לפני בקשה לעיון מחדש בתנאי שיחרורו של המשיב, כמו גם לחילוט ערבויות, נוכח הפרת תנאי השיחרור שנקבעו ביום 19.7.2020, בזיקה לכתב אישום שהוגש כנגדו, שעניינו עבירת הטרדה באמצעות מתקן בזק וריבוי עבירות איומים.
רקע ותמצית טענות הצדדים
כתב האישום, הליכי המעצר והבקשה לעיון החוזר בתנאי השיחרור
כנגד המשיב הוגש ביום 12.7.2020 כתב אישום המייחס לו, במהלך התקופה שבין 29.5.2020 ל-3.7.2020, שליחת 48 פניות (אעיר, כי אחת מהן, הממוקמת בין פניות לא' ו-לב', אינה ממוספרת), לרשמת בית המשפט העליון (להלן: "המתלוננת"), באמצעות דואר אלקטרוני, וזאת על רקע החלטתה לדחות בקשת המשיב לפטור מהפקדת עירבון בו חויב לשם המשך טפול בבקשה לרשות ערעור שהוגשה מטעמו.
בבקשה צוין כי עילת המעצר היא מסוכנות, בעצמה גבוהה, כלפי המתלוננת, וכי היא נגזרת גם מרישומו הפלילי של המתלונן, הכולל הרשעה מחודש מאי 2019, בעבירת איומים, הפרעה לשוטר ותקיפה סתם, ומקיומו של מאסר מותנה לתקופה של שלושה חודשים, שהוטל עליו ולא הרתיעו מהסתבכות נוספת.
מעצרו של המשיב הוארך עד החלטה אחרת, ובדיון העוקב, ביום 19.7.2020, הורה בית המשפט על שיחרורו בתנאים מגבילים, שעיקרם, שהותו במעצר בית מלא, בפקוח הוריו ואחותו, "שהותירו רושם רציני וכן הבינו לעומק את משמעות הפיקוח" (ראו עמ' 4, ש' 31-32 לפרוטוקול הדיון; ככל שלא יאמר אחרת, ההפניות הן לפרוטוקול הדיון בהליך שבכותרת, ש.ב), ערבויות כספיות, איסור יצירת קשר עם המתלוננת ואיסור שימוש בטלפון או במחשב.
הטרדת כל עובד ציבור, העושה מלאכתו, במסרים בלתי-פוסקים, על פני תקופה ממושכת, על מנת להניעו לקבלת עמדת אדם, שלא על פי קריטריונים מקצועיים, היא מעשה חמור, המעיד על העידר גבולות והיעדר נורמאטיביות, ובעיקר כאשר חלק מאותם המסרים עולה כדי איומים.
...
לא ניתן להימנע אפוא מהמסקנה כי קיים סיכון ממשי שישוב על התנהלות זו. לא למיותר לציין, כי הליך שיפוטי, שהסתיים לא לפני זמן רב, לא הוביל להרתעתו; גם קיומו של מאסר מותנה לא פעל פעולתו.
מכל האמור לעיל, ועל רקע החלטות קודמות שנתנו, ופורטו לעיל, איני סבורה כי ניתן להורות על שחרורו של המשיב, מבלי שיעמוד לצידו אדם שיפקח על הלכותיו, אדם המודע לגורמי הסיכון ויוכל להציב לו גבולות מתאימים, או למצער, יידע מידית את גורמי האכיפה על כל הפרה של תנאי מתנאי השחרור.
המזכירות תעביר החלטתי זו לצדדים.