לפני בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת, לפי הוראות חוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב-2001 (להלן: "החוק").
"(א) הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחרותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו".
המושג "הטרדה מאיימת" הוגדר בהצעת חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"א-2001 (הצ"ח 3028, ג' באב התשס"א, 23.7.2001), באופן הבא:
"המושג "הטרדה מאיימת" או במקורו בשפה האנגלית "stalking" מתייחס לדפוסי היתנהגות הכוללים הטרדות ואיומים מסוגים שונים, אשר פוגעות בשלוות חייו, בפרטיותו או בגופו של אדם, ועל פי ניסיון החיים המצטבר מקימים גם חשש לפגיעה בגופו או בחייו של האדם המוטרד"
וכן:
"הטרדה מאיימת גורמת לאדם שכלפיו היא מופנית למתח, לחרדה ולתחושת איום, לעתים עד כדי אי יכולת לקיים שגרת חיים תקינה".
מן הכלל אל הפרט:
טענתה של המשיבה בתגובתה, כמו גם בדיון שהתקיים לפניי הייתה – "לא היה ולא נברא", ולא רק זאת אלא שהמבקשת: "אינה דיירת בבניין, אינה גרה בבניין, ואינה בת זוגו של מר פלדמן" (ס' 1 לתגובה).
הלכה פסוקה היא, כי החוק למניעת הטרדה מאיימת בא על מנת ליתן מענה דחוף ומתוחם לפגיעה שאירעה סמוך לפני הגשת הבקשה (רע"א 1852/21 עזרא נ' ביטאיט, 18.4.21) וככל שבכך היו מסתכמות הטענות, וודאי שלא היה מקום להעתר לבקשה.
לצד אלה וכגורמים מצננים יוער, כי לא מצאתי כל אינדיקאציה לתקיפה מצד המשיבה, וממילא שחלק מטענות המבקשת מתייחסות לאירועים ישנים מאוד שאין זה המקום לידון בהם.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ואף שמעתי את השלמות הטיעון בדיון שהתקיים היום לפניי סברתי, כי דין הבקשה להתקבל בחלקה, זאת נוכח הטעמים הבאים:
המסגרת הנורמטיבית:
סעיף 2 לחוק, מגדיר מהי הטרדה מאיימת.
הלכה פסוקה היא, כי החוק למניעת הטרדה מאיימת בא על מנת ליתן מענה דחוף ומתוחם לפגיעה שארעה סמוך לפני הגשת הבקשה (רע"א 1852/21 עזרא נ' ביטאיט, 18.4.21) וככל שבכך היו מסתכמות הטענות, וודאי שלא היה מקום להיעתר לבקשה.
סוף דבר:
דין הבקשה להתקבל בחלקה בלבד.