העותר ביקש שהות על מנת לפנות למישטרה בבקשה לעיין בתיק החקירה טרם ימסור את עמדתו.
המשיבים עמדו על כך שמעיון בתיק החקירה עולה כי בהודעתה הראשונה העידה הבת כי אביה איים להרוג אותה תוך שהיא מחווה בידה תנועת אקדח; בחקירה השנייה שנערכה שעות לאחר מכן ציינה כי בני משפחתה מפעילים עליה לחץ וכי הם המתינו לה כל הלילה מחוץ לתחנה על מנת שתבטל את תלונתה; בחקירה השלישית שנערכה שעות לאחר מכן ציינה כי אינה חוששת שאביה יהרוג אותה ולמעשה התכוונה שהוא יכה אותה.
השאלה שיש לבחון היא האם בנסיבות דנן, החלטת פקיד הרשוי, שהתבססה על המלצת המישטרה כעולה ממכלול החומרים בתיק החקירה, הגם שבסופו של דבר לא הניבו כתב אישום והתיק ניסגר מטעם של "חוסר אשמה" - היא בלתי סבירה במידה כזו המצדיקה את התערבותו של בית המשפט לעניינים מינהליים.
איני מיתעלם מההלכה שנקבעה בבג"צ 799/80 שללם נ' מינהל נפת פתח-תקווה משרד הפנים, פד"י לו(1) 317, 330 (1981), אליה הפנה העותר, ולפיה מקום שבו רשות מוסמכת מבקשת ליטול מאדם את רישיון הנשק שלו בשל חשד להיתנהגות אלימה מצידו, נידרש כי תמצאנה בידה "ראיות משכנעות" לכך כי הארוע יוצר סיכון מיוחד המצדיק ביטול הרישיון.
...
ראו את שנקבע בעת"מ (מחוזי חיפה) 56193-06-16 סלמה נ' משרד הפנים (29.12.2016) בפסקה 27:
"העובדה שתיק החקירה כנגד העותר נסגר מחוסר אשמה, אינה שוללת הסתמכות על ממצאי החקירה והתרשמות הגוף החוק מהתנהלות העותר בעת האירוע, מה גם שכלל, אין מניעה להביא בחשבון במסגרת בחינת השיקולים לביטול או מתן רישיון לנשיאת כלי ירייה, גם ראיות שלא הובילו להגשת כתב אישום, כמו מידע מודיעיני וכיוצ"ב".
בנסיבות עניינו של העותר, גיבשה המשטרה את המלצתה בהתבסס על מכלול חומרי החקירה, וסבורני כי יש לתת משקל לעמדתם המקצועית של המשיבים לפיה ראוי במקרה דנן לנקוט משנה זהירות ולהעדיף, לצורך קבלת החלטה במישור המנהלי, את גרסת המתלוננת בהודעותיה הראשונות, על פני זו שבהודעתה האחרונה במסגרתה חזרה בה מהתלונה.
בנסיבות ענייננו של העותר, סבורני כי החלטת הממונה, שהתבססה על המלצתה המקצועית של משטרת ישראל, ממנה עלה כי קיים סיכון לציבור אם העותר יישא נשק, גם עת שוקלים מנגד את אינטרס העותר בנשיאת נשק בהיותו חקלאי בן 70 - היא החלטה סבירה וראויה.
לאור כל האמור, העתירה נדחית.