בפניי בקשה לעיון בחומר חקירה לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: החסד"פ), בזיקה לת"פ 847-06-23 (להלן: התיק העקרי), במסגרתה נתבקשה המשיבה להמציא למבקש רישום הכולל את מלוא התלונות שהוגשו על ידי המתלוננת, ובאשר לתיקים שניסגרו, את פירוט עילות סגירתם.
כמו-כן התבקשה המשיבה להתייחס לשאלה, האם הוגשה תלונה על ידי המתלוננת בעקבות מקרה אונס שעברה בעברה, אותו הזכירה בהודעתה במישטרה מיום 22.5.23, וככל שהוגשה תלונה, מה סטאטוס התיק, האם נסתיים בהרשעת הנילון או שמא התיק ניסגר, ואם כך – מהי סיבת סגירתו.
נגד המבקש הוגש ביום 1.6.23 כתב אישום המייחס לו עבירה של מעשה מגונה, לפי סעיף 348(ג) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
בהילכת בניזרי הדגיש בית המשפט העליון, כי גם במקרים בהם יורה בית המשפט על עיון במירשם הפלילי של עד או מתלונן, הכוונה היא אך ורק לרישום הכולל תיקים שהסתיימו בהרשעה ולא לתיקי מב"ד או תיקים שניסגרו, כאשר אלה יבחנו רק במקרים חריגים, כאשר "בבוא בית המשפט לעשות שימוש בסמכות זו ולהורות על חשיפת מב"דים או תיקים סגורים בפני נאשם, המבחנים נוקשים יותר... על בית המשפט לקחת בחשבון, בין היתר, את השיקולים הבאים...: הזכות לכבוד, לפרטיות, לשקום ולרהביליטציה של העד או קרבן העבירה ומידת הפגיעה בזכות זו; החשש הכללי כי עדים וקרבנות עבירה יחששו להעיד במשפט..." (עניין שימשילשווילי).
...
בנסיבות אלה אני סבורה כי אין במידע, לגביו עותר המבקש להכריז "חומר חקירה" בכדי לגלותו, פוטנציאל של סיוע להגנתו.
עוד אני סבורה, כי אף טענת ב"כ המבקש, לפיה העובדה שמדובר בעדות יחידה של המתלוננת, קרי בגרסתה אל מול גרסת המבקש, אינה מצדיקה בנסיבות העניין את גילוי החומר המבוקש על ידו תוך הגדרתו כחומר חקירה.
משכך אני קובעת כי לא מדובר בחומר חקירה, ועל-כן הבקשה נדחית.