של קול בתמ"ש 36474-05-20 עומדות בנגוד להצהרותיו בפש"ר 1018-04, וכי קיים חשש שהדירה נרשמה במירמה על שם בני הזוג לוטפי מתוך מטרה למנוע את ממושה לצורך פרעון חובותיו של קול.
הנאמן הנדל טען כי בהתאם לפסיקתו של בית המשפט העליון, כאשר עניינה של תביעה הוא הקף מסת הנכסים העומדים לחלוקה, כבעניינו, יש להעדיף בירור של התביעה בדרך של בקשה למתן הוראות בתיק פשיטת הרגל.
ככלל, בקשה למתן הוראות נועדה לפיתרון מחלוקות בין בעלי הדין "הטבעיים" בהליך פשיטת הרגל, ואולם בפסיקה נקבע כי ניתן לעשות בה שימוש גם כלפי צדדים שלישיים, החיצוניים להליך זה (עניין פליצ'ה, עמ' 395; רע"א 9082/05‏ שרידב השקעות בע"מ נ' הרטמן, פסקה 5 (26.3.2007); ע"א 3069/17 משרד החינוך נ' עמותת גני חב"ד צפת (בפרוק), פסקות 29-28 לפסק דינו של השופט דוד מינץ; פסקות 4-2 לפסק דינו של השופט עוזי פוגלמן (29.10.2017)).
...
בנוסף, לגישת הנאמן הנדל גם שיקולי יעילות דיונית מובילים למסקנה כי יש להורות על העברת הדיון לבית המשפט של פש"ר, שכן ההכרעה בשאלת זכויותיו של קול בדירה ישפיעו על שאלת ביטול ההפטר, וכיוון שזו האחרונה נמצאת בסמכותו הבלעדית של בית המשפט של פש"ר, ראוי לרכז את בירור המחלוקת תחת אחסניה אחת – היא בית המשפט של פש"ר. עוד ציין הנאמן הנדל כי קול אינו מתנגד להעברת הדיון.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, ללא צורך בתגובות.
בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מה דינה של ערבות בנקאית שהופקדה בקופת בית המשפט להבטחת קיום פסק דין במסגרת הליך בו נקטה התובעת כנגד הנתבעת, כאשר נגד האחרונה ניפתחו לאחר מכן הליכי חידלות פרעון, אשר הביאו לעיכוב ההליך בו הופקדה הערבות הנ"ל: האם יש להורות במסגרת התביעה שעוכבה על העברת הערבות לידי מי שמונה כנאמן בהליכי חדלת הפרעון, או שיש להשאירה בקופת בית המשפט במסגרת ההליך בו הופקדה הערבות, עד לבירור גורל הליכי חידלות הפרעון? זוהי השאלה העומדת להכרעה במסגרת החלטה זו. רקע התובעת הגישה כנגד הנתבעת תביעה כספית על סך 185,000 ₪.
בית המשפט של חידלות פרעון (וליתר דיוק בית המשפט של הליכי הפרוק, שכן באותה עת טרם ניכנס חוק חידלות פרעון לתוקף), קבע כי כל עוד לא הסתיימו הליכי העירעור שהגישה הנתבעת בית המשפט של הפרוק אינו מוסמך לתת הוראות לשיחרור הכספים, כאשר בד בבד הוא מסמיך את המנהל המיוחד לפעול להגשת בקשה לחידוש הליכי העירעור.
סבורני כי אין מקום שבית משפט זה יכריע במחלוקת לגבי תוקפה של ערבות בנקאית שניתנה להבטחת תביעה שהדיון בו עוכב, כאשר תלויה ועומדת תביעת חוב המתבררת במסגרת הליכי חידלות פרעון, ומסקנה זו נכונה מקל וחומר בשים לב למחלוקת הנטושה בין הצדדים בשאלה האם הערבות הבנקאית שנינתה הופכת את התובעת לנושה מובטח, מחלוקת לגביה נחלקו הדיעות בעיניין פבליקוב.
...
יצוין כי הנאמנים לא העלו כל טענה ביחס לסכום זה. שנית, ביחס לערבות הבנקאית סבורני כי הסמכות להכריע לגביה נתונה בנסיבות אלה לבית המשפט של חדלות פירעון, ומשכך דינה להישאר בקופת בית המשפט עד להחלטה של בית המשפט של חדלות פירעון לגביה.
לכאורה, האמור לעיל צריך להביא למסקנה לפיה יש להשיב את הערבות הבנקאית לידי הנאמנים.
סבורני כי אין מקום שבית משפט זה יכריע במחלוקת לגבי תוקפה של ערבות בנקאית שניתנה להבטחת תביעה שהדיון בו עוכב, כאשר תלויה ועומדת תביעת חוב המתבררת במסגרת הליכי חדלות פירעון, ומסקנה זו נכונה מקל וחומר בשים לב למחלוקת הנטושה בין הצדדים בשאלה האם הערבות הבנקאית שנינתה הופכת את התובעת לנושה מובטח, מחלוקת לגביה נחלקו הדעות בעניין פבליקוב.
סוף דבר יש להשיב לידי התובעת, באמצעות באי כוח, את סכום הפיקדון בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו