מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לסילוק על הסף תביעת איזון משאבים נוכח הסכם ממון מאושר

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לסילוק על הסף תביעת המשיב שכותרתה "איזון משאבים, שמירת זכויות" וזאת נוכח קיומו של הסכם ממון שנחתם בין הצדדים, אושר וניתן לו תוקף של פס"ד. 4 .xx.xx.2018 הצדדים בני זוג לשעבר והורים לקטין, נ', יליד הצדדים חתמו על הסכם ממון נושא תאריך 18.04.2016 , שאושר וניתן לו תוקף של פס"ד ביום 15.05.2016 (להלן: "הסכם ממון").
בתגובתו לבקשה הודיע המשיב כי הוא מסכים כי עליו להגיש תביעה כפי הוראות סעיף 7 לחוק בית המשפט לעינייני מישפחה, התשנ"ה 1995- , היינו אכיפת הסכם ועל כן תוגש בקשה לתיקון התביעה בד בבד עם תגובתו.
...
נטען כי גם לגופה יש לדחות את התביעה מאחר והצדדים ביטלו את ההסכם בהתנהגות.
זאת ועוד, מקובלת עלי עמדת המבקשת כי מעת שתלוי ועומד פסק דין, יש למחוק את התביעה לאיזון משאבים שכן היה על המשיב להגיש תביעה לביצוע פסה"ד – אם על דרך עתירה למינוי רו"ח / מומחים, ואם בדרך אחרת, הכל לפי הייעוץ משפטי שניתן לו. לכן גם בדין כתב המשיב בתגובתו כי עליו לתקן תביעתו.
דע עקא שהמשיב, חרף זאת ועל אף שציין כי הוא מגיש בקשה לתיקון התביעה – לא עשה כן עד כה. אשר לטענות המבקשת הנוגעות לשאלת תוקפו של הסכם הממון, גם אם אתעלם מכך, שהמבקשת אינה יכולה, מצד אחד לטעון בבקשתה כי יש לדחות את התביעה בשל קיומו של הסכם ממון ומצד שני באותה בקשה לטעון כי הסכם הממון בוטל ואין לו תוקף, הרי שהמחלוקת הנוגעת לתוקף הסכם הממון היא מחלקות המחייבת ברור עובדתי ולכן אין מקומה בבקשה לסילוק על אין באמור לקבוע מסמרות בסיכוי הטענות, אך אפנה בהקשר זה סעיף 2(א) לחוק יחסי 12 .

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

פירוט טענות הנתבעת: הנתבעת טוענת כי מדובר בתביעה "שהתחפשה" וזאת כל כך מדוע? משום שמדובר בתביעה כספית המבוססת כולה על אותו הסכם ממון שאושר בבית המשפט ואילץ אותה להגיש תביעת אכיפה.
מהותית יש לראות איפוא את שני הצדדים לתביעת איזון משאבים משום תובעים, חרף שפורמלית רק אחד הצדדים הוא שהגיש את התביעה והאחר נתבע" (ההדגשה שלי א.ז. ואינה במקור וראו: תלה"מ (יר') - 05- 16 .
זהות הטענות והמסכת העובדתית שנפרשה בכתב ההגנה בהליך הקודם ובהליך הנוכחי על ידי התובע מלמדת כי הטענות שנזקיו התגבשו או כי עילת התביעה נודעה לו רק לאחר פסק הדין החלוט, אינן נכונות ואף הועלו בחוסר תם לב. הלכה למעשה אין שוני בין המקרה הנוכחי שבו תובע מבקש לטעון טענות חוזיות ונזיקיות כנגד אכיפת הסכם לבין מקרה שבו בעל דין יבקש לאחר פסק דין לאיזון משאבים לעתור בתביעה כספית או רכושית חדשה על בסיס אותה מסכת עובדתית.
משכך, דין התביעה להדחות מטעמי השתק עילה גם ללא החלת הפסיקה החדשה בעיניין "השתק הגנה". השתק הגנה בשל חשש לאיון פסק הדין לאכיפת הסכם הממון: אך בנוסף לכל האמור לעיל, יש לדחות התביעה גם מפאת קיומו של "השתק הגנה". כאמור בפסק הדין בעיניין השטיח המעופף החשש מפני איון פסק הדין בהליך הראשון הוא הגורם החשוב והמשמעותי ביותר בבוא בית המשפט לשקול סילוק על הסף של תביעה מטעמי "השתק הגנה" (פסקות - 28 לפסק דינו של כב' השופט גרוסקופף בעיניין השטיח המעופף).
...
על הפרק: תביעת בת זוג לאכיפת הסכם ממון נעתרת בחיוב על ידי בית המשפט למרות התנגדות בן הזוג שטוען כי הוטעה בחתימת ההסכם וכי התובעת נהגה כנגדו בחוסר תם לב, כיוון שבגדה בו עם כפועל יוצא רוכשת בת הזוג חלקו של בן הזוג בדירה המשותפת ומנגד הוא משלם לה בהתאם להסכם פשרה סכום כספי בגין הפרשי זכויות פיננסיות.
מכל הטעמים לעיל וכאשר אני מסב תשומת לבי לעקרונות היסוד של תקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט – 16 5,5 א) ועקרון סופיות הסכסוך (תקנה 1 , 2018 ובפרט תקנות 3א', לתקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין) התשפ"א - 2020 אני מגיע למסקנה שדין התביעה להידחות על הסף מטעמי השתק עילה וכן בשל קיום תנאי החריג של "השתק
משהגעתי למסקנה שלא היה מקום להידרש לתביעה (וגם לא להגישה) וכאשר התובע עמד על מתן הכרעה שיפוטית מנומקת, לא ניתן שלא ליתן את הדעת לטענות הנתבעת כי חשה הדיוניות העומדות לרשותו ובשערי בית המשפט כדי לנסות ולהשיג תוצאות שיאיינו פסק הדין בתביעת האכיפה.
(!!!₪ במצב דברים זה אני מורה על דחיית התביעה ועל חיוב התובע בתשלום הוצאות משפט לנתבעת בסך 15,000 ₪ בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תמש (תמש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי בקשה לסילוק התביעה מושא ההליך שבכותרת על הסף, ולחילופין להורות על עיכוב ההליכים נוכח תניית הבוררות המעוגנת בהסכם הממון שנחתם בידי הצדדים ואושר ע"י נוטריון.
בנסיבות אלו, הדרישה לביטול הסכם הממון או חלק מתניותיו אינה יכולה לדור בכפיפה אחת עם הדרישה לפירוק השתוף ועם הדרישה לאיזון משאבים.
...
בנסיבות העניין, סבורני כי הצדק עם המבקשת.
" 7379/06 ג.מ.ח.ל. חברה לבניה 1992 בע"מ נ' טהוליאן (]פורסם בנבו[, 10.9.09 ) סעיף מסקנה זו מתבקשת גם מטעמים של מדיניות משפטית ראויה, שהרי היעתרות לטענות המשיב נפקותה היא, כי תניות בוררות בהסכמים ירוקנו מתוכן, עת מי מהצדדים להם אשר יחפוץ לחמוק מהליך הבוררות עליו הוסכם מראש, יטען כנגד תוקפו של ההסכם, ואז יעבור ההליך להכרעת בית המשפט תוך הפיכתה של תניית הבוררות לאות מתה בהסכם.
נוכח האמור, דין הבקשה לעיכוב הליכים להתקבל ואני מורה על עיכוב ההליכים בתובענה שלפניי עד לקבלת פסק הבורר.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כותרת התביעה נרשמה בתחילה כ"תביעה לביטול חלקי של הסכם הגירושין ופסק דין בית המשפט לעינייני מישפחה שאישר הסכם הגירושין" אולם כותרת זו נמחקה ותחתיה נרשם בכתב יד "תביעה לאיזון משאבים לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג תשל"ג – 1973" בפרק "פירוט הסעד" שבכתב התביעה ציין התובע כך "התובע יטען כי על הנתבעת לפצותו בגין מחצית מן הרכוש המשותף – שהנה דירת מגוריהם ברח' XXXX בשכירות בדירה בקומה הרביעית של הבניין". ביום 28.08.2023 הגישה הנתבעת בקשה לסילוק התביעה על הסף.
...
מכל המקובץ לעיל אני מורה על מחיקת התביעה.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 19.09.2022 הגיש המשיב בקשה לסילוק תביעת המבקשת על הסף, הנשענת על הטענה, כי הצדדים חתמו טרום נישואיהם על הסכם ממון שאושר ע"י נוטריון בגדריו הוסכם שמשאבי הצדדים לא יאוזנו ככל שנישואיהם יפקעו, אלא שאין בידו עותק שלו משהעותק היחיד שהיה ברשותו נשרף.
טענות הצדדים בתמצית לטענת המבקשת, בית המשפט קמא שגה משנתן החלטה שאינה מנומקת, הנעדרת היתייחסות לכל טענותיה; כן נפלה לשיטתה שגיאה בהחלטה משהיא ניתנה בהיתעלם מן ההלכות בעיניין תשלום כספי על חשבון איזון המשאבים נוכח מצבה הכלכלי, ובתוך כך דחיית בקשתה לחיוב המשיב במזונותיה הזמניים, הגם שפוטרה על ידו מעבודתה בעסקיהם המשותפים לאחר יותר מ-20 שנות עבודה (זולת סכום חד פעמי העומד על 15,000ש"ח שנפסק עבורה) ועל אף שלמשיב שליטה מוחלטת בכל הנכסים המשותפים של הצדדים; לדידה, אין לתלות ההכרעה בעיניין איזון המשאבים החלקי בשאלת תוקפו של הסכם הממון, היות שגם אם יקבע כי הוא בתוקף, הרי שבבעלות הצדדים דירה משותפת, שהזכויות בה נרשמו על שמה בלבד משקולי מס, והיא נקיה מזכויות כל צד שלישי שהוא, ומשכך, זכויותיה בה משמשות כבטוחה להשבת הכספים אם יקבע בסופו של יום כי הסכם הממון תקף ואין מקום לבצוע איזון משאבים בין הצדדים; המבקשת מוסיפה וטוענת, כי אין מקום להכיר בתוקפו של הסכם הממון חרף העידר האישור שלו משנסיבות המקרה שלפנינו אינן באות בגדר המבחנים שנקבעו לכך בפסיקה, ושעה שלאורך שנות הנישואין פעלו הצדדים בנגוד גמור לקבוע בו; המבקשת האריכה וטענה במישור העובדתי כנגד תוקפו של הסכם הממון ובתוך כך בדבר זיוף המסמך הנחזה כאישור נוטריוני שלו ובדבר הגשת תצהיר כוזב של הנוטריון; לטענתה, בשים לב להחלטות השונות שניתנו ע"י בית המשפט קמא, צפוי ההליך להתנהל משך זמן רב, וממילא המשיב חותר לכך ומנסה בכל דרך להאריכו ולהעמידה בפני שוקת שבורה על מנת שתיכנע לתכתיביו.
...
בסופו של דבר נדחתה הבקשה.
בהקשר זה יוער, כי בחירת המבקשת להקדיש חלק נכבד מטיעוניה בבקשה שלפנינו לפן העובדתי-ראייתי בשאלת תקפו של הסכם הממון, מחזקת המסקנה, כי בדין נקבע בהחלטה נושא דיוננו, שטענות הצדדים בסוגיה זו טעונות בירור עובדתי ושמיעת ראיות.
על יסוד כל האמור לעיל, לא מצאתי מקום להתערב בהחלטת בית המשפט קמא.
משבאתי לכלל מסקנה זו – דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו