מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לסעד זמני בערעור על פסק דין בעניין הסדר גבייה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 544/22 לפני: כבוד השופטת ע' ברון המבקש: יורם יזדי נ ג ד המשיבים: 1. כל בו יבוא ושיווק סטוקים בע"מ 2. יובל יזדי 3. יוסף מישאל יזדי 4. ירון יזדי 5. עו"ד יניב אינסל 6. הכונס הרישמי בקשה למתן סעד זמני בעירעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כבוד השופטת ס' רסלר-זכאי) מיום 8.12.2021 ב-פש"ר 20115-04-16 בשם המבקש: בעצמו בשם המשיבים 4-1: עו"ד עודד נשר; עו"ד אריאל פריש בשם המשיב 5: בעצמו בשם משיב 6: עו"ד רו"ח אסף ברקוביץ' ][]החלטה
מתשובת הנאמן לבקשה לסעד זמני בעירעור עולה כי זה כעשרים שנים מתנהלים נגד המבקש הליכים לגביית חוב לרשות המיסים, בהקף של כ-4.5 מיליון ש"ח, ולנושים נוספים.
כפי שכבר צוין לעיל, ביום 8.12.2021 אישר בית המשפט המחוזי את ההסדר ונתן לו תוקף של פסק דין; ועל כך הגיש המבקש ערעור התלוי ועומד בבית משפט זה. במקביל, בבית המשפט המחוזי התיק קבוע ליום 27.3.2022 לדיון בסוגיית מתן הפטר למבקש.
בית המשפט המחוזי חזר והבהיר בשורה ארוכה של החלטות כי הליך פשיטת הרגל אינו המסגרת הדיונית המתאימה לבירור טענותיו של המבקש בנוגע לחובות הנטענים של האחים כלפיו; והמשמעות היא שללא קשר לתוצאת העירעור, שמורה למבקש הזכות לנקוט בהליך משפטי מתאים בקשר עם חובות נטענים אלה, ככל שימצא לנכון לעשות כן. כך או אחרת, אין ולא יכול להיות חולק כי את חובות המבקש לנושים יש לפרוע – ומשהופקדו הכספים בקופת פשיטת הרגל, אין הצדקה לדחות את חלוקתם לנושים.
...
לאחר עיון בבקשה, בתשובות ובתגובה לתשובות, על נספחיהן, ניכר כי אין מקום לעיכוב ההליכים בבית המשפט המחוזי וכי דין הבקשה בנדון להידחות.
התוצאה היא שהבקשה לסעד זמני בערעור נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן סעד זמני, עד להכרעה בעירעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כבוד השופט ש' בורנשטין), בעת"מ 67986-08-21 מיום 08.08.2022; במסגרתו נדחתה עתירת המערערת שעניינה בהליכי גבייה שנוקטות נגדה משיבות 2-1, עריית ראשון לציון ותאגיד המים מניב ראשון לציון בע"מ (להלן בהתאמה: הערייה; מניב; וביחד: המשיבות), בגין דרישת תשלום היטלי פיתוח ודמי הקמה משנת 2017; והכל ביחס לחריגות בנייה שנמצאו בנכס שברחוב אליהו איתן 20 בעיר ראשון לציון, שהיה בבעלות המערערת ונמכר למשיבות 4-3, ע. טופ הנדסה בע"מ וחי ארזים אחזקות בע"מ (הן המשיבות הפורמאליות בהליך קמא; להלן: המשיבות הפורמאליות), המחזיקות בנכס החל משנת 2012.
על פסק דין זה הוגש ערעור, ולצידו הבקשה שלפניי.
בהקשר אחרון זה הוטעם, כי הנזק שייגרם למערערת "עולה לאין שיעור על הנזק שיגרם למשיבות אם חלילה לא תיתקבל הבקשה דנן. המבקשת הנה חברה ציבורית, הקשורה עם בעלי אגרות החוב שהנפיקה, על פי הסדר שאליו הגיעו, בהסכמים המגבילים את הוצאותיה ואת תקציבה השנתי. השתת חיובים בשיעור של מאות אלפי שקלים על המבקשת וההכבדה על תזרימה, עשויים להביא לחריגה של המבקשת מהתחייבויותיה כלפי מחזיקי אגרות החוב [...]. מנגד, אם תיתקבל הבקשה דנן לא יגרם למשיבות כל נזק. אם בסופו של דבר יוכרע שההחלטה לנקוט בהליכים מינהליים נגד המבקשת צריכה להוותר על כנה, שניתן יהיה [כך במקור – ח' כ'] לממש את העיקולים שהוטלו על חשבונות הבנק של המבקשת באופן מיידי". בתגובה לבקשה טענו המשיבות כי דינה להדחות.
...
בהקשר אחרון זה הוטעם, כי הנזק שייגרם למערערת "עולה לאין שיעור על הנזק שיגרם למשיבות אם חלילה לא תתקבל הבקשה דנן. המבקשת הינה חברה ציבורית, הקשורה עם בעלי אגרות החוב שהנפיקה, על פי הסדר שאליו הגיעו, בהסכמים המגבילים את הוצאותיה ואת תקציבה השנתי. השתת חיובים בשיעור של מאות אלפי שקלים על המבקשת וההכבדה על תזרימה, עשויים להביא לחריגה של המבקשת מהתחייבויותיה כלפי מחזיקי אגרות החוב [...]. מנגד, אם תתקבל הבקשה דנן לא יגרם למשיבות כל נזק. אם בסופו של דבר יוכרע שההחלטה לנקוט בהליכים מנהליים נגד המבקשת צריכה להיוותר על כנה, שניתן יהיה [כך במקור – ח' כ'] לממש את העיקולים שהוטלו על חשבונות הבנק של המבקשת באופן מיידי". בתגובה לבקשה טענו המשיבות כי דינה להידחות.
לאחר עיון בבקשה ובתגובת המשיבות הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות; וזאת אף מבלי להידרש לשאלת קיומם של עיקולים על אף שזו לא נעלמה מעיני.
אשר על כן, הבקשה נדחית; למען הסר ספק מובהר בזאת כי הצו הארעי שניתן בהחלטתי מיום 08.11.2022 – מבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש ערעור על החלטת ראש ההוצל"פ במסגרתו פרש את כל טענותיו לעניין תביעתו לביטול פסקי הדין החלוטים והגיש בקשה זהה לבקשה שבפני.
יצויין כי התקנות העוסקות בסעדים זמניים זכו לשינויים קלים, אם בכלל ביחס להסדר שהיה קבוע תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן "התקנות הישנות").
לעניין זה יש להבחין בין בקשה למתן סעד זמני בערכאה הדיונית, לבין בקשה למתן סעד זמני שעניינו עיכוב ביצוע פסק דין אשר התנאים לקבלתה הם מחמירים יותר, זאת, מאחר שלמבקשים כבר היה את יומם בבית המשפט, ועצם מתן פסק הדין כנגדם, לאחר שטענותיהם נבחנו בערכאות השונות, משנה את נקודת האיזון בין בעלי הדין.
כל עוד לא התקבלה התביעה לביטול פסק הדין האמור, שרירה וקיימת זכותם של המשיבים לגביית הסכום הפסוק במלואו, במסגרת הליכי ההוצל"פ. על פני הדברים, לא צפוי להיגרם למבקשים נזק שאינו בר תיקון בגין דחיית בקשתם, כך שהמשיבים לא יוכלו להשיב לידיהם, כל סכום שיגבו, מקום שתתקבל התביעה לביטול פסקי הדין החלוטים.
...
אני סבורה, כי הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין אינה מבוססת בראיות לכאוריות במידה הנדרשת, וודאי שלא ניתן לומר שמאזן הנוחיות נוטה במובהק לצד המבקשים.
מסקנתי היא כי המבקשים לא עמדו בנטל המוגבר המוטל עליהם ביחס לשלושת התנאים למתן הסעד הזמני, ובשים לב להליכים הרבים שהתנהלו בין הצדדים, הגעתי לכלל למסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע פסקי הדין להידחות.
סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשה למתן סעד זמני עד להכרעה בעירעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כבוד השופט סג"נ א' ביתן), בעת"מ 20554-05-23 מיום 06.07.2023.
בפתח הכרעתו, ציין בית המשפט המחוזי כי "בדרך כלל, במיכרז לשיווק מגרשים הכולל מרכיב של הגרלה, ההגרלה הנה על סדר בחירת המגרשים, וכל זוכה רשאי לבחור כל מיגרש מבין כלל המגרשים המשווקים במיכרז. המיכרז כאן שונה. בהתאם לתנאיו, לאחר קביעת הזוכים במיכרז, כלל המגרשים שבמכרז מחולקים לקבוצות, והזוכים השונים רשאים לבחור, לפי התור שהגרילו, מיגרש מבין המגרשים שבקבוצה המיועדת להם". אחר דברים אלה נידרש בית המשפט להוראת סעיף 5 למכרז, בו נקבע כי "לאחר ביצוע ההגרלה, רמ"י ורשות הבדואים יקבעו מיתחמי מגורים לפי חלוקה שבטית חמולתית ברוח פרק משנה 6.4 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל. גודל המיתחם ומיקומו ייקבע לפי מספר הזוכים מאותה המשפחה. סדר בחירת המגרשים בתוך המיתחם ע"י הזוכים יהיה כסדר עלייתם בגורל בהגרלה שתיקבע מי יהיו הזוכים. הראשון שיעלה בהגרלה יהיה הראשון לבחור מיגרש, השני שיעלה בהגרלה יבחר מבין המגרשים שטרם נבחרו במיתחם שיועד למשפחה אליה משתייך הזוכה וכיו"ב"; ולהוראות פרק משנה 6.4 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל, ובפרט סעיף 6.4.2 הקובע כי "ככלל – יוקצה מיגרש למבקש שלו קיימת זיקה שבטית או חמולתית למאוכלסים בשכונה או במיתחם שבה נמצא המיגרש המבוקש. על פי כלל זה אף רשאית ועדת האיכלוס להמנע מהקצאת המיגרש למי שאין לו זיקה כאמור", תוך שהובהר כי "הסדר מיוחד זה של בחירה לפי קבוצות משפחתיות, החל על הקצאת קרקע לבדואים בנגב, מתאים עצמו לצורת החיים הבדואית המסורתית של מגורים בריכוזים משפחתיים, הסגורים בפני מי שאינם שייכים למשפחה המורחבת. והוא נועד להגשים את המטרה לשמה מוקצים מיגרשי בניה לבדואים בנגב בתנאים מטיבים מופלגים". ודוק, בית המשפט הבהיר כי הסדר זה אינו חף מקשיים אך קבע כי "במציאות הקיימת, אין כל דרך לשווק מגרשים בישובים הבדואים מבלי לבצע חלוקה לקבוצות מגרשים לפי מישפחות [...] על רקע זה, הוראות המיכרז מסמיכות את רמ"י ורשות הבדואים לחלק את מיתחם מיגרשי המיכרז למתחמי משנה, לפי שיוך קבוצתי של הזוכים [...] ומגבילות את אפשרות הבחירה של הזוכים למגרשים הכלולים במיתחם שיועד לקבוצה שלהם". זאת, הגם ש"עורך המיכרז איננו מבחין בצורה ברורה בין המושגים 'שבטית', 'חמולתית' ו-'מישפחה'".
ובהמשך לכך קבע כי: "הרושם שהיתקבל [הוא] שהנתונים, האילוצים והשיקולים המשפיעים על קביעת המבננים, רבים ומורכבים, ומשימת קביעת המבננים הנה מלאכת מחשבת עדינה, כמעין סידור קוביה הונגרית. ושעל רקע כל אלה, מנהל המרחב פעל בענייניות, על יסוד הכרותו את המציאות ואת הרגישויות הכרוכות בנושא, תוך שקילת השיקולים הרלוונטים וקבלת החלטות שיאפשרו בסופו של דבר את מימוש המיכרז הלכה למעשה. המדינה הצהירה, שבמשך עשרות שנים, בהקצאת מגרשים בפטור ממכרז לאוכלוסיה הבדואית, שיבוץ המגרשים נעשה על ידי רכזי הישוב, המכירים את היישוב ואת מירקם החיים בו. מטבע הדברים, המשקל שניתן לעמדתו של מנהל המרחב בנסיבות כאלה הוא משמעותי. ויש להניח שאם בזמן אמת הדברים היו מוצגים לפני דרג בכיר יותר, הם היו מאושרים. סיכומם של דברים בהקשר זה הוא, שמבחינה מהותית, ההחלטה שהתקבלה בנושא המבננים הנה החלטה ראויה, המצויה בגדר סמכותה של הרשות בהתאם למסמכי המיכרז". בית המשפט נתן דעתו גם לפגיעה החמורה שתיגרם ליתר המתמודדים במיכרז אם תיתקבל העתירה, בציינו כך: "לא ניתן להיתעלם מהעובדה ש- 182 מתוך 198 הזוכים במיכרז בחרו לעצמם מגרשים מתוך המבננים שהוקצו למשפחותיהם. העובדה ש-24 מתוך 182 הזוכים שבחרו לעצמם מגרשים, ביקשו בהמשך להצטרף לעתירה כעותרים, אינה משנה את התמונה. בפועל, הם בחרו לעצמם מגרשים ושילמו את התשלום הכרוך בכך. [...] יוזכר, שלפי דיווח ב"כ ה[המשיבים], 109 מהזוכים שבחרו מגרשים וצורפו כמשיבים לעתירה, סרבו לחתום או לקבל את מיסמכי העתירה ואיש מכלל המשיבים שצורפו לעתירה (מלבד אלה שבקשו להצטרף לעתירה כעותרים) לא הגיב לעתירה, בשום צורה. ומנגד, כל הקבוצה שביקשה להצטרף לעתירה יוצגה על ידי באי כח ה[המשיבים] המקוריים. לכך יש להוסיף, שהזוכים שבחרו מגרשים, שילמו את החלק הארי של מחיר המיגרש. החלק האחרון של התשלום אמור להתבצע בימים אלה. ובתוך פרק זמן קצר עבודות הפיתוח בשכונה צפויות להתחיל. עצירת המהלך והחזרת המיכרז לשלב של קביעת המבננים ובחירת המגרשים, תיפגע באנשים רבים שבחרו מגרשים, שילמו את תמורתם והם מעוניינים להתקדם בתהליך בניית בתיהם. ותיצור מהומה רבתי, שקשה לחזות כיצד בדיוק היא תתפתח, אולם ברור שטוב לא יצא מזה. במצב דברים כזה, יש סיכוי לא מבוטל שהפרויקט כולו יגווע או למצער ייעצר לתקופה ממושכת. והאינטרסים של קבוצת הזוכים המעוניינים לממש את זכייתם, הישוב בו אמורה לקום השכונה החדשה, ומדינת ישראל, ייפגע בצורה משמעותית. מנגד, ל[מבקשים] ניתנה אותה האפשרות כמו כל הזוכים האחרים, לבחור מיגרש מבין המבננים שיועדו למשפחותיהם והם סרבו לכך משיקוליהם. [המבקשים] לא ציינו בעתירתם במה המגרשים שהוצעו להם לבחירה שונים מהמגרשים האחרים, וגם לא ציינו מבנן מסוים אחר שממנו הם היו מעוניינים לבחור מיגרש. כידוע, במכרזים הכרוכים בהגרלה, גם כשמדובר במיכרז רגיל, המאפשר בחירה מבין כלל המגרשים המוצעים, לא כל זוכה מקבל בדיוק את המיגרש שהוא היה מעונין לקבל". בהנתן כל האמור נקבע, כי "במבט כולל על מכלול הנתונים הנוגעים לענין, ובעיקר בהיתחשב, בטיב הפגמים שנפלו בתהליך; בעובדה שאין המדובר בהחלטה הכרוכה באי חוקיות או בחוסר סמכות; בהלך הרוח של המעורבים בהחלטה, שהניחו שהם פועלים בדרך ראויה; בטיב הפגיעה שנגרמה ל[מבקשים] ולאנטרס שמירת התקינות המנהלית; ובאינטרסים המעורבים העלולים להפגע מההחלטה; הכף נוטה בבירור לעבר אישור המשך מימוש המיכרז". אחר דברים אלה עתירת המבקשים נדחתה תוך חיובם בהוצאות בסך כולל של 30,000 ש"ח. על פסק דין זה הוגש ערעור ולצידו הבקשה שלפניי.
בגדרה התבקש סעד זמני לתקופת העירעור המורה למשיבות 2-1 "לחדול מכל פעולה הקשורה בחלוקה או בחירה של מגרשים במסגרת מיכרז 415/2021 לשווק מגרשים בשכונה 11 בישוב ערערה בנגב; לחדול מכל פעולה הקשורה בחתימת הסכמים בקשר עם המיכרז, לרבות הסכמי פיתוח; לחדול מכל פעולה הקשורה בהשבת כספים או גביית כספים בקשר עם המיכרז [...]". בבקשה נטען כי סכויי העירעור להיתקבל גבוהים, או למצער די בהם כדי להצדיק העתרות לבקשה למתן סעד זמני, נוכח השגיאות שנפלו בפסק הדין, שהתעלם, או לכל הפחות לא נתן משקל מספק, לטענותיהם המוצקות של המבקשים בנוגע לפגמים שנפלו בהליך כולו.
...
במקרה דנן, המבקשים לא עמדו בנטל להוכיח את קיומן של אמות המידה הנדרשות למתן סעד זמני עד להכרעה בערעור, ומשכך דין הבקשה להידחות.
בתוך כך, אין בידי לקבל את הנחת המבקשים באשר לנזקים שעלולים לבוא על רשויות המדינה והקופה הציבורית או על יתר הזוכים במרכז, אם בקשתם תתקבל.
הבקשה נדחית בזאת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לצד זאת, המבקש שוטח את טענותיו לגופו של עניין באשר לחיובו בהוצאות לטובת אוצר המדינה: ראשית, המבקש טוען כי הוא בעל מוגבלות ללא כושר הישתכרות, אשר מיתקיים מקיצבת ביטוח לאומי; ולכן חיובו בהוצאות לטובת אוצר המדינה מנוגד להוראות חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998, ולהחלטות קודמות שניתנו בבית משפט זה. שנית, המבקש טוען כי אין הוא מערער על החלטות הביניים שחייבוהו בתשלום הוצאות לטובת אוצר המדינה, אלא מערער על פסק הדין שדחה את תביעתו שכנגד.
זאת, לגישת המבקש, מכיוון שתביעתו מבוססת על טענת מירמה, ובהתאם להלכה הידועה כי "המירמה מבטלת הכל". המבקש טוען, בנוסף, כי יש לבטל את חיובו בהוצאות נוספות לטובת אוצר המדינה, בהחלטה מיום 4.1.2024, על סך 750 ש"ח. בד בבד עם בקשת רשות העירעור, הגיש המבקש בקשה לסעד זמני במעמד צד אחד.
זאת, על אחת כמה וכמה מקום בו עסקינן בתשלום לאוצר המדינה, כבעניינינו, שכן לא קם כל חשש כי המבקש לא יוכל לגבות את התשלום בחזרה, ככל שיבוטל החיוב בהוצאות בגדרי העירעור (וראו: ע"א 4142/16 אלפתאח נ' אל חאג', פסקה 8 (22.1.2017)).
ברם, דומה כי קושי ההישתכרות בא על פיתרונו, ולו החלקי, במסגרת הסדר החוב שניתן בעיניינו של המבקש ע"י מנהל המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, ביום 6.9.2023 (כמתואר בתגובת המדינה לבקשה לעיכוב ביצוע בבית המשפט קמא).
...
הבקשה שבפניי היא, למעשה, למתן רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי, היושב כערכאת ערעור, שלא להיעתר לבקשה לעיכוב ביצוע (הגם שמבחינה פורמלית הבקשה מופנית נגד החלטת בית המשפט המחוזי, מיום 4.1.2024, שלא לבטל החלטתו או לעיין בה מחדש).
התשובה לשאלה זו הינה בשלילה, מהטעמים המפורטים להלן.
לנוכח האמור לעיל – דין בקשת רשות הערעור להידחות, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו