בבית המשפט העליון
רע"א 4443/22
לפני:
כבוד השופט י' כשר
המבקשת:
יוכבד פרץ
נ ג ד
המשיבים:
1. שלמה שוחט
2. רונית שוחט ליבוביץ
3. רומי אסתר
4. דבורה איצ'יצ'סי
5. אפרים בלוטמן
6. חיים בלוטמן
7. משה גייזלר
8. אמירה גייזלר
9. יניב הראל
10. רויטל הראל
11. תמר קלאוזנר
12. אלחנן זינגר
13. גורי זילכא
14. ארן אונגר
15. אברהם קורקידי
16. מירב מרים קורקידי
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו בעש"א 14413-02-22 ובעש"א 28103-12-21 מיום 26.4.2022 (כב' השופטת ל' ביבי); ובקשה לעיכוב ביצוע
בשם המבקשת: עו"ד עופר יובל
בשם המשיבים: עו"ד שרון פטל; עו"ד בן המאירי
][]החלטה
בפסק הדין מושא הבקשה היתקבל ערעור המשיבים על פסק דינה של המפקחת לרישום מקרקעין בתל אביב (הגב' א' שחל) מיום [24.10.2021], וניתן צו ביצוע עבודות הריסה והקמה מחדש של בית משותף שבו מתגוררת המבקשת.
בפסק דינו קבע בית המשפט המחוזי כי במסגרת הפעלת סמכותה לאשר את ביצוע העבודות חרף היתנגדות המיעוט, על המפקחת על רישום המקרקעין לשקול מיגוון שיקולים, ובהם, בין היתר, האם התוכנית פוגעת באופן מהותי בזכויותיו של המיעוט.
בנסיבות אלו, הרי שאף אם היה נקבע כי יש להיבט הכלכלי משקל מכריע בקביעת קיומו של קפוח של הדייר המתנגד, לא היה בכך כדי לשנות את תוצאת פסק הדין מבחינת המבקשת.
...
עוד טענה המבקשת כי יש לדחות את תביעת המשיבים, משום שלשיטתה ביצוע הפרויקט אינו כדאי לבעלי הדירות בבניין מבחינה כלכלית.
סבורני כי הצורך בקביעת אמות מידה להפעלת סמכות המפקחת על רישום המקרקעין מכוח סעיף 5א לחוק החיזוק, כלל אינו מתעורר בנסיבות העניין.
אשר לטענת המבקשת בעניין המבחן שקבע בית המשפט קמא לעניין בחינת טענתה לקיפוח על פי תוספת המטרים שתקבל המבקשת ולא על פי בדיקת השווי הכלכלי: הקביעה לפיה דייר שעקב הפרויקט זוכה לתוספת שווי כלכלי נמוכה מהדיירים האחרים במידה ניכרת, עדיין אינו זכאי לכל סעד הואיל ובמישור תוספת המטרים התמונה שונה, ראויה בהחלט לבחינה בבית משפט זה.
על רקע האמור לעיל, אילולא המובהר להלן, הייתי מוצא לנכון ליתן רשות ערעור בנוגע לשאלה האמורה, לצורך העמדת הלכה על מכונה.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית, וממילא נדחית עמה גם הבקשה לעיכוב ביצוע.