לאחר שנדחתה הבקשה לסילוק על הסף, הגיש הנתבע בקשה נוספת לעיכוב הליכים, עד לבירור תום הליכי חידלות הפרעון של הנתבעת 1 (להלן- הבקשה השניה).
התובע חזר להילכת סימס וקביעות בית הדין הארצי בנוגע לעיכוב הליכים עד לבירור תביעת החוב בהליכי חידלות פרעון והפנה לבר"ע (ארצי) 33690-10-14 שופרסל בע"מ נ' TESFAY HABTU TAKLEZHI, 3.11.2014 (להלן- עניין שופרסל); בר"ע (ארצי) 34548-06-18 URI MAFSON נ' מי רן כוח אדם בע"מ, 13.9.2018 (להלן- עניין מי-רן); סע"ש (תל אביב) 9904-01-18 Resom Genet נ' אגודת השומרים בע"מ –בפרוק, 5.6.2019 (להלן- עניין אגודת השומרים).
...
כן יש להביא בחשבון את מידת הפגיעה בתובע, כך שגם אם יש ממש בבקשה לעיכוב הליכים, אולם הבקשה תביא לפגיעה קשה ביוזם ההליך- יש לדחות את הבקשה (רע"א 2314/02 גידולי שדה נטופה - אגודה שיתופית בע"מ נ' הכשרת היישוב – חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נו(5) 305, 310 (2002).
בעניין שופרסל נקבע כי עובד אינו חייב לפנות להליך תביעת חוב ולמצותו, והוא רשאי לבחור ממי להיפרע, בתנאי שאין הוא נפרע בכפל (פסקה 13):
"אכן, לעובד זכות להגיש תביעת חוב למנהל המיוחד ולהגיש תביעה לגמלה מהמוסד לביטוח לאומי. אולם, שופרסל לא הצביעה על מקור נורמטיבי המחייב את העובד למצות הליך זה בטרם תתברר תביעתו נגדה. אין כל דמיון בין הגשת תביעה בבית הדין לעבודה כנגד שופרסל על יסוד חבותה הנטענת כמפורט בכתב התביעה לבין הגשת עתירה לבג"צ בטרם מיצוי הליכים אחרים, או הגשת תביעה לבית הדין לעבודה כנגד ארגון העובדים בטרם מוצו ההליכים הפנימיים על פי תקנון ארגון העובדים. במאמר מוסגר יצוין כי הצגת הדברים על ידי שופרסל – שלפיה כל שעל העובד לעשות הוא לממש את פסק הדין באמצעות פנייה למנהל המיוחד ולמוסד לביטוח לאומי - אינה מדויקת, שכן נוכח העובדה שפסק הדין ניתן בהעדר הגנה ובהעדר התייצבות סביר להניח כי תביעת החוב לא תאושר ללא בדיקה, ועל העובד להוכיח את תביעתו למנהל המיוחד/המוסד לביטוח לאומי."
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים היטב, הגעתי לכלל מסקנה כי אין הצדקה להיעתר לבקשה.
סוף דבר
הבקשה לעיכוב ההליכים נדחית.