מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב הליכים עד להכרעה ברשות ערעור על החלטת ביניים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נקבע: "עוד אוסיף, כי החלטה זו ניתנת בשלב זה, וככל שיעלה הצורך בהתאם להתקדמות ההליך המקביל, ניתן יהיה להמתין עם הכרעה בהליך זה עד לאחר ההליך המקביל, וזאת כאמור בכפוף להתפתחות ההליך ולנסיבות העניין.
לאחר עיון בטענות הצדדים מצאתי לנכון ליתן רשות ערעור ולדחות העירעור לגופו מהנימוקים כדלקמן: א) ככלל, השגות בעלי דין על החלטות ביניים של הערכאה הדיונית, יידונו, במסגרת ערעור על פסק הדין וזאת למעט מקרים נדירים שבהם מבקש רשות העירעור מראה כי דחיית הדיון בהשגה על ההחלטה לשלב העירעור על פסק הדין, עלול להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים, עלול לגרום לנזק של ממש או עלול להביא לקיומו של הליך מיותר או שגוי.
יתרה מזו, בעיניין החלטה לעיכוב הליך או אי עיכוב הליך בשל הליך תלוי ועומדת יש נטיה לאפשר מתן רשות ערעור על החלטת ביניים כיוון שיש בהחלטה להשפיע באופן ממשי על זכות הצדדים ועל ניהול ההליך.
...
על כן הבקשה נדחית.
דין הערעור להידחות לגופו.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב – יפו (כב' השופט עדי הדר) מיום 21.3.2023 בת"א 8758-11-22 ולפיה הוחלט כי אין לעכב ההליכים בתיק קמא בשל הליך משפטי אחר תלוי ועומד.
יצויין, כי החלטה בדבר עיכוב הליך בשל הליך אחר תלוי ועומד, היא החלטת ביניים שניתן לשנותה כפי שנקבע בעיניין בריל, ולכן ככל שבמרוצת ניהול ההליך המחוזי יתברר כי ההמתנה להכרעה במחוזי אינה נחוצה לצורך הכרעה בתיק קמא, ניתן יהיה להגיש בקשה בעיניין בתיק קמא והיא תבחן לפי הנסיבות הרלוואנטיות במועד הגשתה.
...
ההליכים המקדמיים עוכבו לאור החלטתי בבקשת רשות הערעור מיום 18.4.2023.
המשיבה גם לא מעוניינת להיעתר ל"הצעתם הנדיבה" של המבקשים ולתקן את כתב התביעה שכנגד בבית המשפט המחוזי כך שתכלול גם את הסעד הנתבע בתביעה השטרית.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור שהוגשה ביום 1.11.2023 על החלטת בית משפט השלום בתל אביב – יפו (כב' השופט יאיר דלוגין) מיום 29.9.2023 בת"א 51187-02-23 ולפיה התקבלה בקשת המבקשות – התובעים לעכב הליך מימוש מישכון עד להכרעה בתביעה התוקפת את תוקפו של אותו מישכון ללא תנאי, אך נקבע כי ההליכים יעוכבו כנגד הפקדת סך 490,000 ₪ עד ליום 16.10.2023.
נטען כי אין זה המקרה החריג שבו תתערב ערכאת ערעור בהחלטת הערכאה הדיונית בנוגע לסעד זמני ואין זה המקרה החריג שבו תנתן רשות ערעור על החלטת ביניים בשלב שבו מצוי התיק קמא.
...
בנוגע למאזן הנוחות נבחנה הבקשה לעכב פינוי או מימוש של מקרקעין ונקבע שם בסעיף 15: "... אין משמעות הדבר שעל בית המשפט להיעתר לכל בקשה לסעד זמני שעניינה עיכוב פינוי או מימוש של מקרקעין (ראו: רע"א 5288/07 דוד נפטי עזבון בנימין ושולמית נפטי ז"ל נ' באר טוביה מושב עובדים להתיישבות שיתופית חקלאית בע"מ, בפסקה 9 [פורסם בנבו] (25.6.2007) (להלן: עניין נפטי); עניין אקסלרוד, בפסקה 27).
בנוגע לסיכויי התביעה הלכאוריים – בית משפט קמא עדיין לא קבע כמובן מסמרות בעניין ונושא הוראות חוק הערבות יוכל להיבחן בהמשך ניהול ההליך.בנוגע לקרן החוב בית משפט העלה קשיים לכאוריים ביחס לטענות, אך אין צורך להכריע בסוגייה עתה, שכן מצא לנכון להיעתר לבקשה לעיכוב הליכים.
אך מאידך – התובעות מאשרות כי שוויו של הנכס המשועבד הוא כ- 16,000,000 ₪ (ראה גם סעיף 19 לבקשת רשות הערעור).כך שספק אם אין באפשרותן של המבקשות למצוא מקור מימוני שיאפשר להן להפקיד הכספים (דומה כי הן כלל לא טוענות בבקשת רשות הערעור כי אין ביכולתן להפקיד הכספים) ובאיזון בין האינטרסים השונים מצא בית משפט קמא לנכון לקבל הבקשה לעיכוב הליכי מימוש משכון כנגד הפקדה ולא מצאתי כי יש מקום להתערב בשיקול דעת זה. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות העירעור הוגשה גם על החלטת ביניים מיום 31.7.2023 ולפיה נדחתה בקשת המבקשות – הנתבעות להעביר התביעה לבית משפט שלום ולעכבה בשל הליכים תלויים ועומדים באותו עניין.
לאחר הגשת בקשת רשות ערעור, הוגשו לעיון בית משפט שתי החלטות שניתנו בעניינים דומים: החלטה מיום 19.9.2023 בת"ק 54543-03-23 שם הוחלט בבית משפט לתביעות קטנות באשדוד לעכב את ההליך עד להכרעה בבקשה לאישור.
...
בתשובה לבקשת רשות הערעור נטען כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) הליך של תביעה קטנה היא הליך שנועד להיות יעיל וחסכוני ואין זכות קנויה לערער על תוצאותיו.
לסיכום: לאור האמור לעיל נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוגשו 16 בקשות רשות ערעור על החלטות ביניים, שחלקם הגדול טופל על ידי.
יש ממש בטענה זו. ההחלטה בדבר עיכוב ההליך עד להכרעה בהליך האחר היתה הכרעה ניהולית – דיונית שאין בה כדי לקבוע מסמרות בזכויות מי מהצדדים ולא בכדי דחיתי את בקשת רשות העירעור על החלטת השופט הס (רע"א 47919-06-21 החלטה מיום 23.6.2021).
...
תמצית טענות המשיב: א) דין הערעור להידחות.
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה דין הערעור להידחות כפוף לאמור בסעיף ג) ממנימוקים הבאים: א) משקיבלו המערערים המלצתי לפיה אין לעמוד על הדרישה ולפיה ההליך ימשך בתיק קמא אלא תוגש תביעה חדשה, אין צורך להאריך בעניין זה בפסק דיני.
לסיכום: א) הערעור נדחה בכפוף לנושא הסמכות המקומית כאמור בסעיף 8 ג) לפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו