מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין במכרז אחזקת מערכות מים וביוב

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 7898/14 - א' לפני: כבוד השופט א' שהם המבקש: עיסאם שחאדה נ ג ד המשיבות: 1. רזוק חברה לעבודות בע"מ 2. תאגיד המים והביוב האיזורי אלעין בע"מ בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה, בה"פ 62021-09-14, מיום 16.11.2014, אשר ניתן על ידי כב' השופטת ר' למלשטריך-לטר בשם המבקש: עו"ד חנא בולוס בשם המשיבה 1: עו"ד גילי שפר; עו"ד ענת לזר בשם המשיבה 2: עו"ד סאמי ברקאת החלטה
הרקע להגשת הבקשה ביום 13.3.2014, פירסמה המשיבה 2 מיכרז פומבי 2014 /3ב' לבצוע אחזקת מערכות ומיתקני מים וביוב ביישובים כפר יאסיף ואבו סנאן (להלן: המיכרז או המיכרז הקודם), וזאת במקביל לפירסום שני מכרזים למתן שירותים דומים בכפרי הסביבה.
המבקש מבית המשפט לחרוג מן הכלל, ולהורות על עיכוב ביצועו של פסק דין, עד להכרעה בערעורו, עליו להוכיח שני תנאים מצטברים: כי סכויי עירעורו מבטיחים, וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו, כך שאם ביצוע פסק הדין לא יעוכב, ייגרם למבקש נזק בלתי הפיך, שלא ניתן יהיה לרפאו היה וערעורו יתקבל בסופו של ההליך המשפטי (ע"א 7426/14 פלונית נ' פלוני (5.1.2015); ע"א 7145/14 משה פרייס נ' בנק אוצר החייל בע"מ (12.11.2014)).
...
מנגד, טענה המשיבה 1, כי יש לדחות את הבקשה שלפניי.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת עיכוב הביצוע שלפניי.
סבורני, כי המבקש לא הציג כל תשתית עובדתית המצביעה על הנזק שייגרם לו אם תדחה בקשתו, בעוד שערעורו יתקבל בסופו של יום, ועל כן לא השתכנעתי, כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו.
סיכומם של דברים, הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין נדחית בזאת.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בסופו של יום, לאחר שיצרו קשר עם נציגת חברת רמדור, החברה המעניקה שירותי תמיכה מטעם חנ"י למערכת ההגשה המקוונת, על מנת לקבל סיוע והדרכה טלפונית באשר לאופן העלאת מיסמכי המיכרז, הגישו המבקשות את המסמכים תחת לשונית "מסמכים". מכיוון שעל פי "מדריך הנחיות למשתתפים להגשת הצעות למכרז במערכת המכרזים של חברת נמלי ישראל" (להלן: מדריך ההנחיות) נקבע שיש להגיש את המסמכים תחת לשונית "אישורים" והמבקשות לא עשו כן, לא נקלטה הצעתן בתיבת המכרזים האלקטרונית.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה ובתגובות, לא ראיתי מקום להעתר לה. כידוע, על המבקש סעד זמני בתקופת העירעור להוכיח במסגרת בקשתו כי סכויי העירעור שהגיש טובים וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו (ראו למשל: עע"ם 978/19 מוריה שירותי ניקיון אחזקה ושמירה בע"מ נ' שירותי בריאות כללית, פסקה 8 (27.2.2019)).
כפי שנכתב בעע"ם 5643/11 אלקו התקנות ושירותים 1973 בע"מ נ' המועצה האזורית עמק הירדן (4.9.2011): "גם אם נסווג את המיכרז ... כמכרז הקמה לכל דבר ועניין, אין בכך להטיות את הכף באופן אוטומאטי לטובת מבקש הסעד הזמני, שאם לא כן, נימצאת הופך את הכלל לפיו אין לעכב ביצוע פסק דין לחריג, ואת החריג לכלל" (שם, פסקה 6).
מדובר בפרויקט בעל חשיבות מן המעלה הראשונה וכל עיכוב בתחילת ביצועו פוגע קשות באנטרס הצבורי (ראו: עע"ם 49/14 חברת חוצה צפון בע"מ נ' מדינת ישראל החשבת הכללית, פסקה 10 (23.1.2014); עע"ם 2803/06 מאיר ובניו בע"מ נ' הגיחון מפעלי מים וביוב ירושלים בע"מ, פסקה 11 (11.4.2006)) – פגיעה שלא ניתן יהיה לפצות בגינה במצב דברים בו ההליך יסתיים בדחיית טענות המבקשות (ראו: עע"ם 6423/13 התכוף תעשיות (מקבוצת ברנד) בע"מ נ' מדינת ישראל – המשרד לביטחון פנים, פסקה 6 (28.1.2014)).
...
על רקע האמור הגישו המבקשות עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים בה עתרו לשלושה סעדים חלופיים: הראשון, מתן צו שיורה לחנ"י לבחון את הצעת המבקשות כהצעה שהוגשה במכרז ולבחון אותה יחד עם יתר ההצעות שהוגשו; השני, להאריך ביחס לכל המציעים את המועד האחרון להגשת הצעות במכרז; השלישי, להורות על ביטול המכרז.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה ובתגובות, לא ראיתי מקום להיעתר לה. כידוע, על המבקש סעד זמני בתקופת הערעור להוכיח במסגרת בקשתו כי סיכויי הערעור שהגיש טובים וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו (ראו למשל: עע"ם 978/19 מוריה שירותי ניקיון אחזקה ושמירה בע"מ נ' שירותי בריאות כללית, פסקה 8 (27.2.2019)).
שני תנאים אלה מקיימים ביניהם מעין "מקבילית כוחות", לפיה ככל שמאזן הנוחות נוטה באופן מובהק לטובת קבלת הבקשה, עשוי בית המשפט להיעתר לה, אף אם, על פני הדברים, סיכויי הערעור אינם גבוהים, ולהיפך (ראו למשל: עע"ם 8805/18 רשות מקרקעי ישראל נ' גרציאני, פסקה 8 (30.12.2018)).
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טוענת המבקשת כי כעולה מתנאי הסף ומההבהרות אשר ניתנו במסמך ההבהרות מס' 2 (נספח 7 לבקשה) על המציע להוכיח כי יש לו ניסיון כקבלן ראשי שבצע עבור תאגיד מים וביוב או רשות מקומית אשר משרת לפחות 100,000 תושבים במסגרת שנתית במהלך 24 חודשים רציפים לפחות עבודות אחזקת מערכת ביוב ועבודות שטיפה וצילום במערכת ביוב עירונית בהקף של לפחות 10 ק"מ במצטבר.
טוענת המבקשת כי ככל הידוע לה, מידע אשר נכונותו קבלה חזוק בעתירה שהגישה המבקשת נגד המשיבה 1 בעתמ (ת"א) 917-10-17 ארזים, מערכות צנרת תשתית ובניה בע"מ נ' מי רמת גן בע"מ ואח' (נספח 3 לבקשה) (להלן: "העתירה"), במסגרתו בוטלה זכיית המשיבה 2 במיכרז פומבי 03/2017 של המשיבה 1 לשטיפה וצילום קווים ברשת ביוב, המשיבה 2 לא עמדה ולא יכולה הייתה לעמוד בתנאי המיכרז ואף לא לבצע את השירותים הנדרשים בתחום צלום קוי ביוב, שכן אין לה ניידת צלום ומשכך נאלצת היא להשתמש בשרותי קבלן משנה ובעובדים מטעם אותם הקבלנים.
המבקשת אף לא פנתה לבית המשפט לעכב את ביצוע עבודות המיכרז.
להבדיל מפסק הדין בעיניין אפקון אשר אוזכר על ידי המבקשת, שם הלינה המציעה הפוטנציאלית לפני התאגיד כי צרופם של תנאי הסף עולה כדי מיכשול חריג ונפסד כשמנגד התאגיד השיב את פניה ריקם, בעניינינו המבקשת "ישבה על הגדר" מבלי שפנתה בעיניין זה למשיבה 1 לא במסגרת פניית ההבהרה מטעמה ולא בשלב מאוחר יותר, לא לאחר פירסום הבהרות מטעם המשיבה 1 לשאלות המציעים טרם הגשת ההצעות כולן ואף לא בחלוף המועד להגשת ההצעות וטרם נודע לה על זכייה במיכרז.
...
סבורני כי דברים אלו, הנוגעים למועד העלאת הטענות על ידי המבקשת, יפים אף ביחס לטענות המבקשת בנוגע סעיף 11.10 הנוגעים אף הם בשאלת פרשנות ואשר לא הועלו על ידה טרם בחירת הזוכה במכרז.
זאת ועוד כאמור לעיל, שוכנעתי כי שעה שמדובר בשאלה של פרשנות ולא בהוראה חד משמעית ממנה עולה כי המשיבה 1 לא עמדה בהוראותיה היא (הפגם המהותי העיקרי בפעולות המבקשת בעת"מ 917-10-17), היה על המבקשת לפנות בהבהרה למשיבה 1 טרם ההודעה על הזכייה במכרז.
לאור האמור לעיל, הן באשר למועד הגשת הבקשה והן באשר לטענות הנטענות בה לגופה, סבורני כי אין להיעתר לבקשה ודינה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע עבד בנתבעת, שעוסקת באספקת ציוד ומערכות עבור מתקנים לטיהור שפכים ומים, ותשתיות מים וביוב, בתפקיד של תומך טכני, בין יום 1.7.2007 ועד לפיטוריו על ידי הנתבעת ביום 26.4.2018.
לאחר שהוגשו כתבי הטענות בהליך נערך דיון מוקדם לפני אב"ד ביום 23.6.2019, בהמשך הוגשו בקשות ביחס לגילוי מסמכים, שבגינן ניתנו החלטות בית הדין וכפי שיפורט בהמשך פסק הדין.
] "מעת לעת החברה מבצעת התקנות של הציודים אותם היא מפסקת ללקוחותיה, בין בעצמה ובין באמצעות קבלני משנה מטעמה, כאשר ההיתחייבות החוזית והאחריות לכך כלפי הלקוח היא של החברה. בנוסף, החברה מייצגת בישראל את חברת אנדריץ העוסקת בצנטריפוגות ועל כן החברה עוסקת ומגישה מכרזים לאספקת והתקנת צנטריפוגות." בעדותו ציין זאב בבירור, שהגם ש"מאיר לא אמור להתקין בעצמו", הרי "... שחלק מהפרויקטים שאנחנו נדרשים לבצע אנחנו עושים גם התקנות", וגם "מאיר אלגריסי היה מנהל הטכני במודוטק. תפקידו היה גם תיחזוקה של מתקנים, כגון אגב העבודות הללו שציינת של עידו". הוא גם הוסיף שהתובע ביצע "פקוח על ההתקנות של הציוד שמסופק על ידי מודוטק, וניהול הפרויקטים בשטח לעבודות שמבוצעות על ידי מודוטק". בדומה לכך, גם הבן עידו ציין במהלך עדותו לפנינו, כי התובע "... היה מלווה פרוייקטים, מפקח על התקנות, מסביר למתקינים מה לעשות, איך לעשות, בודק שהתקנה מתבצעת כראוי ומלווה את הפרוייקט, מנהל את הפרוייקט"[footnoteRef:9], וגם שהתובע היה "... מתעסק בפרוייקטים גדולים, בהתקנת מערך טפול שלישוני, מסנני חול, דחסנים שזה פרוייקטים גדולים". [9: דגשים בציטוטים – כאן וביתר פסק הדין – לא במקור, אלא אם צוין אחרת.
זאת ועוד, ראו גם בכתב התביעה, שם נטען בדומה לכך, ש"התובע הועסק על ידי התובעת (צריך להיות "נתבעת" – בית הדין) במשרה מלאה, בתפקיד תמיכה טכנית, הכולל מתן שירות אחזקה ועבודות התקנה בהתייחס למערכות ולציוד שספקה הנתבע (שוב צריך להיות "נתבעת" – בית הדין) ללקוחות הקצה".
] - שפוץ של מגוב שמיוצר על ידי חברה שוודית, שמיוצגת בלעדית בארץ על ידי הנתבעת, כשהתובע סרב לשפץ ועיכב את השפוץ שלו במכוון; - עבודת ייצור של משטח תיחזוקה בפרויקט הסוללים, כשהתובע ניסה לשכנע להעבירה לבצוע על ידי הבן עידו, ומשעה שסורב, המשיך לעכב את לווי קבלן המשנה, עד כדי שהנתבעת נאלצה לבקש מעובד אחר שלה לבצע את המשימה; - סרוב לבצע החלפת גיר של מסוע בפרויקט הסוללים.
אין לי מה לעשות שמה ואחר כך אמרתי לו: "מה קרה?" אני רואה אותו בא אחרי "מה קרה?", הוא אומר לי: "פה, יש, המיכרז הוא בכלל לאספקת מערכות ולא להתקנת", אמרתי לו: "מה, לא הוא לא ידע להגיד לך את זה?" אומר לי: "לא, הם לא ידעו", אמרתי לו: "אוקיי, ביי. בוא נלך הביתה". למותר לציין, כי טענתו של התובע כי הוא זה שהציע לבן עידו להסיע אותו לקרית גת, סותרת את הנטען בתצהירו של עידו, שם נטען שהוא זה שבקש מאביו-התובע להסיע אותו[footnoteRef:15].
...
לסיכום החלק הנוכחי – לאור כל האמור והמפורט בחלק זה של פסק הדין, תביעתו של התובע להפרשות על חשבון תגמולים, משכורת חודש 4/2018, דמי הבראה והחזר קיזוזים מהשכר, דינן להידחות במלואן.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, תביעתו של התובע להידחות ביחס לכלל רכיביה וכלל עילותיה – פיצויים בגין אי-עריכת שימוע, פיצויים בגין עוגמת נפש, בונוסים, הפרשות על חשבון תגמולים, משכורת חודש 4/2018, דמי הבראה והחזר קיזוזים מהשכר.
התביעה מתקבלת ביחס לפדיון חופשה, ולגבי חלק מזערי ביותר – 93.2 ₪ מתוך תביעה בהיקף של 338,976 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 22/24 - א' לפני: כבוד השופט י' עמית המבקשת: דיפוכם בע"מ נ ג ד המשיבות: 1. תאגיד פלגי שרון מיסודן של עריית כפר סבא והמועצה המקומית כוכב יאיר צור יגאל בע"מ 2. תאגיד המים והביוב מיה בע"מ 3. כימילור (2005) שיווק כימיקלים בע"מ 4. פיברטק תעשיות צנרת וכימיקלים בע"מ 5. שער כימיקלים בע"מ בקשה למתן סעד זמני בעירעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, מיום 17.12.2023, בת"א 23505-11-23, שניתן על-ידי כבוד השופט א' שוורץ – סג"נ
לפי סעיפים 4.2 ו-4.2(א) לתנאי המיכרז, המציע נידרש להיות "[...] בעל ניסיון בבצוע אספקת כימיקלים הנדרשים לתהליכי טיהור שפכים ואחזקת מערכות מינון כימיקלים ללפחות מכון טיהור שפכים אחד הקולט שפכים של רשות/יות שסך תושביהן עולה על 40,000 תושבים..."; "[...] הניסיון הנידרש הנו של האדם הפרטי או התאגיד המשפטי המגיש את ההצעה בלבד ולא של אף גורם אחר המעורב בצורה זו או אחרת בגוף המגיש" (להלן: תנאי הסף).
בבקשתה, המבקשת הקדישה את רוב טענותיה לעניין סכויי העירעור, ובין היתר טענה כי סעיף 12 לחוזה מאפשר לזוכה במיכרז לבצע עבודות באמצעות קבלן משנה באישור התאגיד מראש, ומכאן שהמענה לשאלת ההבהרה לא שינה מתנאי הסף אלא נועד להבהיר למען הסר ספק את האמור במסמכי המיכרז, כי בשלב ביצוע החוזה הזוכה רשאי להסתייע בקבלני משנה; כי מבחינה לשונית, אין עגון לפרשנות הרואה במענה כשינוי של תנאי הסף שכלל לא הוזכר בו, והמילים "זוכה" ו-"להעזר בשרותי קבלן משנה" (להבדיל מניסיון), מעידים כי הנוסח מתייחס לתקופה החוזית; כי הועדה הבהירה במענה לשאלות קודמות כי היא לא מבטלת את תנאי הסף ובכך הביעה את עמדתה לגבי חשיבותו; כי הוראות נוספות במיכרז כוללות דרישה כי תנאי הסף צריכים להתקיים במציע עצמו; כי פסק הדין אימץ עמדה מאוחרת של וועדת המכרזים לגבי שינוי התנאי ומטרת השינוי, ואין שום פרוטוקול או החלטה המלמדים על "ריכוך" תנאי הסף; וכי הפרשנות אליה הגיע בית המשפט פוגעת בעקרון השויון.
ההלכות בנוגע למתן סעד זמני או בקשה לעיכוב ביצוע בקשר להליכי מכרזים מוכרות וידועות, וכך גם ההבחנה בין מיכרזי הקמה לבין מכרזים למתן שירותים (ראו מבין רבים, עע"מ 5643/11 אלקו התקנות ושירותים 1973 בע"מ נ' המועצה האזורית עמק הירדן, פסקות 4 ו-6 (4.9.2011); עע"מ 4857/15 ‏כשרות פתח לתקווה - כ.פ.ל בע"מ נ' דנאל (אדיר יהושע) בע"מ, פסקה 16 ((24.7.2014; עע"מ 8010/18 חברת איחוד המובילים חברה להובלות בע"מ נ' שירותי בריאות כללית, פסקות 6 ו-9 )‏29.11.2018)).
...
די בשיקולי מאזן הנוחות כדי להכריע בבקשה, ואני סבור כי אלו מובילים למסקנה כי דינה להידחות.
סוף דבר, בהינתן שעסקינן במכרז לאספקת שירותים; בהינתן הצהרת התאגיד כי ככל שהערעור יתקבל ניתן יהיה להעביר את מתן השירותים לספק אחר בכל מועד שייקבע; בהינתן שהמשך התקשרות על פי המצב הקיים מסב עלות גבוהה יותר לתאגיד; ובהינתן שככל שהמבקשת תוכרז לבסוף כזוכה במכרז, ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמתו ולפצותה בפיצוי כספי – הרי שאין מקום להיעתר לבקשה לסעד זמני.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו