מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לנימוקי פסק דין לפי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לאחר הפסקה: נציגת הנתבעת: אנו מבקשים לחזור לבית המשפט בתוך 7 ימים על מנת להחליט האם לקבל את הצעת בית המשפט לפסיקה על פי סעיף 79 א'.
ולאחר כל אלה, עקב הרגישות לדבר עבור הצדדים, נתבקשו הצדדים להביע עמדתם באיזו דרך יבור בה בית המשפט להכרעתו משקיימת אחריות למדינה אולם יש לבחון את גובה הנזק - האם בפסק דין מנומק, או מתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה או פסיקה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט ללא הנימוקים בשל הרגישות כאמור.
...
לא שוכנעתי כי נגרם נזק ממשי לתובע בגין אי קבלה לעבודה או אי יכולת להגר למדינות צפון אמריקה ומערב אירופה.
נוכח האמור לעיל, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, החלטתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 3000 ₪.
סך הכל תשלם הנתבעת לתובע סך של 3500 ₪ תוך 30 יום מהיום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר שעיינתי בבקשה ובהחלטות שניתנו בתיק בבית משפט קמא, החלטתי לדחות את הבקשה מנימוקים שיפורטו להלן.
המבקש לא התייצב לדיון זה. שני המשיבים הסכימו בתום הדיון כי יוגשו סיכומים ולאחריהם ינתן פסק דין לפי סעיף 79א' חוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984.
ניתנה היום, א' אדר תש"פ, 26 פברואר 2020, בהיעדר הצדדים.
...
בטרם סיום אתייחס בקצרה לשתי טענות נוספות שהעלה המבקש: הטענה שההחלטה מיום 12.3.19 ניתנה במעמד צד אחד בלבד נדחית, שכן החלטה זו אינה עומדת בפני עצמה, אלא מהווה אשרור ויישום להחלטה המהותית מיום 6.7.18.
לנוכח כל האמור אני סבורה שלא נפלה טעות בהחלטת בית משפט השלום ואני דוחה את בקשת הרשות לערער.
מאחר שלא התבקשה תגובת המשיבים, המבקש ישלם הוצאות לטובת המדינה בסך 5,000 ש"ח. יתרת הערבון תוחזר למבקש, בכפוף להעדר מניעה על פי דין או החלטה שיפוטית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כפי שקורה לא אחת, בפתח הדיון הסכימו ב"כ כל הצדדים למסור לבית המשפט את הסמכות להכריע בתובענה על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, לאחר שמיעת הנהגים על אתר.
נוכח ריבוי טענות ב"כ הנתבע בסיכומיו ציין בית המשפט לאחר מכן כי ניתן גם ליתן פסק דין מנומק, שלא על דרך הפשרה.
ב"כ הנתבע ביקש הנמקה תמציתית בפסק דין על דרך הפשרה ולחילופין פסק דין שלא על דרך הפשרה.
דיון והכרעה קובעת תקנה 49(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן - התקנות): לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהיתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה על יסוד התקנה האמורה, האחריות במקרה של פגיעה ברכב מאחור מוטלת מלכתחילה על הרכב הפוגע מאחור.
...
התוצאה התביעה מתקבלת במלואה.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת 22,049 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך 900 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪.
ההודעה לצד ג' נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

התובע הסכים שבית הדין ייתן את פסק הדין לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, קיבל על עצמו את פסק הדין ולא ביקש לערער עליו.
משום כך, בית הדין מצא לנכון לכתוב בפרוטוקול הן כי : "בית הדין שומע את טענות שני הצדדים" והן כי : "אין צורך בסיכומים נוספים מעבר למה שנאמר בדיון (אף שהדברים לא נרשמו לפרוטוקול)". כלומר, רק לאחר שהתקיים דיון ובית הדין שמע את טענות הצדדים, הסכימו הצדדים להצעת בית הדין לפסוק על דרך הפשרה, ובהתאם לכך החליט בית הדין שיינתן פסק דין לפי סעיף 79 א לחוק בתי המשפט.
בתצהיר עדותו הראשית מסר שלא הבין דבר בדיון: "17. ואז חזרנו לאולם ולא הבנתי בכלל מה הולך שם. הנתבע, ללא כל הסכמה או הבנה שלי למהות ההליך וללא כל מתורגמן בדיון, הסכים לפסיקה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט ללא הנמקה בסכום שבין 0 ל-30 אלף ₪. אני כמובן לא ידעתי מה זה 79א ולא הוסבר לי מה זה וכמובן לא יכולתי להבין מה זה גם אם היה הנתבע מסביר לי מכיוון שאני לא שולט בעברית...
...
מכל מקום, בסיכומיו התובע לא שב על טענה זו. לפיכך, למעלה מן הצורך וכדי שגם סוגיה זו תקבל מענה, אציין כי כפי שעולה מעדות הנתבע ומחלופת המכתבים שהוחלפה בין ב"כ התובע לנתבע, הנתבע מסר לב"כ התובע כי בהתאם להנחיית וועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, הוא רשאי לעכב את העברת החומר בתיק למשך שלושה חודשים, עד אשר התובע ישלם לו את שכר טרחתו.
סיכומו של דבר מכלול הראיות אשר הונחו לפניי והעדויות שנשמעו לפניי בהרחבה מעידות שהנתבע נשכר כעורך דינו של התובע, ואת מלאכתו ביצע נאמנה ולא באופן הנגוע ברשלנות מקצועית או אחרת.
טענתו של התובע לגניבה גם היא נדחתה, לאחר שמצאתי כי הנתבע גבה מהתובע תשלומים עבור הוצאות צפויות, ולאחר שניתן פסק הדין פנה עליו פעמים רבות כדי לערוך אתו התחשבנות סופית, אך התובע לא הגיע לעשות כן, ובסופו של דבר, במהלך ההתדיינות כאן, כאשר מצא שנותר חוב לתובע בסך של 360 ₪, השיב לו סכום זה. לנוכח כל האמור כאן, הרי שהתביעה נדחית, כאמור, על כל חלקיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לאחר דברים אלה, הגיש הצד השלישי בקשה לביטול פסק הדין בהודעה לצד שלישי.
הכרעה כבר בהחלטה בה בוטל פסק הדין שניתן נגד הצד השלישי בהיעדר הגנה, עמדתי על כך שגם נוכח הסכם פשרה בתיק העקרי ניתן להמשיך ולברר את ההודעה לצד שלישי (ראו רע"א 7711/08 Bank Rozwoja Exspotu S.A נ' ארט בי, חברה בערבות מוגבלת (23.2.2009)), ועל כן אין בהיעדר הנמקה בפסק דין לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט בתביעה העיקרית כדי לסכל בירור ההודעה לצד שלישי.
...
על כן הנני מחייב את הצד השלישי בגין 20% מתוך שליש מעלות בדיקות מכון התקנים – 58.5 ₪ (878 ₪ כפול 20% כפול 1/3).
לפיכך ועל דרך האמדנה, הנני קובע כי החלק של סכום זה השייך לעניין הפרופילים, עומד על 900 ₪.
סיכום השיפוי בגין שימוש בפרופילים בעובי 0.5 3245.80 ₪ בגין עלות בדיקת מכון התקנים 58.5 בגין הפסד דמי שכירות 180 בכין שכר טרחת המומחה מטעם התובעים 40 ________ סה"כ 3524.80 ₪ סיכום הנני מחייב את הצד השלישי לשלם למודיעה סך של 3524.80 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 11.9.2021 עד לפרעון בפעול.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו