יתרת חוב הלוואת המשכנתה מסתכמת בכ-480,000 ₪ (נכון למועד החלטת בית משפט השלום).
דיון והכרעה בבקשה למתן רשות ערעור
לאחר שעיינתי במסמכים הרלוואנטיים ושמעתי את הצדדים, הגעתי למסקנה שיש להעניק למבקשת רשות לערער על החלטת בית משפט השלום ולדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
אם הנכס ימומש בהתאם להנחות בית משפט השלום, יועבר לקופת הנשייה סכום של 892,000 ₪, שעליו לא תהיה הנאמנת זכאית לקבל שכר, דהיינו מלוא הסכום יחולק לנושים.
כמו כן, חישוב הפידיון יעשה ללא היתחשבות בשכר הנאמנת ואגרת ההשגחה, משום שהמבקשת והנאמנת לא טענו בעיניין זה.
כלומר, אם יתקבלו טענת הנאמנת, סכום הפידיון יעמוד על 964,000 ₪, לפי החישוב הבא: שווי הנכס בסכום של 2,700,000 ₪, בהפחתת יתרת המשכנתה בסכום של 480,000 ₪, 220,000 ₪ הוצאות המימוש ושווי הסידור החלופי בסך 72,000 ₪ (כפי חישוב הנאמנת – 4,000 ₪ לחודש, במשך 18 חודשים), והפחתת חלק של הבעל בשיעור מחצית מהיתרה.
...
דיון והכרעה בבקשה למתן רשות ערעור
לאחר שעיינתי במסמכים הרלוונטיים ושמעתי את הצדדים, הגעתי למסקנה שיש להעניק למבקשת רשות לערער על החלטת בית משפט השלום ולדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
כאשר מימוש דירה משועבדת נעשה בהתאם להוראות סעיף 248 לחוק, אני סבור שחלים על המימוש דיני ההוצאה לפועל בקשר למימוש נכסים משועבדים.
לכן אני סבור שחלים על מימוש של נכס משועבד דיני ההוצאה לפועל, בין אם המימוש נעשה על ידי הנושה המובטח או על ידי הנאמנת ובין אם המימוש נעשה במסגרת תיק חדלות הפירעון או במסגרת תיק הוצאה לפועל.
לסיכום נקודה זו: כאשר ליחיד בהליך חדלות פירעון נכס משועבד, יש לממשו בהתאם להוראות סעיף 248 לחוק, והדינים אשר חלים על המימוש הם דיני ההוצאה לפועל הרלוונטיים, לרבות שכר טרחת בעל התפקיד המממש ומשך הסידור החלופי, אשר מחושב לפי סעיף 38(ג) לחוק ההוצאה לפועל.