מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב הוצל"פ עקב בקשה לביטול פסק דין פשרה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

נוכח כך הגישה המערערת את העירעור ובצדו בקשה לעיכוב הליכי הוצל"פ שננקטו נגדה, שכן המשיב נעדר אמצעים כלכליים, ואם תשלם לו את הסכומים בהם חויבה, לא תוכל לגבות ממנו סכומים אלה, אם תזכה בערעורה.
בקשה נוספת של המערערת הייתה להאריך לה בארבעה ימים את המועד להגשת העירעור, מאחר שבקשתה לביטול פסק הדין נקבעה ליום 6.10.22, מועד בו היה עליה להגיש את העירעור, ובקשתה להארכת מועד להגשת העירעור, שהוגשה ב-2.10.22, לא נדונה על ידי בית משפט קמא.
לא למותר יהיה להביא בעיניין זה את דברי כב' השופט גרוסקופף בע"א 6780/19 מדינת ישראל נ' הסתדרות מדיצינית הדסה (16.8.20): "כידוע, לפני המבקשים לתקוף בעירעור פסק דין הניתן על דרך הפשרה ללא הנמקות ניצבת משוכה גבוהה. לכך שני טעמים: הראשון מעוגן בתכליות שביסוד סעיף 79א – ועניינו השאיפה לפישוט וקיצור ההליכים המשפטיים; השני נובע מקושי פראקטי, העדר כלים בידי ערכאת העירעור לבקר את הלך המחשבה של הערכאה הדיונית. ואכן, פסיקת בית משפט זה הדגישה, וחזרה והדגישה, כי הגם שפסק דין שניתן על דרך הפשרה אינו חסין באופן מוחלט מביקורת ערכאת העירעור, אמות המידה להתערבות ערעורית בפסקי דין שניתנו לפי סעיף 79א ללא הנמקות הן צרות מאד (ראו: ע"א 4265/20 שבולת חברה להנדסה ובניין בע"מ נ' הקודחים שבת בע"מ, פסקה 16 (8.7.2020); ע"א 10013/17 אמסלם נ' קרול, פסקה 5 (16.5.2019) (להלן: "עניין אמסלם"); ע"א 8560/17 אדרי אל ישראל קרקעות בע"מ נ' אפיקי נדל"ן בצפון בע"מ, פסקה 14 (29.1.2019) (להלן: "עניין אדרי"); עניין חברת קדישא, פסקה 10; ע"א 4298/13 עודתאללה נ' עיזבון המנוח אבו טפלה ז"ל, פסקה 10 (15.7.2014); ע"א 8497/11 חב' בן יחזקאל אמנון (1991) בע"מ נ' ברגר, פסקה 5 (29.5.2014) (להלן: "עניין בן יחזקאל"); ע"א 4308/12 בית חולים מקסד נ' ת' ש', פסקה 13 (5.6.2012); עניין זקס, פסקה 6; רע"א 1157/04 נאסא ווטר ישראל בע"מ נ' שחורי, פסקה 4 (6.6.2005); עניין זוננשוילי, פסקות 7-6.
בהיתחשב בכך שהמשיב לא התבקש להשיב לערעור, ומעורבותו בו הייתה רק במתן תשובה לבקשת עיכוב הבצוע (שאינה רלוואנטית עוד לאור פסק דין זה), ובהיתחשב בסכומי ההוצאות שנפסקו בבית משפט קמא, איני עושה צו להוצאות בעירעור זה. הערובה שהופקדה על ידי המערערת תוחזר לה על ידי המזכירות.
...
נמצא, אפוא, כי הערעור הוגש באיחור, ללא כל הצדקה, ואף מטעם זה דינו להידחות.
מעבר לדרוש, אציין כי דין הערעור להידחות גם אם היה מתקבל ההסכם המאוחר כראיה נוספת, והייתה מתקבלת טענתה בדבר הסתרת הסכם זה על ידי המשיב (האחרון טען בבית משפט קמא במסגרת בקשה לביטול פסק הדין, ללא תמיכה בתצהיר, כי אין בידיו את ההסכם המאוחר ואינו זוכר כי חתם עליו).
מכלל הטעמים הנזכרים לעיל נדחה הערעור.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טען כי הוא לא קיבל את ההתראה ואת האזהרה בתיק ההוצל"פ ולא ידע על תיק ההוצל"פ "אשר ניתן כנגד המבקש בהיעדר הגנה" ולכן ביקש לבטל פסק דין נגדו, להאריך את המועד להגשת היתנגדות לבצוע תביעה לסכום קצוב ולדחות את התביעה.
עם הגשת הבקשה להארכת מועד להגשת היתנגדות, ניתנה החלטה ביום 21.7.2022 על עיכוב הליכי הוצל"פ כנגד הפקדת סך 1,000 ₪ ונקבע כי יש לפרט אילו הליכים מבוקש לבטל.
יודגש, בית משפט לא כופה פשרות על צדדים ולא יכול לחייב בעל דין לנהל משא ומתן.
...
התנהלות המערער היא כפי שקבע בית משפט קמא בבחינת "שגר ושכח". ה) החוב בתיק ההוצל"פ ובהתאם לפסק הדין שולם על ידי המערער ביום 30.4.2023 לאחר שהוגש ערעור וחודשו הליכי הוצל"פ. לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) באשר לטענות המערער בנוגע להיעדר מסירה כדין: כיוון שהעירייה איננה המערערת כאן, אינני נדרשת לטענותיה ולפיהן המסירות היו כדין אלא נצמדת לקביעת בית משפט קמא לפיה המסירות של מכתב ההתראה והאזהרה לא נעשו כדין.
וכן נקבע בסעיף 18: "אם כך, נמצאנו למדים כי המקרה היחיד שבו תיפסק חבותו של המחזיק הרשום אף שלא מסר הודעה כפי שנדרש על-פי חוק, הוא כאשר הגורם הממונה על רישום וגביית הארנונה – ידע בפועל על השינוי בזהות המחזיק, גם ללא מסירת הודעה כאמור. חריג זה תואם לתכלית סעיפי החדילה, שכן הוא אינו מטיל על הרשות כל חובה יתרה, וחל רק במקרים בהם הגורם הרלבנטי התוודע לשינוי – גם אם לא בהודעה רשמית". נקבע כי עד אשר מוגשת הודעת החדילה ימשיך לשאת בחוב הארנונה המחזיק הרשום, אלא אם כן מחלקת הארנונה ידעה בפועל על השינוי ואז רואים את המחזיק בפועל כ"מודיע קונסטרוקטיבי" (סעיף 19).
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחה הערעור.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש, מקור החוב למשיב נשוא התיק הוא פסק דין שניתן בהיעדר הגנה נגדו, אשר לא בוטל בשל אי הפקדת עירבון בעקבות הגשת בקשה לביטול פסק הדין.
נטען כי המשיב הגיש בקשה לחדלות פרעון כנגד המבקש, מבלי שניתנה לאחרון היזדמנות להסדיר את החוב ו/או להגיע לפשרה בעיניין החוב.
נטען כי המשיב ניכנס לקשיים כלכליים ונימצא הוא ובני ביתו תחת סכנה בפני קריסה כלכלית טוטלית, בשל כך שהמבקש ובת זוגו אינם מחזירים למשיב את הכספים המגיעים לו. המשיב הבהיר כי ביח לבת זוגו של המבקש מיתנהל הליך ערעור בבית המשפט המחוזי המחוזי על פסק דין של בית המשפט השלום בעכו, אשר פטר את בת זוגו של המבקש מהתחייבותה האישית כלפי המשיב והטיל עליה חלק קטן מהחוב שנוצר, הליך אשר ממתין להכרעת כב' בית המשפט המחוזי.
הסמכות להשהות הליך מהוה סמכות רחבה יותר שכן היא נתונה לשיקול-דעתו הבלעדי של רשם ההוצאה לפועל, בזו הלשון: "(א) ביקש החייב להשהות הליך או להמנע ממנו, רשאי רשם ההוצאה לפועל להורות כמבוקש בתנאי שהחייב המציא ערובה להנחת דעתו; אולם רשאי הוא לפטור את החייב ממתן ערובה, אם ראה הצדקה לכך לשם מניעת עוות דין; (ב) מנהל לישכת ההוצאה לפועל לא ישהה הליך ולא יימנע ממנו אלא לפי החלטה של רשם ההוצאה לפועל". הוראה נוספת ורלוונטית לעניין השהיית הליכים מצויה בסעיף 77א לחוק ההוצאה לפועל, אשר קובע כי "נוכח רשם ההוצאה לפועל, לאחר שבירר את יכולתו של החייב לקיים את פסק הדין במעמד חקירת יכולת, בירור או הבאה, כי אין תועלת בניהול הליכי הוצאה לפועל נגד החייב וסבר כי בנסיבות העניין יהיה בפנייה להליכי חידלות פרעון לפי חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי כדי להביא תועלת, ימסור לחייב ולזוכה מידע בדבר האפשרות לפתוח בהליכים כאמור; הרשם רשאי להורות על השהיית הליכי הוצאה לפועל, כולם או חלקם, אם שוכנע כי הדבר מוצדק, לתקופה סבירה שיקבע, שתאפשר פנייה לבית המשפט או לממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי לשם פתיחת הליכי חידלות פרעון כאמור". בצד ההוראות הנ"ל, קיימות הוראות נוספות אשר מסמיכות רשם ההוצאה לפועל לעכב ו/או להשהות הליכים כגון סעיף 19, סעיף 20טז(ב), סעיף 27, סעיף 28, סעיף 40, סעיף 57, סעיף 65, סעיף 69ב., סעיף 70(ה), סעיף 74ג., סעיף 74יא., סעיף 80(ג), וסעיף 81ב1 לחוק ההוצאה לפועל.
...
יוצא אפוא, כי חוק ההוצאה לפועל מגדיר במפורש את המקרים בהם ניתן להורות על עיכוב או השהית הליכים (ואף על ביטולו של הליך ולו באופן זמני), ועל רשם ההוצאה לפועל לפעול בהתאם לאותן הוראות, כאשר במקרים מסוימים חייב הוא לעכב או להשהות הליכים ובמקרים אחרים הדבר נתון לשיקול דעתו.
סוף דבר: לאור האמור, שוכנעתי כי אין להתערב בהחלטתה של כב' רשמת ההוצאה לפועל ואני דוחה את בקשת הרשות לערעור.
אני מחייב את המבקש לשלם למשיב הוצאות משפט בסך שך 4,000 ₪ תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 24.12.2023- יותר משנה וחצי ממועד מתן פסק הדין שנתן תוקף להסכם הפשרה ומהמועד בו ניתנה החלטת בית הדין הדוחה את בקשתו הראשונה של הנתבע לביטול פסק הדין- התקבלה הבקשה נשוא החלטה זו, בקשת הנתבע לביטול פסק הדין ולעיכוב הליכי הוצל"פ. עיקר הטעמים עליהם ביסס הנתבע את בקשתו הם: הנתבע סובל מבעיות רפואיות קשות כתוצאה מתאונה שעבר בשנת 2017 דבר אשר מנע ממנו להיתגונן כראוי בפני התביעה ולהביע עמדתו לגבי הסכם הפשרה שנערך ללא ידיעתו והסכמתו ושאינו משקף את רצונו; כמו כן, במהלך שנת 2022 ב"כ דאז של הנתבע היה מורדם ומונשם בשל מחלת הקורונה, דבר אשר הקשה על ניהול הגנת הנתבע; כעולה מפרוטוקול הדיון מיום 6.4.2022 הסכם הפשרה הותנה בהסכמת הנתבע אשר לא ניתנה בשום שלב; מתן פסק הדין ללא קבלת עמדת הנתבע מהוה בפגיעה בכללי הצדק וניהול הליך הוגן; הנתבע לא קיבל את זכותו לגישה לערכאות ו/או לא קיבל את יומו בבית הדין על כן יש לבטל את פסק הדין מחובת הצדק; לחלופין לנתבע קיימת הגנה טובה מפני התביעה המצדיקה את ביטול פסק הדין שכן ברשותו כרטסת המפרטת את שעות העבודה של התובע וכן מסמכים נוספים אשר יש בהם כדי לדחות את התביעה או לכל הפחות לדחות חלק מטענות התובע; בנוסף מתקיימים טעמים מיוחדים למתן ארכה להגשת הבקשה לביטול פסק הדין; בהתאם לתקנה 131 לתקנות סדר הדין האזרחי ניתן להגיש בקשה לביטול פסק דין בתוך 30 ימים מיום המצאת ההחלטה ואולם במקרה של הנתבע פסק הדין מעולם לא הומצא לו וב"כ דאז כלל לא עידכן אותו על הסכם הפשרה ומכאן שכלל לא החל מניין הימים האמור בתקנה 131; במידה ופסק הדין לא יבוטל הנתבע עלול להיקלע לפשיטת רגל ולפרק את החברה דבר שיפגע בפרנסתו בצורה קשה.
...
ביום 23.1.2024 התקבלה תגובת התובע ממנה עולה, כי הוא מתנגד לבקשה מהטעמים הבאים: בקשת הנתבע לביטול פסק הדין- השנייה במספר- היא אבן דרך נוספות בהתנהלות הקלוקלת אשר לאורך כל ההליך התעלם מהחלטות בית הדין הגם שהיה מודע להן, לא התייצב לדיונים ללא כל הסבר מניח את הדעת ולא שילם הוצאות שנפסקו לחובתו במסגרת ההליך; טענת הנתבע לפיה הוא לא ידע על הסכם הפשרה ועל פסק הדין שנתן תוקף להסכם אינה מתיישבת עם כך שבאותו המועד הוא היה מיוצג על ידי ב"כ הקודם ועם כך שגם הבקשה הראשונה לביטול פסק הדין הוגשה בשמו של הנתבע על ידי ב"כ דאז; כמו כן טענת הנתבע, כי הוא לא ידע על מעשי ב"כ במסגרת ההליך אינה מתיישבת עם כך שבד בבד עם בקשת הביטול הראשונה הגיש ב"כ הנתבע דאז בקשה להשתחרר מייצוג עקב חילוקי דעות; בנוסף טענתו, כי עד לקבלת האזהרה מלשכת ההוצל"פ הוא סבר שהתיק עדיין מתנהל אינה מתיישבת עם כך שלאורך כל התקופה הוא לא הגיש ולו בקשה אחת לתיק; מהמסמכים הרפואיים שצרף הנתבע לבקשתו עולה, כי במועד הרלבנטי (5.2022) הוא לא סבל ממצב רפואי חריג אשר מנע ממנו להיות מודע להליך מולו; בניגוד לנטען על ידי הנתבע לא מדובר בבקשה לביטול פסק דין בעדר התייצבות אלא בבקשה לביטול פסק דין שניתן על דרך הפשרה; הדרך לביטול פסק דין על דרך הפשרה היא או באמצעות תביעה נפרדת עצמאית המבססת על אחת מהעילות בדיני החוזים לביטולו של חוזה או בדרך של הגשת ערעור על פסק הדין; במקרה של הנתבע הוא לא פעל לפי אחת מהחלופות וגם מהטעם הזה דין הבקשה להידחות; ככל ולנתבע טענות כנגד ב"כ דאז עליו להפנות את הטענות ישירות אליו ואין בכך עילה לביטול פסק הדין; על כן מבוקש לדחות את הבקשה ולהתיר את פסק הדין על כנו תוך חיוב הנתבע בהוצאות משמעותיות לנוכח התנהלותו לאורך ההליך, חוסר תוך ליבו ובגין ההטרדה החוזרת והנשנית כלפי התובע לרבות הצורך בהגשת תגובה זו. דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, אני דוחה את הבקשה וזאת מטעמים דומים לאלו שבגינם נדחתה בקשתו הראשונה של הנתבע לביטול פסק הדין.
שלישית- יש בבקשתו הנוכחית של הנתבע כדי להטעות שעה שהיא למעשה מתעלמת מכך שהוא כבר הגיש באמצעות ב"כ הקודם בקשה לביטול פסק הדין אשר נדחתה כאשר אני סבורה שיש בכך אף כדי ללמד על התנהלות שלא בתום לב מצד הנתבע הן כלפי הצד שכנגד והן כלפי בית הדין.
כן מקובלת עלי הטענה, כי ככל ולנתבע טענות כנגד ב"כ, אזי הכתובת לכך אינו בית הדין ובכל מקרה אין בכך משום עילה אשר תצדיק את ביטול פסק הדין.
סוף דבר, מכל המפורט לעיל- הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב – יפו (כב' סג"נ השופט טל חבקין) מיום 11.3.2024 בת"א 43748-12-23 ולפיה נדחתה בקשת התובע 2 – המבקש לתת סעד זמני ולפיו יעוכבו הליכי הוצל"פ שננקטים לבצוע פסק דין, שאת ביטולו מבוקש בתביעה קמא.
מבחינת סכויי התביעה הלכאוריים: נקבע, כי נדרשים התובעים לעבור משוכה לא נמוכה בבקשה לבטל הסכם פשרה שקבל תוקף של פסק דין.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה, וכפועל יוצא מכך, נדחית הבקשה למתן סעד זמני בערעור.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו