מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד בעל מניות וערב אישי

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בבקשה, החייב הוא בעל מניות בחברת "צמיגי אייל נאסה בע"מ" והוא ערב אישית לחובותיה של החברה לכל אחת מהמבקשות.
עם מתן הצוו לפתיחת הליכים ועד למתן הצוו לשקום כלכלי, חלות על החייב ההגבלות הקבועות בסעיף 142 לחוק ובכלל זה: הגבלה מקבלה או החזקה של דרכון ישראלי או תעודת מעבר לפי חוק הדרכונים התשי"ב- 1952, ומהארכת תוקפם, ובילבד שיהיו תקפים לשם שיבה לישראל; עיכוב יציאת החייב מהארץ; הגבלה זו מחליפה את צוי עיכוב יציאה מן הארץ שהוצאו כנגד החייב לפי חוק ההוצאה לפועל, לפי חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ"ה- 1995 או בהליך גביה אחר.
...

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאור כל האמור לעיל, הנני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו עיכוב הליכים נגד החברה ובעלי מניותיה עד ליום 22/06/21, בתקופה זו לא ייפתחו ולא יימשכו בענייניהם הליכים משפטיים, הליכי ביצוע בלשכות ההוצל"פ, הליכי מימוש וחילוט נכסים או ערבויות בנקאיות אלא באישור מראש של בית משפט של חידלות הפרעון.
כמו כן מותנה צו עיכוב ההליכים כנגד בעלי המניות בהגשת תצהיר נכסים וחובות מצד בעלי המניות אשר יוגש תוך 7 ימים, מתן צו עיכוב יציאה מהארץ כנגד בעלי המניות וכן כי המועד להגשת בקשה זו יחייב גם בהליכים חידלות פרעון אחרים, היה ובעלי המניות ידרשו לנקוט בהם.
ב) מנהלת ההסדר תגיש בתוך 48 שעות תצהיר העדר זיקה והתחייבות אישית להבטחת קיום תפקידה.
...
לאור האמור בבקשה ומשלא הוגשה כל התנגדות מטעם מי מן הנושים להליך או למתן צו עיכוב הליכים וגם הממונה על הליכי חדלות פירעון תמך בניסיון שיקומה של החברה, על דרך ההליך המוצע, סבורני כי נכון לתת לחברה הזדמנות לשיקום פעילותה ולהסדרת חובותיה על דרך של מתן צווי עיכוב הליכים לחברה ולבעלי המניות, איסור דיספוזיציה ומינוי מנהל הסדר, וזאת למשך 60 ימים, על מנת שניתן יהיה בשלב הראשוני לבחון את היתכנות ההליך, על סמך דו"ח שיוגש על-ידי מנהל ההסדר שימונה.
בנסיבות אלה, משקיימת הסכמה כוללת של החברה, בעלי מניותיה והנושים לזהותו של בעל התפקיד, סבורני כי ראוי לתת תוקף לרצונם של כל הצדדים המעורבים בהליך ובייחוד לנושים, הגם שהוצגו על-ידי הממונה שורה של בעלי תפקיד ראויים, וחרף טענות הממונה בדבר מינויה של עו"ד באומגרטן כמנהל הסדר בתיק אחר במחוז אחר.
לאור כל האמור לעיל, הנני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו עיכוב הליכים נגד החברה ובעלי מניותיה עד ליום 22/06/21, בתקופה זו לא ייפתחו ולא יימשכו בענייניהם הליכים משפטיים, הליכי ביצוע בלשכות ההוצל"פ, הליכי מימוש וחילוט נכסים או ערבויות בנקאיות אלא באישור מראש של בית משפט של חדלות הפירעון.
א) אני ממנה את עו"ד אלונה באומגרטן למנהלת ההסדר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסכומים הוסיף התובע וטען שביום 31.8.2021 ביטל משרד התחבורה את רישיונות הנתבעים לצמיתות, כי כנגד הנתבעת ניפתחו תיקי הוצאה לפועל והוטלו עיקולים במיליוני ₪, כנגד הנתבע ניתן צו עיכוב יציאה מהארץ ומתנהלות נגדו חקירות על עבירות חוק המכס.
התובע טוען בכתב התביעה כי הנתבעים הפרו את חוק רשוי שירותים ומקצועות בענף הרכב (יבוא רכב ושיווקו וסחר ברכב), התשע"ו-2016 בהעדר שקיפות וגילוי מיסמכי רכישת הרכב וכן בכך שלא ניתנה לו ערבות בנקאית כנגד הכספים ששילם וחשבונית המפרטת את הפרטים הנדרשים בחוק.
הנתבע ביקש צו למניעת הטרדה מאיימת נגד בא כוח התובע והגיש תביעה בגין לשון הרע ופגיעה בפרטיות נגד בא כוח התובע במסגרת ת.א 4730-08-19, והתביעה נגדו התקבלה תוך קביעת דברים קשים אודותיו.
טענת הנתבע שהוא הציע לתובע ערבות בנקאית, אך התובע סרב ולכן ניתנה לתובע ערבות אישית שלו, נטענת בעלמא.
סעיף 6 לחוק החברות, תשנ"ט-1999, מהוה חריג לעיקרון האחריות המשפטית הנפרדת בין חברה לבעלי מניותיה ומורה כי מקום בו נעשה שימוש באישיות המשפטית הנפרדת של החברה "כדי להונות אדם, או לקפח נושה של החברה; או באופן הפוגע בתכלית החברה, ותוך נטילת סיכון בלתי סביר ביחס ליכולתה לפרוע את חובותיה" ניתן יהיה לייחס את חובות החברה לבעלי מניותיה.
...
סוף דבר מכל האמור הנתבעים, יחד ולחוד, ישלמו לתובע סך של 90,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה (29.12.2020) ועד התשלום בפועל.
עוד ישלמו הנתבעים, יחד ולחוד, לתובעת את אגרת המשפט ששולמה וכן הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין בסך 30,000 ₪.
סכום אותו אני קובעת כסכום סביר ומידתי בנסיבות העניין, ובכלל זה בהתחשב בתוצאות ההליך שנוהל עד תום, בסכום התביעה ובכך שרק לאחר הגשת התביעה הושב לתובע סך של 110,000 ₪ מתוך סכום התביעה ויתרת כספו של התובע לא הושב לו במשך שנתיים.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הבקשות הוגשו בהתאם להוראות חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח – 2018 (להלן: "החוק"), ובמסגרתן מבוקש צו פתיחת הליכים לצורך שקום החברות ומינוי נאמנת זמנית להפעלת החברות ושיקומן עד גיבוש תכנית לשקום כלכלי, זאת אגב בקשה למתן סעדים זמניים (צו איסור דיספוזיציה), וכן עתירה להקפאת הליכים אישית נגד בעל המניות ובעל השליטה בחברות, מר צור שומן (להלן: "בעל המניות").
כאמור, צו עיכוב ההליכים יחול על המבקשים, הן החברות והן בעל מניותיהן, ביחס לחובות הנובעים מערבותו האישית לחובות החברות.
ניתן בזאת צו עיכוב יציאה מהארץ נגד בעל המניות, מר שומן צור.
...
  אני מורה כי החל ממועד מתן צו פתיחת ההליכים וכל עוד הצו בתוקף, לא תיפרע כל ערבות בנקאית שהוציא תאגיד בנקאי לטובת נושה של החברות, אלא באישור בית משפט זה. אני מורה כי בתקופת ההקפאה לא יבוצע כל סעד עצמי מכל מין וסוג שהוא, על ידי מי מנושי החברות, לרבות תפיסת נכסים, קיזוז, המחאת חוב, עיקול או עיכבון על תקבולים מלקוחות החברות, אלא באישור בית המשפט.
אני מאשר לנאמנים לגבש תוכנית הבראה מפורטת לחברות, וכן לגבש הצעה להסדר נושים.
אני קובע את התיק לעיוני ביום 18.7.23.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, כפי שנימסר על ידי ב"כ המבקשים, למרות שלא ניתנו צוי פתיחת הליכים כנגד בעל המניות ורעייתו, בפועל הם מוגבלים בחשבונות הבנק, אינם מקבלים אשראי והם אף נתנו הסכמתם למתן צוי עיכוב יציאה מן הארץ כנגדם והצהירו כי ככל שיתגלה שיש בידיהם נכס נוסף, הוא יוקנה לקופה.
בשים לב לכך שהנכס העקרי של החברה הנו פעילותה, והנכס העקרי של בעל המניות ורעייתו הנו בית מגורים, שיתרת המשכנתאות הרובצות עליו הנן בשיעור של כ-87% מששוויו, ככל שהצעת ההסדר לא תאושר ויינתנו צו פירוק וצוי פתיחת הליכים אישיים, הדיבידנד שיניבו הליכים אלה לנושים (לרבות לקבוצת הנושים בעלי ערבות אישית, המתנגדת להסדר), יהיה נמוך לאין שיעור מזה המוצע בהצעת ההסדר.
אני מורה על מתן צוי עיכוב יציאה מן הארץ כנגד בעל המניות ורעייתו, שיעמדו בתוקפם עד לביצועו המלא של הסדר החוב ויבוטלו, רק בכפוף להעמדת ערבויות מתאימות, לשביעות רצונה של מנהלת ההסדר ובאשור בית המשפט.
...
לאור כל האמור, ומשמתקיימים תנאי סעיף 87 לחוק, אני מאשרת את הסדר החוב ונותנת לו תוקף של פסק הדין.
אני מורה על מתן צווי עיכוב יציאה מן הארץ כנגד בעל המניות ורעייתו, שיעמדו בתוקפם עד לביצועו המלא של הסדר החוב ויבוטלו, רק בכפוף להעמדת ערבויות מתאימות, לשביעות רצונה של מנהלת ההסדר ובאישור בית המשפט.
כמו כן, אני מורה על מתן צווי איסור דיספוזיציה על נכסי בעל המניות ורעייתו, שיעמדו בתוקפם עד לביצועו המלא של הסדר החוב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו