עוד טוענת הנתבעת, כי התביעה הוגשה בחוסר ניקיון כפיים, שלא בתום לב ותוך שהוי ושימוש לרעה בהליכי משפט, שכן התובעים לא הגישו כל היתנגדות לבקשת הנתבעת לקבל היתר והמתינו רק לאחר שהחלה בבניה וזאת תוך שהם עצמם עושים שימוש ייחודי בחלקים אחרים מהחצר או מהגג, הציבו מחסנים בחצר, ביצעו בניה בלתי חוקית בדירותיהם ועל גבי הגג תוך כדי הישתלטות על שטחים משותפים נרחבים, והם פועלים כיום בצרות עין ובחוסר תום לב. משכך, לטענת הנתבעת, התובעים "טובלים כששרץ בידם".
לטענת הנתבעת בכתב הגנתה (טענה ממנה חזרה בסיכומיה), בהתאם לחוק המקרקעין (סעיף 71ב(ג)) בעל דירה שהורחבה ייראה כמי שהסכים להרחבה דומה של כל דירה אחרת בבנין.
המרפסת הפתוחה (המבואה המוגבהת) בכניסה לדירה מקורה בגג רעפים וסגורה בחלונות אלומיניום בנגוד לתכנית ההיתר.
בהקשר זה מבקשים התובעים מבית המשפט "לקחת בחשבון בפסיקתו כי הנתבעים לא קופחו ביחס לתוספות בניה ברכוש המשותף אל מול התובעים וכי השטחים אשר נוצלו על ידי הנתבעים ברכוש המשותף גדולים מאלה של כל אחד מהתובעים".
הנתבעת מצידה, הבהירה בסיכומיה כי במסגרת הרחבת דירתה ביקשה להגביה את הקרקע הגובלת בדירתה למפלס דלת היציאה שמדירתה לחצר.
עוד טוענת הנתבעת, כי בהתאם לסעיף 14 לחוק, אין מקום ליתן צו מניעה נגדה שכן אין מקום להתיר את השמוש בזכות הבעלות כעילה לגרום נזק או אי נוחות אף כשמדובר במשיג גבול.
בחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט נזכר גם שימוש שעושים התובעים 1 ו-2 ברכוש המשותף: שימוש בחדר ההסקה וחלל נוסף (חלל נמוך מאד, אליו קיימת גישה ממבואת חדר המדריגות של הבנין) כמחסנים פרטיים (עמ' 21-22 וכן בסיכום בעמ' 23 לחוות הדעת).
לא בכדי מצאה הנתבעת להתחייב בסיכומיה (סעיף 28) כי היא "לא תבנה תיקרה קבועה מכל סוג, לא יונחו באופן קבוע מיטלטלין ולא תמנע גישה מכל שכן שיחפוץ בכך (ככל שנידרש, גם באמצעות שינוי כיוון המדריגות לכוון שביל הגישה)". בענין אחרון זה אף מוסיפה הנתבעת וטוענת בסיכומיה (סעיף 23), כי "ככל שיידרש, אף ניתן לשנות את כיוון המדריגות העולות לשטח המרוצף, לכיוון שביל הגישה כך שהגישה למפלס תהיה טבעית יותר".
בנסיבות דנן, הגבהה (בגובה של 1.4 מטרים) וריצוף של החצר (במלואה) באופן בו מבקשת הנתבעת לבצעם, גם אם יאמר כי הדבר מותר בהתאם להיתר בניה (וספק אם כך הוא הדבר כאמור, נוכח גובה ההגבהה הנדרשת), אינו בבחינת שימוש רגיל וסביר של הנתבעת ברכוש המשותף ומשכך אין היא זכאית לבצעו.
...
לחלופין, טוענת הנתבעת, ככל שיקבע כי אין לאפשר את הפיתוח המבוקש מסביב לדירתה, היא עותרת להורות לתובעים לחדול משימוש ייחודי ברכוש המשותף ולהסיר את הבניה שבנו ברכוש זה, בהתאם למפורט על ידה בתמצית עוד בכתב ההגנה שהגישה מטעמה.
לאחר עיון בראיות שהוגשו, בסיכומיה הצדים וביתר המסמכים שבתיק בית המשפט, הגעתי למסקנה כי השימוש שמבקשת הנתבעת לעשות בחצר המשותפת, אינו בנסיבות ענייננו בבחינת שימוש רגיל וסביר והוא אף קרוב למעשה לשימוש ייחודי של הנתבעת באותו שטח מוגבה ומרוצף, שיש לה פתח יציאה חדש אליו.
בנסיבות אלה אין בידי לקבל את טענת הנתבעת כי עניננו נופל להגדרת ניצול לרעה של זכות הבעלות מצידם של התובעים ולמסגרת הוראות סעיף 14 לחוק.