השופטת מיכל נעים-דיבנר
לפני בקשה לעיכוב ביצוע של פסק הדין של בית הדין האיזורי בירושלים (סגנית הנשיא השופטת שרה ברוינר ישרזדה ונציגי הציבור מר ישי זקס ומר שלמה פארי; סע"ש 38506-03-20), במסגרתו התקבלה בחלקה תביעת המשיב לתשלום הפרישי פנסיה ופיצויי פיטורים, פיצוי לפי חוק הגנת השכר, פדיון חופשה, דמי חגים, דמי הבראה, הוצאות אש"ל והחזרי נסיעות, בסך כולל של 91,206 ש"ח וכן 8,500 ₪ בגין הוצאות ושכר טירחה.
דיון והכרעה
כלל הוא כי בעל דין זכאי לממש את פסק הדין שניתן לטובתו והוא אינו נידרש להמתין להכרעה בעירעור שהגיש הצד שכנגד (תקנה 129(5) לתקנות בין הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991, המחילה את תקנה 145(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018).
וראו עוד: "לרוב, פסק דין כספי אינו יוצר מצב דברים בלתי הפיך שלא ניתן לרפאו על דרך של השבת הסכום, ועל כן בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין כספי תיתקבל רק במקרים יוצאי דופן, ובעיקר כאשר חוסנו הכלכלי של מוטב הכספים מוטל בספק..." (ע"א 5811/09 יהורם גאון נ' מעגלות הפקות בע"מ, 30.8.2009).
...
גם טענת המבקש כי שילם למשיב שכר ביתר בסך 144,122 ₪ לא נטענה בכתב ההגנה אלא רק בכתב הערעור ולא הייתה חלק מההליך שהתנהל בבית הדין האזורי, משכך דין טענה זו להידחות.
בנסיבות שתוארו, לאחר שנתתי את דעתי לכלל נסיבות המקרה שקראתי את החומר שבתיק ואת טענות הצדדים אני סבורה שיש לקבל את הבקשה בחלקה, כך שהסכום שנפסק בגין אש"ל, הבראה, נסיעות יעוכב בכפוף להפקדתו בערכו היום בקופת בית הדין.
לנוכח האמור לעיל, ולמען שמירה על האיזון הראוי בין זכויותיהם של הצדדים, אני מורה על עיכוב ביצוע חלקי של פסק הדין, במובן שסך 69,240 ש"ח יעוכב בכפוף להפקדתו כערכו היום, במזומן או בערבות בנקאית בנוסח מקובל, בקופת בית הדין בתוך 30 יום ממועד החלטה זו. לא יופקד הסכום או הערבות כנדרש עד מועד זה, תפקע החלטתי זו מאליה וסכום פסק הדין יעמוד לפירעון מידי.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת בחלקה כאמור.