היועץ המשפטי לממשלה הגיש את עמדתו התומכת בעמדת המשיבה שם (נספח 2 לכתב סיכומים מטעם המשיבות), והסביר "כי בהתאם לחוק המים, המים הם קניינו של הציבור, הנתונים לשליטתה של המדינה, ומכאן שהמדינה וגופיה הם בעלי זכות תביעה כספית בגין נזקים שנגרמו למשאבי הציבור. היועץ מוסיף כי מבחינה ציבורית, ניהולית ועניינית, נכון וראוי שהמדינה, שהיא "אבי האומה" ו"נאמן הציבור", תסדיר סוגיות הנוגעות למשאבי הציבור, ומים בכללם.
העתירה לסילוק על הסף מחמת היתיישנות -
לטענת המשיבות, המבקשות לסלק את ההליך על הסף מחמת היתיישנות, הן המעשים והן הנזקים המהוים את עילות התביעה הנטענות, התיישנו לפני שנים רבות - החלחול הפסיק לכל המאוחר בשנת 2000, והנזק הנטען אירע לפני עשרות שנים וגם התגלה לפני עשרות שנים – לפי ראיות המבקשים, משנות התשעים.
בעניינינו אכן מדובר בנזק מתמשך, אולם מקור הנזק הוא המעשה או המחדל שבעטיים נגרם החלחול, והמחדל הנטען שבאי נקוי הזיהום אינו כרוך באשם עצמאי ונפרד מהאשם המקורי של גרימת החלחול, בהיעדר חובה משפטית למשיבות לפעול לסילוק הזיהום מתת הקרקע וממקורות המים –
ברי, כי מקום שקמה למזיק חובה מכח דין לפעול לעצירת היתרחשות נזק שניגרם בגין היתנהגות עוולתית שלו, הרי שהפרת חובה זו, עשויה להקים עוולה חדשה ומפרדת שבגינה עשוי הוא לחוב כלפי הניזוקים [ר' לעניין זה ע"א (חי') 4602/07 מקל נ' עריית חיפה (26.2.2009) – שבמסגרתו הוכרה חבות הערייה כלפי תובע שניזוק בשל חדירת מים לנכס שבבעלותו, עקב עבודות שביצעה הערייה ברכושה, בסמוך לנכס.
...
במצב דברים זה אין מנוס מדחיית בקשת האישור על הסף, חרף המסקנה כי הוכחה עילת תביעה לכאורה, וחרף ההכרה בחשיבות פעילות המבקשים להצלת מקורות המים והטבע.
בנסיבותיו של ההליך, חרף הסיכון שבפניו עמדו המשיבות בגין ההליך, ואשר בשלו ברי כי הוציאו הוצאות לא מבוטלות, הרי שבהינתן כובד השיקול של אי הרתעת תובעים פוטנציאליים, ובייחוד כאשר מדובר במאבקים סביבתיים שתכליתם העיקרית הגנה על הטבע ועל האינטרס הציבורי, ולא התעשרות הפרטים התובעים, וכאשר בוססה לכאורה טענת המבקשים לפיה אחראיות המשיבות לכל הפחות לחלק ניכר מזיהום מקורות המים, סבורני, כי נכון שלא לעשות צו להוצאות.
בקשת האישור נדחית אפוא.