מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין וצו ביניים במכרז ניקיון

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עע"מ 978/19 - א' לפני: כבוד השופט ג' קרא המבקשת: מוריה שירותי ניקיון אחזקה ושמירה בע"מ נ ג ד המשיבות: 1. שירותי בריאות כללית 2. טי.אנד.אמ אור אורלי שחקים בע"מ 3. שומרון ניקיון שמירה וכ"א (1974) בע"מ בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה בעת"מ 62117-12-18 מיום 31.1.2019 שניתן על ידי כב' השופט העמית ג' גינת ובקשה למתן סעד זמני בעירעור בשם המבקשת: בשם המשיבה 1: בשם המשיבה 2: בשם המשיבה 3: עו"ד מורן שרביט מינס עו"ד אסף שובינסקי עו"ד נעם ודעי; עו"ד נעמי בן אברהם עו"ד גל פלאוט; עו"ד פרופ' עומר דקל ][]החלטה
כידוע, המבקש עיכוב ביצוע של פסק דין נידרש להצביע על סכויי ערעור טובים ועל מאזן נוחות הנוטה במובהק לטובתו, וזאת מכח הכלל כי הזוכה במשפט זכאי לממש את זכייתו בסמוך למועד מתן פסק הדין ואין די בהגשת ערעור כשלעצמה כדי לעכב את ביצועו (עע"מ 406/18 יעל תוכנה ומערכות בע"מ נ' שירות בתי הסוהר (17.1.2018)).
נוסף על כך, כאשר מדובר במכרזים לאספקת שירותים, להבדיל ממכרזי הקמה, הנטייה היא להמנע ממתן צו לעיכוב ביצוע, שכן על פי רוב קבלת העירעור אינה גורמת לנזק בלתי הפיך (עע"מ 8010/18 חברת איחוד המובילים חברה להובלות בע"מ נ' שירותי בריאות כללית, פסקה 7 והפסיקה המצוטטת שם (להלן: עניין איחוד המובילים) (29.11.2018)).
הענות לבקשה להורות לכללית כי המבקשת תמשיך לספק לה שירותי ניקיון בתקופת הביניים עד להכרעה בעירעור – במחיר שלתיקונו היא עותרת, למעשה, בעירעור – אף כי הוא נמוך מהמחיר בו היא מספקת את שירותיה לכללית עד עתה ומהמחירים שהציעו החברות הזוכות, יוצר תמריץ בלתי רצוי להגשת ערעור ובקשה לסעד זמני על ידי הספק הנוכחי במטרה להנות מתקופת הביניים (עניין איחוד המובילים).
...
בחינת הבקשה על פי אמות מידה אלה, מעלה כי דינה להידחות.
אומר רק כי לא שוכנעתי כי סיכויי הערעור גבוהים במידה שיש בה להטות את הכף לקבלת הבקשה.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על מנת שיינתן צו ביניים שיש בו לעכב ביצוע מיכרז, על מבקשת הצוו להוכיח שאם לא יינתן הצוו ייגרם לה נזק בלתי הפיך (ראו למשל: בר"מ 2127/07 אחים בן רחמים בע"מ נ' חברת נמלי ישראל, תק-על 2007(1), 3562; בר"מ 2870/06 עבדו נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה, תק-על 2006(2), 462 ,עמ' 466; עומר דקל, מכרזים כרך שני (2006) 340).
אמנם, דברים אלו נאמרו ביחס למתן סעד זמני בעירעור, אך הם נכונים ומתאימים – בשינויים המחוייבים – גם לסיטואציה דנן – ראו עע"מ 1754/20 בינת תיקשורת מחשבים בע"מ נ' רשות שדות התעופה (פורסם בנבו, 30.03.2020) בפיסקה 22: "עוד יש לציין כי מתן הסעד הזמני המבוקש יאפשר לבינת, כמי שספקה את השירותים לרשות לפני המיכרז האמור, להמשיך ולספקם ללא זכות קנויה, דבר זה יוצר לספק שירותים קיים תמריץ שאינו ראוי לעידוד לערער על פסק הדין כדי להנות מתקופת הביניים, עד לשמיעתו של העירעור (עע"מ 978/19 מוריה שירותי ניקיון אחזקה ושמירה בע"מ נ' שירותי בריאות כללית [פורסם בנבו] (27.2.2019); עניין איחוד המובילים) ובנסיבות העניין אין כל טעם משכנע מדוע דוקא היא תמשיך לספק את השירותים בתקופת הביניים." יתר על כן, השרות שמציעה כיום שגריר אינו עומד בדרישות המשיבה באופן מלא.
...
לסיכום לאור האמור, דין הבקשה לצו ביניים להידחות.
הבקשה נדחית אפוא והצו הארעי בטל.
העותרת תשלם לכל אחד מהמשיבים שכר טרחת עו"ד בשיעור של 7,500 ₪.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון עע"ם 2673/22 לפני: כבוד השופט ש' שוחט המבקשת: ר.ג.א שירותים וניקיון (ישראל) 1987 בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. י.ר.א.ב שרותי נוי (1985) בע"מ 2. עריית רמת גן 3. פורד מערכות מוניצפאליות בע"מ 4. מאיה נהול תברואה ושירותים (1995) בע"מ בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו בעת"מ 60324-01-22 מיום 20.3.2022 שניתן על ידי כבוד השופטת ר' ברקאי בשם המבקשת: עו"ד ניר רבר; עו"ד עומר כחלון בשם המשיבה 1: עו"ד בני שפר; עו"ד יעל רוזנברג-רובין; עו"ד מיה עשבי בשם המשיבה 2: עו"ד עמיחי ויינברגר ][]החלטה
עוד נטען, בהיבט של שקולי הנוחות, כי המבקשת החלה לבצע את העבודות נשוא המיכרז מתוקף זכייתה בו – לנוכח אי-מתן צו ביניים בבית המשפט המחוזי – כך שדחיית הבקשה תוביל לסגירת מערך פינוי האשפה שהקימה ולפיטורי העובדים המועסקים על ידה, ואילו קבלתה לא תיגרום למשיבה כל נזק.
לכך יש להוסיף כי המשיבה לא הוכיחה, ולוּ בקירוב, כי עיכוב פסק הדין עד להכרעה בעירעור יסב לה נזקים כלשהם; כי כלל לא ברור האם קיימת אפשרות שלפיה המשיבה היא זו שתוכרז בסופו של יום כזוכה במיכרז, בין היתר לנוכח גובה הניקוד שהוענק לה על ידי ועדת המכרזים (ובהנתן שטענותיה בסוגיית אופן חישוב הניקוד נדחו בבית המשפט המחוזי); וכי ספק אם ישנה מציעה אחרת שערוכה למלא את מקומה של המבקשת לאלתר, ככל שבקשתה לעיכוב ביצוע הייתה נדחית.
...
נקבע כי בנסיבות אלה, ניסיונה של ועדת המכרזים לרפא את הפגם על דרך של הפחתת נקודות למבקשת, לא די בו. טעות מסוג זה שאירעה בעניינה של המבקשת מהווה פגיעה בעיקרון השוויון ובכללי התחרות ההוגנת, שיש לבררה כבר בנקודת ההתחלה של המכרז, כך שמדובר, כאמור, בפגם מהותי שאין לאפשר את תיקונו בדיעבד.
ברם, סבורני כי שונים הם פני הדברים במקרה שלפנינו.
לכך יש להוסיף כי המשיבה לא הוכיחה, ולוּ בקירוב, כי עיכוב פסק הדין עד להכרעה בערעור יסב לה נזקים כלשהם; כי כלל לא ברור האם קיימת אפשרות שלפיה המשיבה היא זו שתוכרז בסופו של יום כזוכה במכרז, בין היתר לנוכח גובה הניקוד שהוענק לה על ידי ועדת המכרזים (ובהינתן שטענותיה בסוגיית אופן חישוב הניקוד נדחו בבית המשפט המחוזי); וכי ספק אם ישנה מציעה אחרת שערוכה למלא את מקומה של המבקשת לאלתר, ככל שבקשתה לעיכוב ביצוע הייתה נדחית.
סוף דבר אני מורה, אפוא, על עיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי, עד להכרעה בערעור דנן.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לעתירותיהן צורפו בקשות למתן צו אירעי וצו ביניים, המורים למשרד השיכון להמנע מכל פעולה שנועדה לקדם היתקשרות חוזית עם שלו ועמידר בקשר למכרז.
אף עמידר טענה בתגובתה כי אין הצדקה לעכב את ביצוע פסק הדין באופן המבוקש על-ידי שלו, אך הביעה הסכמה לעיכוב ביצוע ביחס למחוזות מרכז וירושלים-דרום בכללותם, "לפנים משורת הדין, לטובת הקשישים ולטובת העובדים של כל החברות המעורבות בהליכי מיכרז זה". בתגובת משרד השיכון לבקשת שלו נכללה, למעשה, בקשה חדשה מצידו לעיכוב ביצוע פסק הדין, כך שהחברות המפעילות כיום את בתי הדיור במחוזות מרכז וירושלים-דרום ימשיכו להפעילם עד להכרעה בעירעור, אלא אם יצהירו שאינן מעוניינות בכך.
בין תנאים אלו ישנו יחס של "מקבילית כוחות", אך ככלל, השיקול העקרי הוא מאזן הנוחות (ראו, למשל, עע"מ 2673/22 ר.ג.א שירותים וניקיון (ישראל) 1987 בע"מ נ' י.ר.א.ב שרותי נוי (1985) בע"מ, בפיסקה 12 (11.5.2022) (להלן: עניין ר.ג.א); עע"מ 5655/20 כפר ילדים ונוער "אהבה" – עמותה לקידום ילדים, נוער וצעירים בסיכון נ' מדינת ישראל – משרד הרווחה, בפיסקה 11 (20.10.2020)).
...
ואכן, בשים לב למאפייני הדיירים, כמפורט לעיל, שוכנעתי כי יש בהחלפת המפעילים כאמור כדי להטיל עליהם עול משמעותי ולפגוע ברווחתם, בשגרת חייהם ואפשר שאף בשירותים הניתנים להם בפרק הזמן שסביב ההחלפה.
לפיכך, מקובל עליי כי טובת הדיירים היא שזהות מפעילי בתי הדיור לא תשתנה, ככל הניתן, עד למתן פסק דין חלוט בעניין המכרז, ומסקנתי היא שמאזן הנוחות נוטה לעבר קבלת הבקשה.
ראשית, משרד השיכון הוא אשר מופקד על טובת הדיירים, ואין בטענות שחק כדי להוביל למסקנה כי משרד השיכון מונע בבקשתו משיקול אחר (ויוזכר כי אף אריאל ועמידר עמדו בתגובותיהן על כך שטובת הדיירים תומכת בעיכוב ביצוע כאמור).

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

][ לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק-דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים (השופטת ש' רנר) בעת"מ 6738-04-23 מיום 4.8.2023, שבגדרו נדחתה עתירת המבקשת, חברת "אדיר הבירה בע"מ", נגד החלטת ועדת המכרזים על זכייתה של המשיבה 3, היא חברת "חץ-אור שרותים כלליים בע"מ", במיכרז למתן שירותי ניקיון ואחזקת בתי שימוש צבוריים באיזור ירושלים (להלן בהתאמה: המיכרז ו-השירותים).
על פסק-דין זה הוגש ערעור לבית משפט זה, ולצידו בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין עד להכרעה בעירעור, היא הבקשה שלפניי.
ודוק, בעתירות בעינייני מכרזים, כבעניינינו, הדברים מקבלים משנה תוקף, נוכח ההקפדה היתירה על המועד בו מוגשת העתירה (ועימה הבקשה לצוו ביניים), בשל החשש לפגיעה בזוכה אשר החל לאחר זכייתו בהיערכות לקראת ביצוע ההיתקשרות (ראו, למשל: בר"מ 3674/14 פוגיו בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראל, פס' 8 (9.6.2014)).
...
אף שדי באמור על-מנת לדחות את הבקשה, אוסיף, למעלה מן הצורך, כי לא שוכנעתי כי דחיית הבקשה תגרום למבקשת נזק בלתי הפיך, שכן ענייננו במכרז לאספקת שירותים, וככל שהערעור יתקבל, לא תהיה מניעה להפסיק את ההתקשרות עם המשיבה 3 ולהעביר את אספקת השירותים למבקשת (ראו, מיני רבים: עע"מ 9245/18 פלפלת קניונים בע"מ נ' שמיאב בע"מ, פס' 8 (13.1.2019); עע"מ 7230/19 גילי ויואל עזריה בע"מ נ' בן ארי תל רם פרוייקטים בע"מ, פס' 15 (11.11.2019)).
לנוכח כל האמור, לא ראיתי להידרש לסיכויי הערעור.
הבקשה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו