האחים החזיקו בזכויות שוות בנכס מקרקעין בתל-אביב-יפו, עד שזכויותיו של שלמה נמכרו למרדכי בהליך כנוס נכסים, במסגרת מימוש משכנתא שרבצה על חלקו של שלמה.
בית המשפט המחוזי הוסיף וציין כי: "הימנעות המבקש להציג את המידע המלא, לרבות לגבי הליכי העבר והפרטים הנוגעים להליך הנוכחי החדש שיזם בבית המשפט המחוזי לשם הכרזה על זכויותיו בנכס, גם היא עומדת בעוכרו עת הוא עותר לסעד זמני בגדרי העירעור".
על יסוד האמור נדחתה הבקשה לעיכוב ביצוע, והמבקש חויב בתשלום הוצאות המשיבים בסך 5,000 ש"ח. כמו כן נקבע כי חובת הפינוי תהא כפי שהורה בית משפט השלום – ביום 9.4.2021.
כמו כן, בהחלטתי הנ"ל התבקש המבקש להגיש הודעת הבהרה לגבי הסוגיות הבאות: מדוע בקשת רשות העירעור הוגשה רק ביום 8.4.2024, יום אחד בלבד לפני מועד הפינוי שנקבע, בעוד החלטת בית המשפט המחוזי ניתנה עוד ביום 21.3.2024; כיצד בקשת רשות העירעור עולה בקנה אחד עם הטענה שה-"דירה" דנן אינה מותרת, לעת הזו, למגורים; אלו בטוחות מציע המבקש להבטחת זכותם של המשיבים לתשלום בגין שהייתו הנמשכת בנכס, ולהבטחת נזקיהם ככל שתתקבל בקשתו לעיכוב ביצוע.
המבקש ערער על פסק הדין אשר סילק את תביעתו על הסף, לבית משפט זה (ע"א 9743/07), והפסיד פעמיים: פעם אחת בבקשה לעיכוב ביצוע, אשר נדחתה בהחלטת השופט א' א' לוי (שאוזכרה לעיל); ופעם נוספת בעירעור עצמו, אשר פסק הדין שניתן בו הותיר על כנו את הקביעה כי קיים מעשה בית דין: "בצדק דחה רשם בית המשפט המחוזי את התביעה על הסף מטעמי מעשה בית דין, לאחר שמצא כי המחלוקת בדבר תוקפו של המכר למימוש המשכנתא כבר הוכרעה לגופה בהליך הקודם בין אותם צדדים. משקיימת זהות עילה וזהות בין הצדדים המתדיינים, קם מעשה בית דין".
לכן, למעשה, טענתו של המבקש אינה רק שפסק דינה של השופטת שטופמן אינו מקים מעשה בית דין, אלא גם כי פסק דין מאוחר של בית משפט זה ב-ע"א 9743/07, אשר קבע ההפך, הוא מוטעה ולכן ניתן כביכול להיתעלם ממנו.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, על נספחיהן, סבורני כי דין הבקשה להידחות.
בענייננו וכמובהר להלן, סבורני כי לא נפל פגם בהחלטת בית המשפט המחוזי שלפיה לא ניתן עיכוב ביצוע.
אשר על כן – הבקשה נדחית, ולצידה גם הבקשה לעיכוב ביצוע.