בקשת רשות ערעור "בגילגול שלישי" על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז לוד בשבתו כבית משפט לנוער בענ"א 47322-07-22 מיום 26.7.2022, בגדריו נדחה ברובו ערעור המבקשת על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בתלה"מ 63964-03-22 מיום 18.7.2022, בגדרה הוארך צו שניתן ביום 13.7.2022 לפי סעיף 11 לחוק הנוער (טפול והשגחה), התש"ך-1960 (להלן: חוק הנוער או החוק).
האב הסכים להמלצות הנ"ל, בעוד האם היתנגדה וטענה כי מצב הקטינה ישתפר אם תשוב להתגורר איתה, וכי זהו גם רצון הקטינה.
עוד צוין בהחלטה כי חרף החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה מיום 9.6.2022, ההורים טרם פנו לבדיקת מסוגלות הורית והערכת מסוכנות, וכי ביצוע הבדיקות עשוי להשפיע על מועד הוצאת הקטינה ממרכז החרום, בשים לב לטענת האב כי האם נתנה לקטינה תרופות פסיכיאטריות ללא מירשם, ולטענת האם כי האב פגע מינית בילדה.
האפוטרופא לדין ציינה כי דווח לה ממרכז החרום שהקטינה חזרה "סוערת ועם אמירות קשות כנגד הצוות המטפל", ושביום 31.7.2022 הייתה לקטינה "התפרצות זעם קשה" שנמשכה שעתיים, במהלכה לא ניתן היה להרגיעה.
עוד ציינה האפוטרופא לדין כי הצוות המטפל במרכז החרום מסר שהאם הנחתה את הקטינה שלא לשתף פעולה עם מרכז החרום; וכי כעת שוקד הצוות במרכז החרום על בניית אמון מחדש עם הקטינה.
צוין כי עריכת איבחון היא מטרה לגיטימית להוצאת קטין למרכז חרום, והיא הוכרה בפסיקה של בית משפט זה.
דיון והכרעה
כידוע, רשות ערעור ב"גילגול שלישי" תנתן במקרים חריגים, כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית עקרונית או לשם מניעת עוות דין (ראו, מני רבים: בע"מ 3531/22 פלוני נ' פלוני, פס' 8 (29.5.2022); בע"מ 1485/22 פלוני נ' פלוני, פס' 4-3 (14.4.2022)))
חרף ניסיון האם לשוות לבקשתה נופך עיקרוני בעל השלכות רוחב, עיון בבקשה ובתשובות המשיבים לה מעלה כי, הלכה למעשה, הבקשה נטועה עמוק בנסיבותיו העובדתיות הקונקרטיות של המקרה הנידון, ואינה מעוררת שאלה משפטית עקרונית החורגת מעניינם הפרטני של הצדדים.
אשר לטענות האם, כי צו החרום נועד לרפא את המחדל שלפיו הצוו מיום 12.6.2022 לא הוארך במועד, אציין כי מקובלת עליי קביעת בית משפט השלום, כי חרף המחדל הנטען, ראוי היה לבחון את טובת הקטינה ולפעול בהתאם לה.
הינה כי כן, הבקשה אינה מעוררת שאלה משפטית עקרונית, ואינה עומדת באמות המידה שנקבעו בפסיקה למתן רשות ערעור כאמור.
...
לנוכח האמור, מקובלת עליי עמדת המשיבות 2-1, שלפיה אין לקבל את טענות האם, כי לא ניתן לפעול מכוח סעיף 12 לחוק גם במקרים שבהם הדבר נדרש להעברת קטין למרכז חירום לצורך אבחון פסיכו-דיאגנוסטי והתאמת טיפול נפשי או רגשי עבורו; או כי עניין זה מעורר שאלה עקרונית.
אשר לטענות האם, כי צו החירום נועד לרפא את המחדל שלפיו הצו מיום 12.6.2022 לא הוארך במועד, אציין כי מקובלת עליי קביעת בית משפט השלום, כי חרף המחדל הנטען, ראוי היה לבחון את טובת הקטינה ולפעול בהתאם לה.
הנה כי כן, הבקשה אינה מעוררת שאלה משפטית עקרונית, ואינה עומדת באמות המידה שנקבעו בפסיקה למתן רשות ערעור כאמור.
יש לקוות אפוא שההורים יפנו לביצוע בדיקות אלו בהקדם, אם לא עשו כן עד כה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.