מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין שניתן במעמד צד אחד

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשת ביקשה מבית המשפט להורות על עיכוב ביצוע עד למתן החלטה בבקשתה.
ביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד כידוע, הסמכות להורות על ביטול החלטה או פסק דין שניתנו במעמד צד אחד קבועה בתקנה 131 לתקנות החדשות, לפיה בית המשפט מוסמך לעשות כן "בתנאים שייראו לו". בפסיקה נקבע זה מכבר כי קיימות שתי עילות לביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה או בהעדר בהתייצבות: האחת, ביטול מחובת הצדק בגין פגם היורד לשורש ההליך; והשנייה, ביטול לפי שיקול דעת בית המשפט (ראו מיני רבים: רע"א 2172/22 בורנשטיין נ' לוין, פסקה 12 (26.5.2022) (להלן: עניין בורנשטיין); רע"א 7127/22 עבד אלחי נ' מנסור, פסקה 14 (29.1.2023) (להלן: עניין עבד אלחי); רע"א 2406/23 פלונית נ' פלוני, פסקה 13 (22.6.2023) (להלן: עניין פלונית)).
כך, גם היום נידרש בית משפט הדן בבקשה לביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד, לערוך איזון בין חומרת המחדל של מבקש הביטול ומידת הפגיעה ביעילות הדיונית (שהיא היום בעלת משקל משמעותי) מצד אחד; לבין עוצמת הפגיעה במבקש הביטול אם בקשתו תדחה מהצד השני.
...
חרף זאת, מוסמך בית המשפט בנסיבות המתאימות לבטל את ההחלטה, וכאמור עליו לעשות זאת תוך עריכת איזון בין השיקולים השונים ובהתאם למסקנה הנובעת מהאיזון האמור.
לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל במובן זה שההחלטה מיום 29.12.2022 תבוטל והדיון יוחזר לבית המשפט המחוזי, אשר ידון לגופו של עניין בבקשת המבקשת לביטול ההחלטה מיום 4.7.2022.
יובהר כי כפי שקבעתי בהחלטה מיום 25.6.2023, הסכום שתשלם המבקשת בתיק הוצאה לפועל שמספרו 514503-04-23 ובעקבותיו התבקש עיכוב ביצוע – ייוותר בקופת הנאמנים עד להחלטה אחרת של בית המשפט המחוזי.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בפתח תקווה (סגה"נ, כב' השופטת ש. קמיר-וייס) מיום 16.4.23 שניתנה בתפ"מ 45652-10-22 ולפיה נדחתה בקשת המבקשת לביטול ההחלטה שניתנה ביום 13.1.23 (שבמסגרתה נדחתה הבקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד ביום 2.1.23).
נוכח דחיפות ומהות הבקשה, והצו הארעי שניתן לעיכוב ביצוע, נקבע דיון בבקשת רשות העירעור במעמד הצדדים ליום 25.7.23, כאשר בהתאם להחלטות שניתנו בהליך, היה מצופה כי עד למועד הדיון תפקיד המבקשת את יתרת הערובה.
שנית, טענות המבקשת מופנות כלפי ההחלטה שניתנה ביום 13.1.23, באשר לדחיית בקשתה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה, כאשר לטענתה נפלה טעות בהחלטה זו- ההחלטה מיתעלמת מהעובדה כי הבקשה לדחיית הדיון מתבססת על תעודה רפואית, המשיב לא הוכיח את תביעתו, וביהמ"ש היתעלם מטענותיה בכתב ההגנה הן לעניין סיכול ההסכם והן לעניין השיפוצים שבוצעו בנכס.
...
אף אני סבורה כאמור, שכן המבקשת שוכרת את הנכס בהתאם להסכם שכירות והיא הודתה בכתב הגנתה כי מזה תקופה ארוכה היא אינה משלמת את דמי השכירות (ר', למשל, סע' 4, 11-8 לכתב ההגנה).
לפיכך, כאמור, בקשת רשות הערעור נדחית.
התוצאה היא כי פסק הדין מיום 2.1.23 בעינו עומד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

ביום 6.8.23 ניתנה החלטה לפיה, יש לדחות את הבקשה לעיכוב ביצוע זמני במעמד צד אחד, שכן נסיבות העניין אינן מצדיקות עיכוב ביצוע, ולו זמני, טרם קבלת תגובת הצד שכנגד.
תקנה 145 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט-2018 קובעת כך: "בית המשפט רשאי להורות על עיכוב ביצועה של החלטה שנתן, וכן על מתן סעד זמני בנוגע להחלטה כאמור, בתנאים שייראו לו, וזאת כל עוד לא הוגש ערעור במועד הגשת הבקשה לעיכוב ביצוע". בע"א 5365/14 המאגר הישראלי לביטוח רכב (הפול) נ' רמי מור (24.10.14 ) נקבע כך: "כלל ידוע הוא כי בעל דין זכאי להנות מפירות זכייתו בסמוך למועד מתן פסק הדין, ואין בהגשת ערעור כשלעצמה כדי לעכב את ביצוע פסק הדין, מושא העירעור (ראו: תקנה 466 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984). כלל זה חל ביתר שאת כשמדובר בפסק דין המטיל חיוב כספי (ראו: ע"א 1070/12 חי שדה אור נ' פיצ'חזדה [פורסם בנבו] (20.2.2012); ע"א 6398/11 עריית עכו נ' אחים אנטון, חברה לעבודות בנין עפר ופתוח בע"מ, [פורסם בנבו] פיסקה 9 (14.2.2012)). ביצועו של פסק הדין הכספי יעוכב רק במקרים חריגים ונדירים בהם יוכיח המבקש קיומם של שני תנאים מצטברים: האחד – כי סכויי העירעור טובים; והשני – כי מאזן הנוחות נוטה באופן ברור לטובתו במובן זה שהוא נידרש להוכיח כי קיים חשש ממשי שלא יוכל לגבות בחזרה את כספו מהמשיב, אם עירעורו יתקבל, או כי ביצועו המיידי של פסק הדין עלול לגרום לו נזק בלתי הפיך (ראו: אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי, 675 (מהדורה עשירית, 2009); ע"א 5963/13 "מנורה" חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני, (16.1.2014).
...
ניתוח זה ממילא מתייתר, וזאת לאור המסקנה כי המבקש אינו מקיים את התנאי השני לקבלת הסעד המבוקש על ידו.
לאור האמור, לא שוכנעתי כי המבקש עומד בתנאי מאזן הנוחות.
סוף דבר המבקש לא עמד בתנאים לעיכוב ביצוע פסק הדין, ומשכך הבקשה לעיכוב ביצוע נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

היתנהלות המבקש בהליכים שהתקיימו בבית משפט השלום מתוארים היטב בהחלטת בית המשפט (השופטת כ' האפט) מיום 16.1.2024, אשר דחתה את בקשת המבקש שהוגשה בעקבות פסק הפינוי תחת הכותרת "בקשה לתיקון והנמקה של פסק הדין בהתאם לתקנה 82 ועיכוב ביצוע הליכים": "בתובענה זו נקצבו מספר מועדים להגשת כתב ההגנה מטעמו של הנתבע. האחרון שבהם ניקצב עד יום 31/12/23. בהחלטה מיום 1/1/24 שבתי והבהרתי כי אין בבקשות הנוספות של הנתבע כדי ליתן ארכה להגשת כתב ההגנה מעבר ליום 31/12/23 על כל המשתמע. בהנתן האמור ובהנתן כי לא הוגש כתב הגנה בתובענה חרף חלוף המועד, לא היה מנוס מקבלת הבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה, על נימוקיו. לא כל שכן, כאשר זה ניתן בחלוף שבועיים נוספים מן המועד האחרון להגשת כתב הגנה מטעמו של הנתבע. משכך גם אין מקום לקבלת הבקשה והיא נדחית. שימת לב כי עניינה של התובענה במתן סעד של פינוי בלבד וכי אין בפסק הדין כדי למנוע מן הנתבע להגיש כנגד התובע תובענה כספית מטעמו על כלל נימוקיה." בעירעור שהגיש המבקש על פסק הפינוי נטען כי פסק הדין ניתן בשגגה.
בהקשרו של מהלך תמוה זה, אמר בית המשפט המחוזי את הדברים הבאים, עימהם אני מסכים לחלוטין: "אם בידי בעל הדין טעמים טובים שילמדו את הערכאה הדיונית על כי לא היה מקום לתת את פסק הדין במעמד צד אחד באין הגנה ויש לבטלו מחובת הצדק, או שמא בידו לשכנע כי תקלות שאינן מהותיות דיין מצדיקות את ביטול פסק הדין מתוקף שיקול דעתו של בית המשפט, פתוחה לפניו הדרך להגשת בקשת ביטול. לעומת זאת, אם אין בידי בעל הדין טעמים טובים שכאלה, הרי שקשה עד מאד לזהות כיצד יעלה בידו לשכנע את ערכאת העירעור להתערב בפסק הדין: והרי שיקול הדעת של הערכאה הדיונית בבואה ליתן פסק דין באין הגנה ממוקד ביותר [...]. בידי בית המשפט הדן לתת את פסק דינו על יסוד התביעה לבדה, או לידרוש במקרים המתאימים "הוכחה מספקת" של התביעה [.
...
התנהלות המבקש בהליכים שהתקיימו בבית משפט השלום מתוארים היטב בהחלטת בית המשפט (השופטת כ' האפט) מיום 16.1.2024, אשר דחתה את בקשת המבקש שהוגשה בעקבות פסק הפינוי תחת הכותרת "בקשה לתיקון והנמקה של פסק הדין בהתאם לתקנה 82 ועיכוב ביצוע הליכים": "בתובענה זו נקצבו מספר מועדים להגשת כתב ההגנה מטעמו של הנתבע. האחרון שבהם נקצב עד יום 31/12/23. בהחלטה מיום 1/1/24 שבתי והבהרתי כי אין בבקשות הנוספות של הנתבע כדי ליתן ארכה להגשת כתב ההגנה מעבר ליום 31/12/23 על כל המשתמע. בהינתן האמור ובהינתן כי לא הוגש כתב הגנה בתובענה חרף חלוף המועד, לא היה מנוס מקבלת הבקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה, על נימוקיו. לא כל שכן, כאשר זה ניתן בחלוף שבועיים נוספים מן המועד האחרון להגשת כתב הגנה מטעמו של הנתבע. משכך גם אין מקום לקבלת הבקשה והיא נדחית. שימת לב כי עניינה של התובענה במתן סעד של פינוי בלבד וכי אין בפסק הדין כדי למנוע מן הנתבע להגיש כנגד התובע תובענה כספית מטעמו על כלל נימוקיה." בערעור שהגיש המבקש על פסק הפינוי נטען כי פסק הדין ניתן בשגגה.
לזאת אוסיף, כי גם אני סבור שסיכויי הערעור שהמבקש הניח לפתחו של בית המשפט המחוזי הינם קלושים עד כדי אפסיים.
הבקשה נדחית אפוא, ועמה נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע שהמבקש הניח על שולחני.
בשל נקיטת הליך זה, ישלם המבקש לאוצר המדינה הוצאות בסך כולל של 10,000 ש"ח. הסכום הכולל של ההוצאות – 20,000 ש"ח – ייגבה מדמי העירבון שהופקד במסגרת ההליך הנוכחי.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין לפינוי דירה שכורה, שניתן במעמד צד אחד באין כתב הגנה חרף ארכות רבות להגשתו, ואשר הנתבע-המבקש לא ראה לעתור לערכאה הדיונית לביטולו.
...
נוכח בקשות רבות באופן חריג של המבקש (ומשלב מסוים – באמצעות בא כוח), נעתר בית המשפט ודחה מספר פעמים את המועדים להגשת כתב הגנה, וכן דחה שוב ושוב את מועד הדיון בתביעה, שמטבעה אמורה להתברר בלוחות זמנים קצרים במיוחד.
לאחר העיון: דין הבקשה להדחות.
הבקשה לעיכוב ביצוע נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו