עתירה לקיום דיון נוסף בפסק-דינו של בית המשפט העליון, בגדריו תשוב ותדון שאלת התיישנותה של תביעה לביטול פסק-דין מחמת תרמית של עד. בהחלטת כבוד הנשיא הועברה העתירה לעיוני.
לאחר מספר נסיונות שנכשלו מסיבות דיוניות, הגישו העותרים לבית המשפט המחוזי, ביום 19.7.98, תובענה למתן סעד הצהרתי לפיו פסק האחריות בטל.
בפסק-דינו (מפי השופט אנגלרד, בהסכמת השופטות שטרסברג-כהן ודורנר) היתייחס בית המשפט לשלוש הטענות העיקריות שהעלו בפניו העותרים: ראשית, כי תביעה לביטול פסק-דין מחמת תרמית איננה כפופה כלל לדין ההתיישנות, ודינה, לעניין זה, כדין בקשה למשפט חוזר בהליך פלילי.
בעתירה שלפניי נטען, כי יש להעמיד לדיון נוסף "שאלה תקדימית כבדת משקל אחת", והיא: "האם לצורך ביטול של פסק-דין אזרחי, אשר ניתן על סמך עדות שקר של עד ומסמך מזויף שהגיש ... די בכך שבעל הדין סבור כי העד הודה בשקריו, או שמא דרוש פסק-דין חלוט הקובע כך". לטענתם, תביעתם איננה תביעה רגילה בגין תרמית, אלא תביעה לקיום "משפט חוזר" אזרחי, המופנית כלפי מעשה מרמה של עד ולא של צד להליך.
יתר על כן, אני נוטה לדיעה כי בעניינינו אין לשאלה זו נפקות מעשית; שכן, אף אם ייערך בה דיון נוסף שבסופו ייקבע כי תביעת העותרים לא היתיישנה, עדיין יהיה מקום, לכאורה, לסלקה על הסף מחמת שהוי (טענה שלא נדונה בערכאות הקודמות, אך הועלתה בהרחבה על-ידי המשיבות בתגובתן).
שאלה זו קשורה בקשר הדוק עם שאלות נכבדות אחרות הנוגעות ל"משפט חוזר" אזרחי, ואשר לא נדונו בפסק הדין נשוא העתירה.
...
לא שוכנעתי כי בענייננו קיימים נימוקים כאלה.
העתירה נדחית.
העותרים ישלמו למשיבות הוצאות ושכר טרחת עורך-דין בסך כולל 20,000 ש"ח.
ניתנה היום, י"ד בכסלו תשס"ב (29.11.01).