דיון והכרעה:
אין מחלוקת בין הצדדים כי המבנה מושא הבקשה ניבנה ללא היתר וכי כיום לא קיימת תכנית תקפה שמכוחה ניתן להוציא היתר בנייה למבנים מושא הצוו, מקום בו כל שנטען בבקשה הוא, כי המבקשת עותרת לעכב ביצוע צו ההריסה ל"תקופה נוספת", עד אשר תמצא מקום מגורים חלופי.
הותרת המבנים בנסיבות שפורטו, מנוגדת לתכליתו של צו ההריסה ועלולה להעביר מסר שגוי לציבור, בבחינת חוטא יוצא נשכר:
" ... אי הריסתו המיידית של מבנה לא חוקי, שמטרתה לאפשר לבעליו של המבנה לקדם הליכי תיכנון הנמצאים בראשיתם, מנוגדת לתכליתו של צו ההריסה המינהלי אשר, כאמור לעיל, נועד לסלק על אתר בניה בלתי חוקית. אכן, בית המשפט מוסמך לעכב את ביצועו של צו הריסה מנהלי, אך סמכות זאת צריכה להישמר למקרים חריגים ויוצאי דופן". (רע"פ 1288/04 נימר נימר נ' יו"ר הוועדה המקומית לתיכנון ובניה - ירושלים, פ"ד נח(4), 385 , 387-388 (2004)).
...
דומה כי השאלה הטעונה הכרעה היא האם, בנסיבות המקרה, יש מקום להיעתר לבקשה ולהורות על עיכוב ביצוע צו ההריסה, על מנת לאפשר למבקשת פתרון מגורים זמני עד אשר תמצא המבקשת פתרון מגורים חלופי.
בנסיבות אלו, על פני הדברים עולה, כי למעשה לא ניתן להיעתר לבקשה משעל פני הדברים אין מחלוקת כי ביחס למבנה דנן, לא מתקיימים התנאים הנ"ל. אין המדובר בהיתר המצוי ב"הישג יד" ממש, קרי, כי קיימת תכנית החלה כבר על השטח המאפשרת להכשירו ו/או כי הוכח כי אין בין המצב התכנוני לבין קבלת ההיתר בפועל פעולות בירוקרטיות בלבד שזמן השלמתן נמדד בשבועות והסבירות להצלחתן גובהה מאוד.
לסיכום
על פי הוראות סעיף 254ט' לחוק התכנון והבניה תשכ"ה-1965, וההלכות שפורטו לעיל, בית המשפט אינו רשאי לעכב ביצועו של צו הריסה מנהלי, משלא קיימת תכנית שמכוחה ניתן להוציא היתר בניה כלל.
בנסיבות אלו, סבורני כי לא ניתן להיעתר לבקשה ועל כן הבקשה נדחית.