מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה למתן צו ביניים במכרז צהרונים וקייטנות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע לפני בקשה למתן צו ביניים, המתייחסת למכרז שפירסמה המשיבה 1 (להלן: "המועצה") העוסק בהפעלת צהרונים וקייטנות בגני הילדים המצויים בתחום שיפוטה המוניציפאלי לשנת הלימודים תשע"ט (להלן: "המיכרז").
...
בשלב הזה, אני סבור כי השאלה הפרשנית דנן טעונה בירור מעמיק ויסודי יותר, אשר יתבצע במסגרת בירור העתירה לגופה.
כאמור, דברים אלה מעידים על הליך יסודי ותקין לכאורה שבוצע על ידי ועדת המכרזים, כאשר לצורך הבקשה לצו ביניים, ובשלב זה, כאשר הגיעה ועדה זו למסקנה כי תנאי הסף בעניין הניסיון לא קוימו, הרי החלטתה נמצאת לכאורה בתוך מתחם הסבירות ואין לשנותה בצו ביניים.
סיכום בנסיבות הנזכרות לעיל לא מצאתי אפוא לקבל את הבקשה לצו ביניים והיא נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החל מיום 1.9.09 ועד ליום 31.8.15 ההיתקשרות הייתה מול הנתבעת 2, שהנה חברה המנהלת שני מרכזי ספורט וכן אחראית על פעילות הצהרונים, המעונות, המרכז הטיפולי ביישוב.
בשנת 2015 פירסמה הנתבעת 2 מיכרז חדש למתן שירות של ניהול מקצועי ואימון של חוגי כדורסל.
בתום הדיון ניתן צו להגשת סיכומים בכתב.
זאת, במיוחד בשים לב לכך שכבר בכתב התביעה הודה התובע כי הוא "לא היתנגד לכך שיועסק כקבלן ויחול עליו הסכם גידרון, אולם ביקש תגמול כנגד זה בשיעור של 150% משכרם של השכירים – מה שלא קרה בפועל". במילים אחרות, התובע מודה כי ככל שהיתה התמורה שקבל גבוהה יותר, הרי שהעסקתו כקבלן היתה נכונה ומתאימה לו. ברם, כפי שציינו מוקדם יותר, גובה התמורה שקבל התובע היתה תלויה במידה לא מבוטלת ב"ביצועיו" בעבודתו, שכן הצלחה של בית-הספר והקייטנות היתה באה להיות ביטוי בעליה בהכנסות וברווחים (שמהם קיבל אחוזים), ובאופן דומה, החלטתו הלגיטימית לידרוש שכר גבוה יותר עבור מאמני הכדורסל השכירים הובילה לירידה בתמורה שקבל; שביעית אשר למבחן התמורה, דהיינו האם התמורה ששולמה לתובע הייתה גבוהה בהרבה מהשכר שהיה משולם לו אילו היתקיימו בין הצדדים יחסי עבודה – איננו סבורים כי בנסיבות העניין יש ליתן משקל למבחן זה, שכן כפי שכבר ציינו, הרי שבשונה משאר העובדים, חלק משמעותי שכרו של התובע נגזר מהתוצאות העסקיות (הכנסות ורווחים), כך שככל שהיה מצליח יותר בגיוס משתתפים לפעילות בית-הספר היה מגדיל את הכנסותיו, וככל שהיה מצליח להפחית בהוצאות הקייטנות – ובפרט לשכור מאמנים בשכר נמוך יותר – היתה התמורה שקבל עבור שירותיו גבוהה גם כן (וראו לעניין זה גם סעיף 2 למייל ששלחה גב' פז לתובע ביום 30.9.15, שבו הלינה על כך שהתובע על דעת עצמו וללא אישור מראש החליט להעסיק צוות נוסף בקייטנות (נספח 4 לכתב התביעה); שמינית אשר למבחן התלות הכלכלית – על פי ההלכה הפסוקה, במקרים גבוליים עשויה קביעה עובדתית לפיה אדם היה תלוי כלכלית ולאורך שנים במעסיק מסויים להטיות את הכף לכיוון הכרה ביחסי עבודה (ע"ע 3000256/98 אייזיק נ' תה"ל – תיכנון המים לישראל (10.6.02)).
...
עם זאת, מצאנו לנכון לציין – שכן יש לכך לדעתנו חשיבות לכל הפחות לעניין ההוצאות – כי לא היה מקום מלכתחילה להגשת התביעה כנגד הנתבעת 1 (המועצה המקומית), ודין התביעה כנגד נתבעת זו היה להידחות על הסף, בשל התיישנותה.
נציין כי אף אם היינו מגיעים למסקנה כי התקיימו יחסי עבודה והתובע זכאי לפיצויי פיטורים, ואלה היו מחושבים לפי כל תקופת העסקתו במקום העבודה – לרבות בגין התקופה שבה ההעסקה נעשתה ישירות על ידי המועצה – הרי שהגורם היחידי שהיה חייב בתשלומים הוא הנתבעת 2, שהיא המעסיקה האחרונה (וזאת בהתאם להוראות סעיף 1(ב) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963)); סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות משפט בסך 5,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בעניינים מקומיים אריאל נפסק כדקלמן:

המבקשת הגישה ביום 26/6/17 עתירה נגד המשיבים לסעדים הבאים: מתן צו מניעה קבוע, האוסר על המשיבים 2-1 או מי מהם להיתקשר בהסכם עם המשיבה 3 להפעלת קייטנות או צהרונים בישוב שערי תקוה, בקשר עם מיכרז אשר פורסם בחודש אפריל 2017 ביחס לחופשת הקיץ הקרובה ולשנת הלימודים הנפתחת לאחריה.
שני השיקולים שעל בית המשפט לשקול בבואו להכריע בבקשה למתן צו ביניים, הם מאזן הנוחות וסכויי העתירה (ראו למשל בר"ם 2077/06 ימית ניהולית 2000 בע"מ נ' עריית ירושלים, (פורסם במאגרים - 9/3/06) ; בר"מ 6672/09 מילגם שירותים בע"מ נ' עריית חדרה ואח' (פורסם במאגרים - 23/8/09)).
...
איני מקבל את הטענה שקבלת הבקשה יוצרת הגבל עסקי.
זכות זו נתונה לגורם אשר עמד בתנאי המכרז וזכה בו. אף הטענה לשיהוי נדחית.
לפיכך אני מקבל את בקשת המבקשת ומורה על מתן הצווים הבאים: צו האוסר על המשיבים או מי מהם לפעול בניגוד לתנאי המכרז שבו זכתה המבקשת.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 5757/09 בפני: כבוד השופט ח' מלצר המבקשת: מכללת טומשין לחינוך נ ג ד המשיבים: 1. עריית מודיעין - מכבים – רעות 2. ד"ר יוסי דבאח מפעלים חנוכיים צהרוני בחצי היום 3. צוות לוין בע"מ בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב – יפו מיום 8.7.2009 בעת"מ 2095/09 (בש"א 31796/09) שניתנה על-ידי כב' סגן הנשיא, השופט י' זפט, ובקשה לסעד זמני בשם המבקשת: עו"ד אחיקם שוסטר בשם המשיבה 1: עו"ד יובל קויאטק, עו"ד שרה חביב בשם המשיב 2: עו"ד נירית גודס בשם המשיבה 3: עו"ד יעקב מ. בן שושן ][]החלטה
המבקשת הישתתפה במיכרז שפירסמה המשיבה 1 להפעלת צהרונים וקייטנות בשנים תש"ע ותשע"א, והצעתה נפסלה עקב פגם בערבות הבנקאית שצרפה.
בגדר האמור חפצה המבקשת כי יוצא צו ביניים שיאסור על המשיבה 1 מלהתקשר עם הזוכה במיכרז (המשיב 2) ולפעול למימוש המיכרז.
...
היא עותרת עתה לביטול המכרז מחמת פגמים שונים שנפלו בו, לשיטתה, וכן לעיון במסמכים, וזאת בתורת עותר נעדר אינטרס אישי לזכיה במכרז, שכן אין היא חולקת עוד על פסילתה (לסיכום הלכות זכות העמידה בנושאים אלה – ראו: ע"א 334/01 מדינת ישראל נ' אבו שינדי, פ"ד נז(1) 883 (2003).
משעיינתי בהחלטה, בטענות הצדדים, ובהבהרות המשיבים שנמסרו לפי החלטתי מתאריך 21.7.2009, מצאתי כי דין הבקשה – להידחות.
נוכח כל האמור לעיל – הבקשה נדחית, וממילא זה אף דינה של הבקשה לסעד זמני שבגדרה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו