מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן רשות להתגונן בתביעה בסדר דין מקוצר על ערבות להלוואה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן רשות להיתגונן במסגרת תביעה בסדר דין מקוצר שהגיש המשיב נגד המבקש בגין ערבותו להלוואה שנטל נתבע מס' 1 (להלן: הנתבע) בסך של 116,232 ₪.
כן העיד, כי כאשר הגיע לבנק המשיב על מנת לחתום על הערבות, לבקשתו של הנתבע, לא שאל לא אותו ולא את פקידת הבנק מהו סכום הערבות ולשם מה זקוק הנתבע להלוואת הסדר.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מסקנתי היא כי יש ליתן מבקש רשות להתגונן, אולם בכפוף להפקדת ערובה בסכום מתון.
עם זאת, וכיוון שהטענות שמציג המבקש, כאמור, הן טענות גבוליות, סבורני כי אין מקום ליתן למבקש רשות להתגונן ללא כל תנאי, אלא יש לחייבו בהפקדת ערובה.
בשים לב לטענות הצדדים כמפורט לעיל ולנסיבותיו של המבקש, אני קובעת כי תינתן לו רשות להתגונן בכפוף להפקדת סך של 8,000 ₪ בקופת בית המשפט, וזאת בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה למתן רשות להיתגונן שהוגשה במסגרת תביעה בסדר דין מקוצר על סך של 228,965 ₪ שהגיש המשיב נגד המבקשים ונגד חברת ח.ו.ט. אלפא שלוט מדיה בע"מ (נתבעת מס' 1, להלן: החברה) ונגד טארק אבו זהייר (נתבע מס' 2, להלן: הנתבע).
המבקשת אישרה בחקירתה הנגדית כי החברה שייכת לאביה ומנוהלת על ידי הנתבע, ואילו היא עצמה אינה בקיאה בהתנהלותה, לא היתעניינה לגביה מול בעלה הנתבע, ואף לא ידעה כי החברה נטלה הלוואה.
מבלי להכנס בשלב זה לשאלה האם קיים המשיב את חובותיו כלפי המבקשת כ"ערבה יחידה" אם לאו, עצם החתמתה של המבקשת על כתב ערבות שאינו תואם את מעמדה כ"ערב יחיד" והיעדר התאמה ועקביות במסמכי הערבות יש בהם כדי להצביע על פגם בהליך כריתת הסכם הערבות, מבלי שניתן לכך כל הסבר בסיכומי המשיב, ועולים כדי טענת הגנה המצדיקה מתן רשות להגן.
...
אכן, המבקש סתר את עצמו בחקירתו הנגדית באשר לעצם חתימתו על כתב הערבות, אולם בשלב זה, בו אין נבחנת מהימנותו של המבקש, אלא רק האם יש בפיו טענת הגנה הראויה להישמע, ולאור האמור לעיל, הרי שגם לגבי המבקש אין בידי לקבוע כי הגנתו הינה "הגנת בדים". על כן אני מוצאת כי גם לו יש ליתן רשות להתגונן ללא תנאי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן רשות להיתגונן במסגרת תביעה בסדר דין מקוצר על סך של 182,019 ₪, שהגיש המשיב נגד המשיבים הפורמאליים ונגד המבקשת.
התביעה נגד המבקשת הוגשה בגין ערבותה להלוואה שנטלה החברה, אשר יתרתה, במועד הגשת התביעה, עמדה על סך של 141,773 ₪.
אכן, טוב היה עושה המשיב לו צירף מיסמך זה לכתב התביעה, שכן הגם שהנו מיסמך נפרד מכתב הערבות עליו חתמה המבקשת, הנו חלק בלתי נפרד מתנאי ערבותה; ואולם כאמור, לא היתה חובה לצרף מיסמך זה לכתב התביעה ואי צרופו אינו מפקיע את עילת התביעה ואינו מהוה, כשלעצמו, עילה למתן רשות להיתגונן.
...
ב"כ המבקשת טען בסיכומיו כי דין הבקשה להתקבל, שכן טופס הגילוי לא צורף לכתב התביעה, ומעיון בו לאחר שהוגש לתיק עולה כי חסרים בו פרטים מהותיים, כגון מהות ההלוואה, לאיזו מטרה ניטלה, כגון בגין חוב עבר ומה שיעור הריבית; בנוסף, טען, לא סומנו בו החלופות הרלוונטיות והחתימה היא כללית.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מסקנתי היא כי יש ליתן למבקשת רשות להתגונן בשאלת קיום חובת הגילוי של המשיב כלפיה כערבה.
אכן, בתצהירה טענה כי לא הוסבר לה במעמד החתימה כי היא חותמת על ערבות לחברה, אלא על ערבות לבעלה; הטענה נטענה בכלליות ונוּסחה באופן עמום שלא ניתן להבין ממנו בבירור האם לטענתה מדובר בהטעיה מצד נציגי החברה או במסקנה שלה, שנובעת מכך כי לא הבחינה, כנראה, בין בעלה ובין החברה שבבעלותו; אעיר, כי נוסחו של סעיף 6 לתצהירה תומך, על פניו, באפשרות השניה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה למתן רשות להיתגונן שהוגשה במסגרת תביעה בסדר דין מקוצר על סך של 814,905 ₪ שהגיש המשיב נגד המבקש ונגד אישתו נועה (להלן: הנתבעים).
התביעה הוגשה בגין יתרת חובה בחשבונם של הנתבעים, בגין יתרת חוב בהלוואה שנטלו ובגין ערבות בנקאית שהנפיק המשיב עבורם.
נפסק, כי במקרים כאלו תותנה הרשות להיתגונן בהפקדת סכומי ערבות (אורי גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי [מהדורה 12, 2005], בעמ' 414-412; ע"א 527/07 מזל נחום נ' קרן אהרונסון בע"מ [18.2.2008], בפיסקה 8 לפסק דינו של השופט א' רובינשטיין והאסמכתאות הנזכרות שם).
...
חרף החלטתי מיום 25.2.2020, בה ציינתי במפורש, כי בנסיבות אלו יש לראות בבקשה כאילו הוגשה על ידי המבקש בלבד, לא הוגשה בקשת רשות להתגונן מטעם הנתבעת הנוספת ולחלופין לא התבקש תיקון הבקשה שהוגשה, על ידי צירוף תצהיר מטעמה.
לאור כל אלו, ובשים לב לסמכות בית המשפט להתנות את מתן הרשות להתגונן בין השאר במתן ערובה (תקנה 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984), אני קובעת כי תינתן למבקש רשות להתגונן בפני התביעה בכפוף להפקדת ערבון, אותו מצאתי לנכון להעמיד, בנסיבות המקרה, על סך של 80,000 ₪.
בשים לב לחגי תשרי ולסגר הנוכחי בגין משבר הקורונה, אני מורה כי סכום זה יופקד בקופת בית המשפט עד לא יאוחר מיום 15.11.2020.
משלא הוגשה בקשה למתן רשות להתגונן על ידי נתבעת מס' 2, אני מורה על קבלת התביעה נגדה ועל מתן פסק דין על יסוד כתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן רשות להיתגונן שהוגשה במסגרת תביעה בסדר דין מקוצר ע"ס 607,684 ₪, שהגיש התובע, תאגיד בנקאי כהגדרתו בחוק הבנקאות (רשוי), תשמ"א-1981 (להלן: "הבנק"), כנגד הנתבעת 1, חברת בני פהד טנוס בניה ופיתוח (2000) בע"מ (להלן: "החברה"), וכן כנגד שלושת הנתבעים האחרים (להלן: "הערבים"), אחד מהם גם מכוח היותו ערב ובעל עניין בחברה, וכולם מכוח ערבותם על כתבי ערבות שונים.
המבקש 4 (להלן: "טוני") טען שעל אף שמדובר בערבות מוגבלת, הוא נתבע על מלא סכום החוב; הערבות ניתנה לחשבון הפרטי ולא העיסקי וכך נימסר במעמד החתימה ע"י נציגי הבנק (ששמותיהם אינם זכורים לו); אי מסירת מיסמכי ההלוואה; אי מתן הסבר מתאים; אי משלוח מכתבי דרישה.
...
כך היא מסקנתי בדבר טענת ההגנה הנוספת הנוגעת להפטר מכוח הפרת חובת ההסבר וחובת היידוע לעניין קיומן של הלוואות קודמות בחשבון (סע' 19 ו-23 לתצהיר טוני; סע' 10 ו-12 לתצהיר נסים).
מכאן שטענתו לעניין גובה החוב דינה להידחות ובעניין זה לא ניתנת לו רשות להתגונן (ראו סע' 10 או- 14(ג) לכתב התביעה).
באיזון הראוי שבין כלל הנתונים שהובאו לעיל, אני קובעת כי תנאי למתן הרשות להתגונן הוא שהמבקשים יפקידו סכום של 90,000 ₪ במזומן או בערבות בנקאית שתופקד בקופת בית המשפט, וזאת בתוך 30 ימים מיום קבלת החלטה זו. ככל שלא יופקד הסכום במועד, תידחה הבקשה לרשות להתגונן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו