מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין בדיני עבודה בשל טענת טעות

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהקשר זה ציינה המבקשת כי סיווג א.א. כהן וא.א. סלאם כקבלניות כוח אדם הוא סיווג שגוי נוכח העובדה שאין לאף אחת מהן רישיון לעסוק כחברות כוח אדם; החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשע"ב-2011, אינו חל על תחום הבניה; "בית הדין שזר את מסקנותיו ופסק דינו סביב (...) המלצה" שניתנה לצדדים ביום 5.4.2021, ולפיה קבלניות כוח האדם יוכרו כמעסיקות במשותף.
באשר לפניית בא כוח המשיבים לבא כוח המבקשת, ציינה המבקשת כי היא מביעה "נכונות להפקיד סכום ערובה שיקבע בית הדין" אולם "אין משמע כי המבקש מסכים להפקיד את מלוא הסכום (...) בית הדין מתבקש להורות על הפקדת ערובה ריאלית שתשקף את סכויי העירעור". דיון והכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל החומרים שבתיק הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין להיתקבל בכפוף לכך שהסכום הפסוק כערכו היום יופקד בקופת בית הדין.
...
באשר לפניית בא כוח המשיבים לבא כוח המבקשת, ציינה המבקשת כי היא מביעה "נכונות להפקיד סכום ערובה שיקבע בית הדין" אולם "אין משמע כי המבקש מסכים להפקיד את מלוא הסכום (...) בית הדין מתבקש להורות על הפקדת ערובה ריאלית שתשקף את סיכויי הערעור". דיון והכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל החומרים שבתיק הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין להתקבל בכפוף לכך שהסכום הפסוק כערכו היום יופקד בקופת בית הדין.
בשקלול האמור החלטתי להיעתר לבקשה כך שסכום פסק הדין יעוכב בכפוף להפקדת מלוא הסכום הפסוק כערכו היום בקופת בית הדין.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת במובן זה שהסכום הפסוק יעוכב בכפוף להפקדתו כערכו היום בקופת בית הדין תוך 30 ימים מהיום.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 11.05.20 הגישה המערערת לועדה בקשה לעיכוב ביצוע התשלום הכספי בגין ערר 54/19 בציינה כי קיבלה הודעה מרשות האכיפה והגבייה שההחלטה הוגשה לגבייה זאת על אף שההליך בעיניינו תלוי ועומד (נספח 14 לכתב התשובה).
לטענת המערערת קביעתה של הועדה על גובה הסכום שהועבר להפקדה לא התבססה על ראיות שהוצגו בפניה, וכי הועדה שגתה שקבעה כי "על המערערת היה לעקוב אחר הפקדת המחאה, במקום בו החברה הנו גוף שאינו מוחשי, שכן אנשים הם אלה שממלאים בה תפקידים וכי תפקידו של העובד עוה"ד בוטבול, שקבל את התשלום להפקדה לקרן הפנסיה שלו, היה "לדאוג לנושא זה". עוד נטען כי הסתמכות על משרד רואי חשבון מוכר וידוע, בכוחה לבסס הגנה, שכן ההסתמכות הייתה על חוות דעת מקצועית, שלפיה הופרש הסכום הנכון עבור עו"ד בוטבול.
עוד טען המשיב כי תמוה שעו"ד עטרי מציין שאינו בקיא בדיני עבודה, אולם מציין כי עובדו בקיא בזכויות אשר מגיעות לו. כמו כן, נטען שהמערערת לא הבהירה האם סכומי הנכוי הועברו לעובד ומתי, וצוין כי המסמך אשר צורף לבקשה לא אושר על ידי בודק שכר מוסמך.
נציין כי טענות אלה באשר לגובה העיצום מול הסכום החסר בהעברה, נטענו פעמים רבות ונדחו על ידי בתי הדין לעבודה, כך למשל בפסקי הדין של חברי כב' הנשיא, הש' צבי פרנקל, על"ח 41707-11-21 טרבלסי נ' מדינת ישראל, וכך גם על"ח (חי') 62024-10-21 מדינת ישראל נ' ע.מ לברזל בע"מ של כב' הש' דניה דרורי.
...
לעניין המסמכים שעמדו לנגד עייני הוועדה, אני מקבל את עמדת המשיב, לפיה בעת קבלת החלטת הוועדה, לא נגלו לעייניה כל המסמכים שהוגשו בהליך זה. אני מקבל גם את עמדת המשיב לפיה אף במסמכים שהוגשו ולא עמדו לנגד עייני הוועדה אין כדי לתקן לחלוטין את ההפרה (לא כל הסכום שנוכה – 345 ₪, הועבר לקופת הגמל).
לא היה אפוא טעם וצורך במסמכים הנוספים, שלא היה בהם כדי לשנות את המסקנה אליה הגיעה הוועדה.
סוף דבר לאור כל האמור, משלא מצאתי כי יש מקום להתערב בהחלטת הוועדה, הערעור על החלטת הוועדה נדחה בזאת.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע על"ח 59485-03-23 09 יולי 2023 לפני: כב' הנשיא השופט צבי פרנקל המערער: ירון בר ששת ע"י ב"כ: עו"ד לירון סבן המשיב: הממונה על העיצומים הכספיים במשרד ההעבודה ע"י ב"כ: עו"ד עדן פריאב – פרקליטות פמ"ד פסק דין
ביום 26.3.2023 הגיש המערער ערעור לבית הדין ובקש להאריך את המועד להגשת העירעור על ההחלטה מיום 29.12.22 וצרף נימוקים הקשורים לרישום שגוי של מזכירת בא כוחו לגבי מועד הגשת העירעור וכן טען שהמשיב לא המציא את ההחלטה למערער.
דיון והכרעה: ועדת הערר בהרכב עו"ד אפרת קלט , יו"ר והחברים עוה"ד ערן שלום וישי פולק קבעה בהחלטתה מיום 29.12.2022: עו"ד אפרת קלט, יו"ר בפנינו ערר אשר היתקבל בועדת הערר (להלן: "הועדה") בהתאם לסעיף 18 לחוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, תשע"ב-2011 (להלן: "החוק") כתב הערר הנו על החלטת המשיבה לדחות את בקשת העורר לביטול כוונת החיוב ולהטיל עליו עיצום כספי מופחת בסך 17,640 ₪ (להלן: "העיצום הכספי המופחת"), בגין הפרת ההוראות המנויה בפריט 8 בחלק ג' לתוספת השניה לחוק-העברת הסכומים שנוכו משכר העובד חמוד אלבחירי, בחודש 7/2016, באיחור לביטוח הפנסיוני, בנגוד לסעיף 25א לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן: "חוק הגנת השכר").
לפיכך לטענתו, מחזור העיסקאות לא מהוה אינדיקאציה לעוצמתו הכלכלית ויש לחשב את זכאותו להפחתה בהתאם לרווח התפעולי.
לאור האמור, מתייתר הדיון בבקשת העורר לעיכוב ביצוע תשלום העיצום הכספי.
תיק החקירה ניפתח נגד המערער ביום 19.12.2016 בעקבות ביקורת יזומה, הבקורת העלתה שהמערער הפר את חוקי העבודה ועל כן ניתנה החלטת הממונה עליה ערער המערער לועדת הערר.
...
סוף דבר – הערר נדחה.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי אפוא למסקנה שדין הערעור להידחות.
הערעור נדחה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט אילן סופר לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת יפית מזרחי-לוי ; סע"ש 13230-07-20) (להלן – פסק הדין), במסגרתו התקבלה בחלקה תביעת המשיבה כנגד המבקש.
המבקש לא הביא ראיות לתמוך בטענתו שהוא לא היה יכול להשיב את המשיבה לעבודה בגלל הפגיעה הכלכלית בתקופת הקורונה או ראיות המלמדות על קיומן של נסיבות מיוחדות שבשלן הוא לא היה יכול להשיב דוקא את המשיבה לעבודה.
משכך נפסק פיצוי בסך 30,000 ש"ח בגין רכיב זה. טענות הצדדים באשר לסכויי העירעור טוען המבקש, כי סכוייו גבוהים שכן, נפלו טעויות רבות בפסק הדין.
התכתובת שהציגה המשיבה הייתה ביחס לחוב כספי והיא לא ביקשה לשוב לעבודה ולא שאלה על כך. המשיבה הסיקה כי היא פוטרה למרות שהודיע לה שאינה מפוטרת וכי היא תשוב לעבודה מיד כשיתאפשר ובפסק הדין לא ניתן לכך משקל.
ביחס לטענות המבקש הנוגעות למשבר הקורונה טוענת המשיבה, כי המבקש הוא עורך דין פעיל המיתמחה בין היתר בדיני עבודה אולם למרות זאת נימנע מקיום הוראות הדין מחובותיו כמעסיק.
...
שכרה של המשיבה עלה משמעותית בתחילת שנת 2020 ובית הדין הגיע למסקנה לפיה נתון זה היווה שיקול בעיכוב החזרתה לעבודה.
לאחר שנתתי דעתי לכלל החומר שהובא לפני, לפסק דינו של בית הדין האזורי ולטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את הבקשה בחלקה.
סוף דבר –ביצוע סך של 30,000 ש"ח יעוכב אם המבקש יפקיד בקופת בית הדין סך של 30,000 ש"ח במזומן או בערבות בנקאית עד ליום 20.12.2023.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לטענת המבקשת בעיניין ההפקעה, הרי שההליך שהוגש אינו מכוח דיני ההפקעה אלא מכוח זכותה של המבקשת שנכנסה בנעלי עמידר מכוח המחאת הזכות.
לטענת המבקשת, נוכח טענת המשיבה לפיה המדובר בפנוי שנועד לבניית פרויקט שבכוונתה להקים בו מאות דונמים, אותו היא מבקשת להפוך לפארק צבורי בתקופת עבודה שתימשך מספר שנים.
לטענתה בית המשפט שגה בכך שלא הורה על העברת הדיון לסדר דין רגיל; עת לא קבע כי פסק הדין בהליך הקודם העניק למבקשת זכות להמשיך ולשכור את הנכס עד להפרת השכירות או פסק דין; עת לא קבע כי אין בכוח המחאת הזכות לפנות את המבקשת; בכך שלא נתן למבקשת את האפשרות להוכיח כי מעמדה הוא כשל בעל זכות בלתי הדירה.
הנטייה בפסיקה היא שלא להעתר לבקשות לעיכוב פינוי נכס עסקי: "...עיכוב ביצועו של פינוי נכס עסקי, יינתן במשורה, במקרים חריגים שבהם יקשה עד מאוד לפצות על נזקים העלולים להגרם, והיד קפוצה יותר מאשר בדירות מגורים, מטבע הדברים; "והגם כי אין להקל ראש בהשלכותיו של פסק הדין על עסקיהם של המבקשים, הרי שלא ניתן לומר כי מדובר בנזק בלתי הפיך ..." [רע"א 5093/13 יקוטי נ' מילוטל ירקות מוקפאים בע"מ (18.7.2013)].
...
עוד נקבע ששכר הדירה שתשלם המבקשת מיום 1.1.2014 ועד למועד הפינוי, יעמוד על סך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ. מועד הפינוי שנקבע בפסק הדין ליום 1.5.2015 חלף והמבקשת המשיכה להחזיק בנכס תוך המשך תשלום דמי שכירות מידי חודש לעמידר, מבלי שנערך בין הצדדים הסכם נוסף כלשהו בכתב.
הנטייה בפסיקה היא שלא להיעתר לבקשות לעיכוב פינוי נכס עסקי: "...עיכוב ביצועו של פינוי נכס עסקי, יינתן במשורה, במקרים חריגים שבהם יקשה עד מאוד לפצות על נזקים העלולים להיגרם, והיד קפוצה יותר מאשר בדירות מגורים, מטבע הדברים; "והגם כי אין להקל ראש בהשלכותיו של פסק הדין על עסקיהם של המבקשים, הרי שלא ניתן לומר כי מדובר בנזק בלתי הפיך ..." [רע"א 5093/13 יקוטי נ' מילוטל ירקות מוקפאים בע"מ (18.7.2013)].
נוכח האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין ועל ביטול עיכוב הביצוע הארעי בהחלטתי מיום 25.3.2024.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו