מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לסעד זמני למניעת הליכי אכיפה בעניין נוהל הורה קשיש

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מבחינת יתר הטענות שעלו בבקשה, ובפרט הטענות בדבר מצבה הרפואי של המבקשת אציין כי נוהל עיכוב הרחקה/מעמד זמני במצב חרום רפואי המסדיר מתן מעמד במצב חרום רפואי, מדגיש כי שיקולים כלכליים של עלות הטיפול במדינת המוצא אל מול עלותו בישראל, אינם מהוים נימוק למתן רישיון לישיבת ביקור בישראל או לעיכוב הרחקתו של המבקש.
אין מקום להעניק סעד לאדם שפועל בחוסר תום לב ובדרך שאינה ישרה.
לא ינקטו הליכי אכיפה כנגד העוררים עד למתן החלטת הועדה.
במצב שנוצר שבו מנועה המערערת מלטוס, ומצבה היתדרדר היא חייבת להשאר בישראל ועל כן יש להסדיר את מעמדה.
המשיב מפנה לכך שהמערערים ניסו לקבל מעמד מכוח שבות על יסוד תעודה מזויפת, חזרו בהם מהבקשה, אינם עומדים בתנאי נוהל הורה קשיש, ומצבה הרפואי של המערערת – גם אם אינו שפיר – אינו עולה כדי מצב חירום רפואי.
בחנתי את השאלה האם כאשר ממילא דנה הועדה הבין משרדית בעיניינם של המערערים לצורך מתן אשרת תייר אין טעם שתידון במכלול ההיבטים של בקשתם ואולם לאחר שקבלתי לשאלה זו את תשובת באת כוח המשיב, נחה דעתי כי הדבר אינו נחוץ ויפתח שלא לצורך הליך נוסף של ערר וערעור.
...
אשר לתקיפת הוראות נוהל הורה קשיש, גם לאלה לא מצאתי יסוד ומקובלת עלי עמדת המשיב כי המערערים אינם זכאים למעמד על פי הנוהל וכי לצורך בחינת האפשרות למתן מעמד שלא על פי הנוהל הופנה עניינם לבדיקה על ידי ראש הדסק בטרם יוחלט על העברתו לוועדה הבין משרדית.
לסיכום, בית הדין קבל את הערר בחלקו, ערך איזון ראוי ומידתי בין האינטרסים השונים תוך שנתן מענה לרצון ולצורך של המערערת להישאר בישראל, והורה על בחינת אפשרות זו ועל עיכוב ההרחקה, משכך אין יסוד להתערב בשיקול דעתו של בית הדין.
על יסוד כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

כבר משנת 2010, השנה בו נכנסה המערערת 2 לישראל יחד עם בתה המערערת, עלה הספק אצל המשיב באשר לזכאות המערערת לקבל מעמד בישראל מכוח נוהל המאפשר לקטין הנילווה להורה אשר נמצא בהליכי קבלת מעמד בישראל לזכות למעמד בעצמו, וזאת עקב היתנגדות אביה למעברה ארצה.
המערערת נימנעה מלעשות כן, היא נתפסה על ידי פקחי מנהל אכיפה וזרים, והוצאו נגדה צוי משמורת והרחקה.
בד בבד להליכים אלו, הגישה המערערת בקשה למתן צו ביניים אשר ימנע את הרחקתה וכן בקשה לשחרורה ממשמורת.
באשר לבקשה לסעד זמני בהמנעות מהרחקת המערערת מישראל – המשיב סבור כי סכויי העירעור נמוכים, כיוון שלא נפל כל פגם בפסק הדין של בית המשפט לעניינים מינהליים, וטענות המערערים נדחו כולן.
כמו כן, גירושה של המערערת לרוסיה עשוי להזיק לה ולמשפחתה גם מבחינות אחרות – שכן דומה שהיא אינה נימצאת בקשר עם אביה ושסבתה הנה קשישה שתתקשה לתמוך בה. מודעת אני לעובדה שכיום המערערת איננה קטינה עוד, אך עדיין מדובר בצעירה הזקוקה לתמיכה משפחתית ולכן הפגיעה מגירושה צפויה להיות קשה.
...
בפסק הדין נקבע כי למשיב נתונה הסמכות לקבוע קריטריונים להיעתרות חריגה לבקשות לקבלת מעמד בישראל משיקולים הומניטאריים.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשות ובתגובת המשיב, נחה דעתי כי דין הבקשות להתקבל.
יחד עם זאת, סבורתני שיש להימנע מגירוש המערערת עד להכרעה בערעור, מהטעמים שיפורטו להלן.
שוכנעתי כי בעת הזאת, ומבלי לקבוע מסמרות, לא ניתן לומר כי לא קיימים למערערת סיכויי ערעור.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה לסעד זמני לפיו יימנע המשיב מנקיטת הליכי אכיפה כנגד המבקשת עד להכרעה בעירעור על פסק דינו של בית הדין לעררים בתל אביב בערר (ת"א) 4714-18 (כבוד הדיינת באפי תם), במסגרתו נדחה ערר המבקשות על החלטת המשיב לדחות את בקשתן להסדרת מעמדה של המבקשת 1 (להלן: "המבקשת") בישראל מכוח נוהל הטיפול במתן מעמד להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי (מספר נוהל 5.2.0033) (להלן: "נוהל הורה קשיש").
בתגובתן לתשובת המשיב מוסיפות המבקשות כי לא ברורה להן עמדת המשיב באשר למסמך הרפואי שצורף שכן לעמדתן אין מניעה מהמבקש סעד זמני מלחשוף את בית המשפט לתשתית העובדתית המלאה שעליה הוא סומך את בקשתו, לרבות מסמכים עדכניים.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה למתן סעד זמני, בתשובה לבקשה ובתגובה לתשובה, אני סבור כי בנסיבות העניין דין הבקשה להתקבל.
כידוע, על מנת להיעתר לבקשה למתן סעד זמני בערעור יש לבחון התקיימותם של שני תנאים מצטברים: סיכויי ערעור גבוהים ומאזן נוחות אשר נוטה לטובת המבקש.
לאור כל האמור, ובהתחשב בכך שמאזן הנוחות מהווה את אבן הבוחן המרכזית, ניתן בזאת סעד זמני לפיו המשיב לא ינקוט הליכי אכיפה כנגד המבקשת עד להכרעה בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לשיטתה של המשיבה, אמנם, הנוהל המדובר יצא לאחר מועד החתימה על ההסכם, אולם עקרונותיו מחייבים ועל כן, פנתה אל המבקשת מספר פעמים בדרישה כי תגיש בקשה מסודרת לוועדת ההקצאות.
במהלך הדיון הראשון, הועלתה על ידי המבקשת טענה כי האולם בקומה השניה של המבנה נתפס על ידי חמישה קשישים, הנתמכים בעיניין זה על ידי המשיבה, ואלו החליפו את צילינדר הדלת באופן שלמבקשת אין אפשרות לעשות שימוש באולם וחמשת הקשישים עושים בו שימוש בלעדי.
המצהיר מטעם המשיבה, אשר התייצב עמה לדיון, מר תאופיק מרואת, עוזר סגן ראש העיר לעינייני רווחה, עזב את את הדיון טרם שנסתיים, בלא אישור בית המשפט, בדיעבד, כך מתברר, בשל נסיבות אישיות ועל כן, על מנת לאפשר למשיבה להגיב לטענות שהועלו כאמור, נדחה הדיון במספר ימים ובית המשפט הורה לצדדים להשלים הטענות בעיניין, בתצהירים, כמתחייב.
עם זאת, אכיפת ההסכם אשר נחתם בין הצדדים בשנת 1998 מצויה בגדר סמכותו של בית משפט זה והסעד הזמני הנתבע כעת מתייחס במישרין לאכיפת ההסכם, העתירה המרכזית בכתב התביעה.
על בית המשפט לשקול האם התובענה שבמסגרתה מתבקש הסעד הזמני אינה לכאורה מחוסרת יסוד וסכויים (גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה עשירית) בעמ' 522 וכן א. וינוגרד, צוי מניעה (2008) בעמ' 78-79).
מאזן הנוחות בחינת השיקולים השונים והצבתם על כף המאזניים, נוחות המבקשת אל מול נוחות המשיבה, מובילה למסקנה כי יש לקבל את הבקשה, מה גם שעיון בטענותיהם של הצדדים מלמד כי בפועל, אין בין הצדדים מחלוקת ממשית ביחס לעתירת המבקשת במסגרת הבקשה לסעד זמני, שהרי המשיבה הכחישה מכל וכל כי דרשה את פינוי המבקשת.
הוצאות הבקשה, בסך 3,000 ₪, ישולמו על ידי המשיבה למבקשת, בלא קשר לתוצאת ההליך, בתוך 30 ימים מהיום, אחרת יישאו הפרישי הצמדה וריבית כחוק.
...
יוצא כי מאזן הנוחות מוביל למסקנה כי יש להיעתר לבקשה, כפי שיובהר להלן.
לפיכך אני מורה כי המשיבה לא תהא רשאית לעשות שימוש או שינוי כלשהו במבנה מושא ההסכם בין הצדדים, אשר פרטיו ברישא להחלטתי, זולת בגג המבנה, הכל כמפורט בהסכם.
בשולי החלטתי זו, שבה אני ומציעה לצדדים לפעול במשותף לתיקון הטעון תיקון, במבנה ובאישורים הנדרשים, בין היתר גם בכל הנוגע לאופן הפעלת המועדונים.

בהליך רשות ערעור מנהלי (רע"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין לעררים נתן סעד המונע את הרחקתה, אך דחה את בקשתה להארכת האשרה הזמנית, בשל העובדה כי הבקשה מכוח נוהל "הטיפול בבקשות למעמד בישראל להורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי" (נוהל 5.2.003 (להלן: נוהל הורה קשיש), ניסגרה.
בית הדין לעררים לא מצא לנכון להאריך את אשרת א/5 של המבקשת, בנימוק שהמבקשת אינה חולקת על כך שאינה זכאית למעמד כהורה קשישה, אך קבע בצד זאת כי בכפוף להפקדת ערבות בסך 4,000 ₪ לא יינקטו נגדה הליכי אכיפה והרחקה.
" ביום 09.05.23, במועד בו היה על הרשות להגיש את תגובתה, הגישה הרשות את בקשת המחיקה בעיניין זה. הבקשה כללה מספר סעיפים קצרים, כמפורט: "2. במסגרת בקשת רשות העירעור, נטען כי יש ליתן למבקשת כסעד זמני בהליך הערר אשרה מסוג א/5 ולבטל את דרישת הערבות.
הרשות סרבה לעשות כן, סגרה את ההליך לפי נוהל הורה קשיש, וביטלה את אשרתה של המבקשת והותירה את המבקשת ללא אשרה (האשרה בה היא מחזיקה כיום ניתנה לה כסעד ביניים במסגרת בקשת רשות העירעור שהגישה).
...
המבקשת טוענת כי היה על בית הדין לעררים להיעתר לבקשתה לסעד זמני במסגרת הערר, ולהורות לרשות להאריך את אשרת א/5 שהיתה לה, עד שתינתן החלטת הוועדה הבינמשרדית בעניינה.
בשלב זה ככל וראש צוות אשרות לא דוחה את הבקשה על הסף עליו להאריך אשרה קיימת למגיש הבקשה; השלב השני, גם הוא תחום לתקופת זמן של 14 יום, בחינת הבקשה לגופה בידי ראש הדסק במטה מינהל האוכלוסין, כאמור בפרק ו. לנוהל: "ו1. ראש הדסק תבחן בתוך 14 יום מיום קבלת התיק מהלשכה האם על פניו מדובר בבקשה אשר לא מעלה טעמים הומניטאריים ויש לדחות את הבקשה על הסף, או שיש מקום להעביר את הבקשה לדיון בוועדה הבינמשרדית.
אני סבורה אחרת.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו