בנוסף, התביעה הסכימה למתן עיכוב ביצוע מסגרת גזר הדין, בשל הבטחת הנאשמים כי בכוונתם להעתיק את מקום העסק, אך טרם עשו כן, ולא פעלו לאישורים מטעם רשות כיבוי אש, והועדה לתיכנון ובנייה, כך שלא ניתן בכלל להנפיק רישיון עסק.
הכרעה
לאחר בחינת כל הטענות, אני סבורה כי דין הבקשה להדחות, ואלה נימוקיי:
כלל אין זה ברור כי קיימת הסמכות להורות על עיכוב ביצועם של צוי סגירה מכוח חוק רשוי עסקים, שכן לא קיימת בחוק הוראה כלשהיא בעיניין זה, כפי שקיימת למשל בסעיף 254 לחוק התו"ב. אמנם, נקבע במספר מקרים כי לבית המשפט סמכות טבועה לעכב את הבצוע (למשל: ת"פ 8493-03 מד"י נ' בן אלי (26.1.10)), אך קיימות החלטות אחרות, לפיהן לא ניתן לעכב ביצועם של צוים אלה (למשל: ע"פ 5021/08 מינילנד בע"מ נ' עריית אילת (2.7.08)).
קבלת הבקשה לעכב את ביצוע גזר דינו של בימ"ש קמא, כאשר יש להדגיש את העובדה שגזר הדין ניתן במסגרת הסדר טיעון מוסכם בין הצדדים, מקל וחומר כאשר בימ"ש קמא בחר לבוא לקראת המבקשים והעניק להם את האורכה המאקסימאלית עפ"י הסדר הטיעון – משמעה המשך רמיסת החוק לפרק זמן של שנים, מבלי שבפני ביהמ"ש יוצג מועד משוער לקבלת היתר בין לשימוש חורג ובין להפעלת העסק.
מה לי אם מדובר ב- 16 עובדים או ב- 160 עובדים שעה שמדובר בניהול עסק מסחרי, בו נטלו המבקשים סיכון מרצון ובמודע, עוד בעת שהתקשרו בחוזה עם המשכיר, ואף העלו על הכתב במסגרת אותו חוזה שכירות את האפשרות שביהמ"ש יורה על סגירת העסק משום שזה פועל ללא היתר וללא רשיון?
ברוח זו, נדחו בקשות לעיכוב צוי סגירה בשל עבירות בנייה בעסק, במקרים רבים, ודי אם אפנה לדוגמאות מייצגות: ע"פ 7513-11-10 עדיקה נ' מד"י (24.11.10); בב"נ 11876-04-21 מד"י נ' קירשנר (29.12.21); רע"ס 21104-03-18 נהרי נ' קצין רשוי מרחב דן (3.8.23); רע"ס 16609-02-09 פרמוט בע"מ נ' עריית חדרה (1.1.13)).
...
עקרון שלטון החוק הוא עקרון על בשיטת המשפט שלנו ובהיותו בעל משקל נכבד ועדיף, חייב הוא להוביל למסקנה אחת ויחידה שכדי לעקור תופעה פסולה זו מן השורש, ראוי להחמיר עם היזמים ובעלי העסקים ולהקפיד שאלה ימלאו אחר הוראות החוק המתחייבות ככתבן וכלשונן, כל זאת על מנת להשוות את מצבם לבעלי עסקים ויזמים שפועלים עפ"י דין, ולא להעניק לעבריין את היתרון על פני אותו אזרח שמעדיף לקיים את הוראות החוק באופן של הענקת יתרון כלכלי משמעותי לעבריין על פני האזרח מקיים החוק.
המסקנה המתבקשת מכל האמור, היא כי לעת הזו, בחלוף חודשים ארוכים מאז כניסת הצו לתוקף, אין כל הצדקה לעיכוב נוסף.
לפיכך, אני דוחה את הבקשה לעיכוב ביצוע הצו, והוא עומד בתוקפו.